Copy
KINDEROPVANG LES ENFANTS
Nieuwsbrief november 2016
View this email in your browser
Verbouwingsnieuws
kinderdagverblijf
De glazen wand beneden die de konijntjes en rupsenruimte van elkaar scheidt, is nu beplakt met vrolijke natuurstickers. Hetgeen onze ruimtes nu nog meer een speels karakter geeft. Ook hebben wij een nieuwe kleinere tafel bij de rupsen, zodat er meer ruimte is om te spelen.
Bij de konijntjes hebben we wandborden geplaatst waarmee kinderen bezig kunnen zijn, zonder dat er direct heel veel los speelgoed over de grond gaat.  We zijn nu nog in afwachting van een wand waarmee we enkele hoekjes kunnen creëren zodat kinderen daar rustig kunnen spelen en waar we Jona de vis kunnen plaatsen waar kinderen in kunnen kruipen en zich even kunnen afzonderen van de groep.
Spelen kan vanaf nu ook met de grote slak die op de grond staat en de vlinder waaraan kinderen allerlei ontdekkingen kunnen doen.
Jona de vis
Ook zijn we aan de slag gegaan in de slaapkamers. Vorige week donderdag is in alle slaapruimtes een nieuwe vloer gelegd en we hebben nu alvast negen nieuwe bedjes geleverd gekregen.  De overige drie worden zeer binnenkort nagezonden en gemonteerd. Het ziet er in ieder geval weer heel netjes uit en alle kindjes kunnen weer lekker slapen.
Het zal iedereen zijn opgevallen dat de gehele luifel van ons pand weg is gehaald en dat daarmee ook de aparte ruimte voor rupsen en rupsjes nu dus even niet meer bestaat. Natuurlijk komt daar over niet al te lange tijd een prachtige nieuwe luifel voor in de plaats met daarbij ook een aangepaste ruimte voor de kindjes die nog alleen kunnen kruipen en liggen. Excuses voor het ongemak, maar we krijgen er echt iets heel moois voor terug!
Buitenspelen
Het is best een beetje koud geworden de afgelopen week. Wij vragen daarom met klem om de juiste kleding aan te doen bij uw kind op de dag dat zij bij ons komen spelen. Buitenspelen in de winter is echt hartstikke leuk en biedt weer hele andere ontdekkingen, maar is alleen prettig als je het ook echt niet koud hebt!
Heeft u ons al door het bos zien rijden in onze spiksplinternieuwe wagens? Alle kinderen kunnen nu vrolijk met ons meesturen en richting aangeven wanneer we de hoek omgaan.  Voor de konijntjes en de vlinders maken gebruik van deze stoere rode auto’s!!
Ouderportaal
Het ouderportaal begint steeds beter zijn dienst te doen. Veel ouders weten de weg om een ruildag of extra dag aan te vragen. Voor wie het gemist heeft, in de vorige nieuwsbrief staat de uitleg (te vinden op onze website www.kinderopvang-lesenfants.nl)
Ook is de handleiding voor gebruik van het ouderportaal per mail naar iedereen verzonden.

Een wenbrief voor de volgende groep of een verjaardagsbrief ontvingen ouders tot nu toe altijd nog aan het einde van de dag bij het ophalen van hun kindje. Een uitnodiging voor een observatiegesprek werd door de leidster mondeling gevraagd. Ook dit soort berichten gaat u vanaf nu steeds meer via het ouderportaal ontvangen. Checkt u daarom regelmatig! Wilt u uw kindje ziekmelden of bent u wat vergeten door te geven, dan kan dat ook via de berichtfunctie van het ouderportaal.

Wilt u echter weten hoe het met uw kindje is en wilt u daar meteen een antwoord op, dan is het handiger om even te bellen. Graag tussen 9.00 en 11.30 uur en vanaf  14.00 uur.  Tussen 11.30 uur en 14.00 hebben we helaas niet altijd voldoende tijd om u even rustig bij te praten omdat wij dan druk zijn met de verzorging van de kindjes, de lunch, verschonen, naar bed brengen, etc.
 
Ons team
Marley en Les Enfants hebben afscheid genomen van elkaar. Zij wil haar blik verbreden en kijken welke andere leuke werkplekken er zijn binnen de kinderopvang.

Kaylee gaat in januari naar Australië, helaas zullen we dan afscheid van haar moeten nemen, maar we wensen haar natuurlijk veel plezier tijdens dit grote avontuur!

