Copy

Nieuwsbrief

D e   K e i   S t e e n d e r e n
Hallo lezer ,

In deze nieuwsbrief een interview met de nieuwe voorzitter, Rinse Kooistra.
Verder een verslag van de Nationale Balkon Beweegdag en een aankondiging van het reisje met de MuseumPlusBus.
Helaas ook de mededeling dat er is ingebroken op De Kei, tja, ook in Steenderen leven we in 2022. Het goede nieuws is dat het de saamhorigheid juist lijkt te versterken, want het is toch ónze Kei.
Iedereen is welkom, maar dan wel via de voordeur!
 
LAATSTE NIEUWS

Voor wie het nog niet weet en van spelletjes houdt.
Elke 2e woensdagavond van de maand is er een kaart- en spellenavond op De Kei om 19.00 uur. Er worden verschillende kaartspellen gespeeld, maar ook is er sinds kort de mogelijkheid om andere spellen te komen spelen, zoals sjoelen of allerlei bordspelen. Kom vooral eens kijken. De eerstvolgende is 8 juni, zet het in je agenda!
 

We hebben een nieuwe voorzitter!

De nieuwe voorzitter, Rinse Kooistra, is gestart met een goede dosis energie.
Lees hier zijn verhaal, zijn drijfveren en uitgangspunten!

Kennismaking
Sinds begin mei heeft de Stichting Welzijn Steenderen (SWS) een nieuwe voorzitter: Rinse Kooistra.
Vriendelijk, rustig, goedlachs, aandacht voor iedereen, Rinse is aanwezig.
Behalve voorzitter van Welzijn Steenderen ook manager: “De Kei is tenslotte ook een soort bedrijf” en coach. Ik zie veel talent, de juiste mensen op de juiste plek zetten is de kern van het succes.
En blijven bouwen, niet alleen consolideren van wat er al is.
Mensen hun kracht laten ontdekken, Rinse wil je uitdagen iets te doen wat buiten je comfort-zone gaat, je nek uit te steken.
Hij was jarenlang leidinggevende in de voedingsmiddelenindustrie bij verschillende bedrijven.
Zijn uitgangspunt: “Wat kan ik bijdragen? Ik hoor graag bij een initiatief om iets te bereiken, maar ik hoef niet vooraan te staan”.
Het moet ook voldoening geven.
 
Visie
Ondanks alle moderne communicatiemiddelen elkaar als mensen gaan vinden, dingen samen doen en elkaar respecteren als mens.
 
Steenderen
De geboren Fries woont nu zo’n anderhalf jaar in Steenderen, samen met zijn vrouw Tjerda. Steenderen is al vele jaren een bekende plek voor Rinse en Tjerda vanwege regelmatig familiebezoek. Na zo’n beetje in alle windstreken van Nederland gewoond te hebben is nu de rust gevonden in De achterhoek!
Rinse: “Het is fijn wonen in Steenderen, met zo’n beetje alle ‘levensbehoeften’ op loopafstand!”
Tijd om als vrijwilliger een bijdrage te kunnen leveren aan de gemeenschap. In het werkzame leven was daar niet altijd tijd en gelegenheid voor. De rol als voorzitter is uitdagend en geeft veel energie. De komende paar maanden staan in het teken van inwerken, het leren kennen van de vrijwilligers en regelmatige bezoekers en uiteraard ook het kennis maken met belanghebbende partijen zoals NoaLies en de gemeente Bronckhorst. Voorganger Geert Postma heeft de afgelopen jaren een geweldig fundament neergelegd samen met alle betrokkenen van de Stichting en “De Kei”. Door de Coronabeperkingen stonden helaas veel activiteiten lang ‘uit’ maar sinds de maatregelen zijn teruggeschroefd komt ‘de Kei’ als uitvalsbasis van SWS (Stichting Welzijn Steenderen) tot leven! En er kan nog veel meer! Iedereen die een idee heeft en daar ‘De Kei’ voor kan gebruiken kan zich bij het bestuur melden.
“Ik ben er trots op leiding te mogen geven aan deze organisatie en zal me inzetten om het goede werk van voorgaande jaren verder te ontwikkelen en de brug tussen jong(eren) en oud(eren) nóg sterker te maken. Vergeet niet: de jongeren van vandaag zijn de ouderen van morgen.
Ik hoop gedurende de komende weken met velen nader kennis te maken.”

Inbraak

Helaas is er in de nacht van 11 op 12 mei jl. ingebroken in De Kei. De kluis met contant geld is hierbij meegenomen.

Maandagochtend 16 mei is de kluis opengebroken bij het zwembad in Steenderen teruggevonden.

Mocht iemand iets gehoord of gezien hebben dat met deze inbraak te maken kan hebben, dan graag contact opnemen met De Kei (tel. 0575 450029)

De MuseumPlusBus gaat weer op pad

Op 14 juli gaat de MuseumPlusBus vanuit De Kei naar Museumfabriek Twente in Enschede. Het wordt georganiseerd door de Vriendenloterij en in dit geval via Welzijn Steenderen uitgevoerd. U bent ongeveer van 11.00 tot 15.00 uur in het museum, dus inclusief reistijd zal de dag van ongeveer 9.00 uur tot 17.00 uur duren. Reis, rondleiding, museum en 1e kopje koffie zijn inbegrepen. U moet alleen rekening houden met kosten voor de lunch.

De MuseumPlusBus rijdt voor groepen senioren die niet meer in staat zijn zelfstandig een museum te bezoeken door hun leeftijd en/of lichamelijke conditie. Deelnemers zijn 70-plus of vanwege lichamelijke conditie niet in staat een museum te bezoeken.

De Museumfabriek (voormalig Museum TwentseWelle) is een museum van natuur en techniek, van kunst en wetenschap, van vogels, van bloemen, fossielen, machines en van oude en nieuwe dingen. Voor mensen die zich verwonderen, over sterren, planeten, over de blauwe lucht en de wolken daarin. Voor mensen die willen weten waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan. Voor mensen die snappen dat dat te hoog is gegrepen maar die toch blijven zoeken.

Opgeven per mail op contact@welzijnsteenderen.nl  of per telefoon via 0575-450029, er wordt gevraagd uw geboortedatum en woonplaats door te geven.
Meld u snel aan; vol is vol!!

Nationale (Balkon) Beweegdag

Vrijdag 20 mei was de 3e Balkon Beweegdag op De Kei. Vanwege het weer kon het niet buiten, maar in de grote zaal was gelukkig ruimte genoeg. Er werden weer allerlei leuke oefeningen gedaan door Ieke Salden, onze vaste docent van de stoelgym. In de pauze was er een " optreden" van deelnemers van de Zing-In die toch al hun vaste vrijdagmiddagbijeenkomst hadden. Gezamenlijk werden er nog een aantal liedjes gezongen. Alles bij elkaar was het een gezellige en geslaagde middag.

Mocht je iets willen doen in De Kei of meedenken over wat we allemaal in De Kei kunnen organiseren dan ben je van harte welkom om het contact formulier in te vullen. We zullen dan z.s.m. contact met je op nemen.

Lees verder op onze website >>
 
CONTACT FORMULIER

Vind ons online

Volg ons op Facebook, Twitter, Instagram of bezoek onze website
Facebook
Twitter
Link
Website van De Kei
bekijk deze e-mail in een browser
Copyright © 2022 De Kei Steenderen, All rights reserved.