Copy

Nieuwsbrief

D e   K e i   S t e e n d e r e n
Hallo lezer,

Bijna blij dat ik binnen achter mijn computer mag, zo heet is het buiten!
En dan denk je dat het een luie zomer is, niks is minder waar. De nieuwsbrief puilt uit van de activiteiten en oproepen. We zoeken allerlei soorten vrijwilligers, creatieve en coördinerende. We zoeken buurten die door ons bezocht willen worden. We zoeken deelnemers aan allerlei leuke activiteiten. We zoeken... Ja, we zoeken verbinding met iedereen die daarvoor open staat en zin heeft om mee te groeien met het Kei-gevoel.
LAATSTE NIEUWS
  • Er is nog plek bij de cursus EHBO aan kids in september.
  • 24 september kidsactiviteiten! Kijk op de website!
  • 5 september van 19.00 uur tot 21.00 uur komt het Bronckhorster college van b en w op De Kei, iedereen is van harte welkom om mee te denken over het collegeprogramma.
  • Vanaf 16 september weer elke 3e vrijdag BabyPeuterCafé in sporthal Het Hooge Wessel!

We zoeken 2 gemotiveerde vrijwilligers!

We  willen het komende jaar een aantal activiteiten zoals workshops en lezingen voor volwassenen organiseren en zoeken 2 mensen die het leuk vinden zich hiervoor in te zetten. De bedoeling is dat je mensen aantrekt die lezingen en workshops geven, afspraken maakt in samenwerking met Jasper Geurts en met de PR-groep afstemt hoe dit onder de aandacht te brengen. Een leuke concrete klus als je van kunst, cultuur, creativiteit houdt. We zien je aanmelding graag tegemoet op contact@dekeisteenderen.nl of loop even binnen.

Burendag, deelnemers én vrijwilligers gezocht!

Zaterdag 24 september is het weer Burendag, een initiatief van het Oranjefonds.
Veel mensen zullen zich nog de versierde bakfiets van Ontmoetings- en Activiteitencentrum De Kei herinneren die vorig jaar door Steenderen trok en zelfs later nog een keer in Toldijk verscheen. Burendag is dé de dag waarop je gezellig samenkomt met de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. De Kei wil zich hier ook voor inzetten.

De Kei kan net als vorig jaar een bezoek brengen aan jullie buurt of straat. Met wat te drinken en wat lekkers en een spelactiviteit. En natuurlijk het bordje “Wat een Kei van een buurt”. Dit laatste natuurlijk alleen voor de buurten die deze trofee nog niet hebben. De oproep geldt nadrukkelijk ook voor de omliggende kernen Baak, Toldijk, Rha, Olburgen en Bronkhorst.

Bij aanmelden graag adres en tijd van de activiteit vermelden en wat jullie met de buurt gaan doen. Tussen 10:00 en 16:00 uur is de bakfiets op pad. Het zou leuk zijn als er veel aanmeldingen komen!

Aanmelden kan op contact@dekeisteenderen.nl voor 12 september.

Tevens zoeken we nog een aantal mensen die het leuk vinden mee de buurt in te gaan. Koffie schenken, praatje maken, spelletje begeleiden of foto's maken en voor de stoere benen een stukje op de bakfiets trappen. Wie o wie?  Ook hier graag aanmelden op contact@dekeisteenderen.nl 

Interview met Jolanda Tiemes

Het verhaal van deze actieve gastvrouw is te lezen op de website.

Oproep ludieke actie

Wie heeft zin mee te helpen De Kei "Dorpshuis van het Jaar 2022" te laten worden door een ludieke actie op poten te zetten? Even wat pret maken om in beeld te komen!
Meld je dan aan bij Jasper op jasper@dekeisteenderen.nl of via 0575 450029, binnenlopen kan natuurlijk ook altijd.

Er kan gestemd worden van 27 oktober tot 9 december op dorpshuisvanhetjaar.nl
De uitzendingen op TV-Gelderland zijn op 27/10, 3/11, 10/11, 17/11, 24/11, 1/12, 8/12, en op 15/12 is de finale. Er wordt uitgezonden om 17.15 uur of elk uur daarna die dag.

We gaan er natuurlijk voor om te winnen!

De stoelgym gaat weer starten!

Vanaf 25 augustus gaat de stoelgym weer starten na de zomerstop.

Lekker samen bewegen, zittend of staand, wat je wil en kan.
Iedere donderdagochtend wordt er onder begeleiding van Ieke Salden een uurtje stoelgymnastiek gedaan. Ieke maakt er een leuke les van met veel lol en variatie.
Aansluitend wordt er koffie gedronken samen met de groep. Altijd weer een gezellig gebeuren.

Je kan je aanmelden via 0575 450029 of via contact@welzijnsteenderen.nl
Je kan natuurlijk ook binnenlopen om je aan te melden.

 

En ook MBVO gaat weer van start

Ook MBVO (meer bewegen voor ouderen) gaat vanaf 31 augustus weer van start met een nieuw seizoen beweegplezier.
Sport en spel voor de vitale oudere op woensdagochtend in sporthal ‘t Hooge Wessel in Steenderen onder begeleiding van een professionele docent. Lekker bewegen in een groep met zowel mannen als vrouwen.
Kom vooral een keertje meedoen en ervaren hoe lekker en leuk het is!

Klik hier voor meer info

Geslaagde zomeractiviteiten voor de kids

Twee middagen is er heerlijk gespeeld in en bij De Kei.
De eerste middag aan het begin van de vakantie zijn er allerlei spelletjes gedaan waaronder boompje verwisselen en poolen. De kids hadden rode konen van het fanatieke rennen.
De 2e middag aan het eind van de vakantie werd De Kei omgetoverd tot Kei-Camping. Zelf een tent opzetten, allerlei zomerspelletjes spelen en een heuse foto-shoot in zomerse sferen. En natuurlijk een lekker ijsje om wat af te koelen. Een leuke afsluiting van de vakantieperiode.
Hier wat meer foto's te zien. Ook staat er een filmpje op onze Facebook-pagina.
Maar de KeiKids gaat verder. Op 24 september is alweer de volgende activiteit!
Kijk hier maar wat er te doen is.

De Open Tafel in vakantietijd

De Open Tafel is gewoon doorgegaan deze zomer. Niet iedereen gaat tenslotte op vakantie.
En omdat de vaste koks wel af en toe vrij waren werden er heerlijke pannenkoeken gebakken. Op de foto is te zien hoe goed deze smaakten.


Mocht je iets willen doen in De Kei of meedenken over wat we allemaal in De Kei kunnen organiseren dan ben je van harte welkom om het contactformulier in te vullen. We zullen dan z.s.m. contact met je op nemen.

Lees verder op onze website >>
 
CONTACTFORMULIER

Vind ons online

Volg ons op Facebook, Twitter, Instagram of bezoek onze website
Facebook
Twitter
Link
Website van De Kei
bekijk deze e-mail in een browser
Copyright © 2022 De Kei Steenderen, All rights reserved.