Afgelopen week zijn Silvia van der Meer en Ellen Damshuiser bij ons begonnen met werken. Silvia werkt naast Shirley en Diana op de vogelgroep. Ellen werkt de komende tijd bij de konijntjes en de BSO, maar zal zich ook vooral gaan bezighouden met muziekles op alle groepen.
Muziekles met Ellen!
Ondanks de uitbreiding van ons team deze week, zijn we toch op zoek naar nog meer pedagogisch medewerkers. Op dit moment zijn we bezig met de sollicitatiegesprekken. Na deze gesprekken zullen we enkele sollicitanten vragen om een dagje met ons mee te lopen. Daarna zullen we bepalen wie er nog meer bij ons aan de slag zullen gaan.
Sinterklaas
Natuurlijk zijn wij ook lekker bezig geweest met Sint en Piet! Alle kinderen hebben kunnen spelen in de eigen gemaakte boten, we hebben kruidnoten gebakken, een bezoekje gehad van Sint en Piet en een cadeautje gekregen, een pietenspeurtocht gelopen, pietengym gedaan en een diploma ontvangen. Maandag 5 december mogen de vogels nog even op bezoek gaan bij de Simon Carmiggeltschool als Sinterklaas daar aankomt. We hebben in ieder geval genoten van deze periode. Wij wensen iedereen nog een fijne pakjesavond!
Buitenschoolse opvang
Ondertussen heeft de verhuizing van onze BSO lokalen van de uilen en de vossen plaatsgevonden. Nu hebben deze beide groepen allebei een geheel eigen ruimte binnen.
We zijn nog niet helemaal klaar en de komende periode zullen we nog hard bezig zijn om de ruimtes beter in te richten.
Ook vragen wij de kinderen om met ons mee te denken wat zij graag nog in de groepsruimte een plekje zouden geven.
Ook als het buiten nat is gaan we gewoon toch even met de bso naar buiten. Er is geen kind die last heeft van wat nattigheid. Wanneer het blijft regenen spannen de kinderen altijd een zeiltje tussen de bomen waaronder we kunnen schuilen, maar vaak is er eigenlijk geen kind onder te vinden. Rennen tussen de bomen door terwijl de modder omhoog spat, is veel leuker. Met het koude weer nemen wij wel regelmatig warme thee mee, zodat we ook buiten toch even een beetje kunnen opwarmen als dat nodig is.
Oudercommissie vergadering BSO
De oudercommissie van BSO Les Enfants vergaderde op 10 oktober jl. Dit was een van de drie jaarlijkse vergaderingen die in ons schema staan. Als oudercommissie willen wij ouders vertegenwoordigen en ouders een stem geven bij het beleid van de BSO en dat doen wij via de oudercommissie-vergaderingen. Afgelopen vergadering hebben we het reglement en het huishoudelijk reglement voor de oudercommissie besproken en vastgesteld. We hebben ook het mooie en positieve rapport van de GGD-inspectie doorgenomen. Het is heel mooi om te lezen dat de inspectie geen aanmerkingen heeft op BSO Les Enfants en dat alles volgens de regels op orde is. Het is ook fijn om bevindingen zoals deze in het rapport te lezen: “De kinderen maken een vrolijke en ontspannen indruk. De interacties tussen de kinderen en de beroepskrachten zijn warm en hartelijk, waarbij zowel de kinderen als de beroepskrachten bijdragen aan gesprekken.” Verder hebben we informatie gekregen over de plannen voor nieuwe ruimtes, het nieuwe uurtarief en wijzigingen in personeelsbezetting. 
Tot slot...
Ons motto is, vertel het door als u tevreden bent. Vertel het ons als u een klacht heeft!!
Ons streven is om een fijn en veilig leefklimaat voor de kinderen te creëren en een goede verstandhouding met de ouders te onderhouden. 
Ondanks alle inspanningen kan het best zo zijn dat er zo nu en dan iets is dat u als ouder niet prettig vindt.
Wij vragen u dit altijd meteen aan de leidster kenbaar te maken. Zij is het eerste aanspreekpunt voor u als ouders. Zij zullen allemaal professioneel omgaan met kritiek. Wanneer u met de leidster praat, kan het gevoel van ongenoegen ook vaak al meteen worden weggenomen. En dat is uiteindelijk voor iedereen prettiger.
Copyright © 2016 Kinderopvang Les Enfants, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp