Copy

Nieuwsbrief

D e   K e i   S t e e n d e r e n
Hallo lezer,

Hierbij een extra nieuwsbrief met alleen een mededeling van het bestuur van Welzijn Steenderen.
Naar onze mening te belangrijk om tot het einde van de maand mee te wachten.

Bericht van het bestuur van Welzijn

Vanaf 1 november jl. is Stichting Welzijn Steenderen een samenwerking aangegaan met de Stadskamer Doetinchem. Deze organisatie helpt mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. De Stadskamer wordt als concept verder uitgerold in gemeentes rondom Doetinchem en per 1 november heeft gemeente Bronckhorst zich aangesloten bij de Stadskamer. Welzijn Steenderen is de eerste stichting binnen onze gemeente die daadwerkelijk de samenwerking aangaat onder de naam Dorpskamer.

Het concept Dorpskamer past helemaal binnen ons Dorpshuis! In Steenderen is De Kei/Welzijn Steenderen er voor iedereen; niemand wordt over het hoofd gezien, ook als het even minder gaat. In De Kei is iedereen welkom voor een praatje, bakje koffie of thee, een spelletje, een activiteit of voor advies van welke aard ook!!

Om de Dorpskamer in De Kei vorm te geven is Jasper Geurts per 1 november jl. in dienst getreden als Sociaal Cultureel Werker van Stadskamer Doetinchem, hij was al in deze functie in dienst bij Stichting Welzijn Steenderen en wordt als het ware overgenomen. Hij kan daarmee rekenen op professionele ondersteuning, vakgerichte opleidingen en contacten met gelijkgestemde collega’s. Welzijn Steenderen profiteert hier tevens van, omdat de continuïteit van de professionele hulp is gewaarborgd en Jasper nu tevens zal worden vervangen bij vakanties e.d. De dienstverlening blijft daarmee continu op hetzelfde niveau!

Om de rol van Jasper goed uit de verf te laten komen zullen diverse beheerderstaken stap voor stap worden overgedragen op onze vrijwilligers. Voor enkele specifieke beheerderstaken zijn we op zoek naar een vrijwillige parttime beheerder. Overigens zullen de beheerder en Jasper nauw blijven samenwerken om de activiteiten in De Kei blijvend soepel te laten verlopen.

Hoewel er misschien op het eerste gezicht weinig verandert ten opzichte van nu, wordt de dienstverlening achter de schermen naar verwachting stap voor stap professioneler. We staan nu aan het begin van de samenwerking. Wat er verder op ons pad komt zal de tijd leren.

Het bestuur van Welzijn Steenderen is bijzonder blij met bovengenoemde ontwikkelingen en verheugt zich op de samenwerking met Stadskamer Doetinchem. Wij wensen daarbij Jasper heel veel succes en plezier in zijn nieuwe rol en zijn blij dat hij voor Welzijn Steenderen en De Kei zijn werkzaamheden voort kan zetten.


Mocht je iets willen doen in De Kei of meedenken over wat we allemaal in De Kei kunnen organiseren dan ben je van harte welkom om het contactformulier in te vullen. We zullen dan z.s.m. contact met je op nemen.

Lees verder op onze website >>
 
CONTACTFORMULIER

Vind ons online

Volg ons op Facebook, Twitter, Instagram of bezoek onze website
Facebook
Twitter
Link
Website van De Kei
bekijk deze e-mail in een browser
Copyright © 2022 De Kei Steenderen, All rights reserved.