Copy
KINDEROPVANG LES ENFANTS
Nieuwbrief januari 2017
View this email in your browser
Ouderportaal (ruil- en extra dagen)
 
Afgelopen november hebben wij u laten weten dat het aanvragen van ruilingen en extra dagen voor uw kindje vanaf maandag 14 november via het ouderportaal dient te gebeuren.
 
De afgelopen maanden is gebleken dat velen van u de weg naar het ouderportaal gevonden hebben, maar ook dat er nog steeds aanvragen binnenkomen via de e-mail en/of dat de vraag neergelegd wordt bij één van de leidsters. Wij verzoeken u dan ook nogmaals vriendelijk uw aanvraag uitsluitend via het ouderportaal te doen.
Het ouderportaal is gekoppeld aan onze planning, waardoor het voor ons direct inzichtelijk is of een aanvraag voor een ruiling of extra opvang gehonoreerd kan worden.
  
Daarnaast hebben wij aanvragen gekregen voor extra dagen i.p.v. ruildagen. Ouders hebben onbedoeld een extra dag aangevraagd, wat een ruildag had moeten zijn.
Een ruildag vraagt u aan wanneer u uw kindje bijvoorbeeld een keer op vrijdag wilt laten komen i.p.v. op de donderdag.
Een extra dag vraagt u aan wanneer u uw kindje naast de donderdag ook een keertje extra op de vrijdag wilt laten komen. Hieraan zijn ook extra kosten verbonden!
Wanneer u een verzoek tot een ruildag doet, of een extra dag aanvraagt, willen wij u vragen nogmaals goed de handleiding te raadplegen.
 
Voor alle duidelijkheid ontvangt u nogmaals de handleiding t.b.v. het gebruik van het ouderportaal via de mail. Hierin zijn eveneens de voorwaarden, die gekoppeld zijn aan het doen van ruilingen en het aanvragen van extra dagen, opgenomen.
 
Mocht u naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, dan verzoeken wij u vriendelijk na te gaan of u het antwoord in de handleiding kunt vinden. Komt u er echt niet uit, dan kunt u een e-mail sturen naar administratie@kinderopvang-lesenfants.nl.
Vanaf heden kunnen wij helaas geen aanvragen meer in behandeling nemen die op andere wijze binnenkomen dan via het ouderportaal. Dit om te voorkomen dat aanvragen onbedoeld niet in behandeling worden genomen en/of er onoverzichtelijke verschuivingen in onze planning ontstaan.
In de maand december zijn er sollicitatiegesprekken geweest, waaruit we een selectie hebben gemaakt. Hetgeen heeft geresulteerd in nieuwe lieve meiden die ons team zijn komen versterken. Zo heten wij Joyce Visser en Esther van der Waal bij de rupsengroep welkom. Ashley de Jonge werkt bij de konijntjes. Lorrenda Notenboom ondersteunt op alle groepen beneden. Danielle werkt niet meer bij de BSO, maar bij de vlinders. Samantha Goudzwaard werkt drie dagen bij de vogelgroep en Claudia de Vree is alle dagen te vinden op de BSO.  Heel begrijpelijk dat niet meteen duidelijk is wie wie is. Op het werkbord hangen de foto’s en namen van de leidsters die die dag werkzaam zijn.
De dagen worden weer wat langer. De zon gaat onder rond half zes en dus komen wij met de kinderen van de uilen en vossen ook weer wat later terug naar de locatie van de BSO. Dit geeft zeker voor de kinderen die 15.15 uur uit zijn de mogelijkheid om weer lekker wat langer buiten te spelen. Onze uiterlijke tijd dat wij terugkomen zal altijd half zes zijn.
Afgelopen oktober heeft Sabine Storm afscheid genomen van haar lidmaatschap in de oudercommissie van het KDV. Kort daarna hebben enkele ouders zich opgegeven om mogelijk plaats te nemen in de oudercommissie. Uiteindelijk is de vrijgekomen plek opgevuld door Wendy van Baarle, moeder van Lana uit de rupsengroep.
Hieronder stellen de huidige commissieleden zich kort aan u voor.
Ik ben Angela de Bruin (bijna 40). Samen met mijn man, Coen de Bruin, zijn wij de trotse ouders van onze dochter Sanne de Bruin (vogel). Sanne vind het geweldig bij LE. Ze leert er ook zo veel, kan heerlijk (buiten) spelen en vies worden. Inmiddels ben ik, met veel plezier, 2 jaar lid van de OC. Het is erg leuk om mee te krijgen wat er achter de schermen gebeurd en nodig is. De leidsters doen ZO veel voor alle kids. En ik vind het fijn om een klein steentje te kunnen bijdragen. Nog een klein jaartje dan zit het er voor mij/ons op. Ik weet dat we ze nu al gaan missen.
Mijn naam is Annemieke van Doorne, 39 jaar, moeder van Rups Sam en Vogel Bram. Ik draai nu enkele jaren mee in de oudercommissie en vind het ontzettend leuk om te doen! Les Enfants is een heerlijk, actief kinderdagverblijf en dat sprak ons ook enorm aan toen we op zoek waren naar een kinderdagverblijf toen ik zwanger was van onze eerste zoon Bram. Naast mijn werkzaamheden voor de oudercommissie wandel ik ook graag (Nijmeegse Vierdaagse) en houd ik van bakken (wat nu steeds leuker wordt want Bram kan inmiddels gezellig meehelpen).
Mijn naam is Wendy van Baarle, 27 jaar, mama van rups Lana en nu het nieuwste lid van de oudercommissie. Ik ben getrouwd met Joost van Baarle en wij werken allebei, we waren op zoek naar opvang voor 1 dag in de week.
 
Ik werk als seniorverpleegkundige in het HMC Westeinde op afdeling cardiologie. Buiten het werken en de oudercommissie vind ik het leuk om lekker te wandelen met Lana, te shoppen en zwemles te geven bij de Delftse Watervrienden.
 
Wij waren op zoek naar een kinderdagverblijf waar Lana met veel plezier naar toe zou gaan en wij een goed gevoel bij zouden hebben. Vrienden van ons vertelde over Les Enfants en wij werden eigenlijk gelijk enthousiast.
 
We zijn gaan kijken toen ik zwanger was en wisten dat dit het kinderdagverblijf moest zijn. Het gevoel van een tweede thuis, lekker veel naar buiten en vies worden jammer dan.
 
Als Joost zegt Lana we gaan weer naar de 'meiden' dan kan ze niet stoppen met lachen en wordt ze helemaal blij. Als hij haar op vrijdagochtend weg brengt heeft ze eigenlijk al geen tijd meer om gedag te zeggen of te zwaaien en zodra ik haar kom halen wil ze eigenlijk niet mee naar huis, ze heeft het dan nog te druk met spelen met al haar vriendjes en vriendinnetjes. Hierdoor weten wij dat we een goede keus hebben gemaakt.
 
Ik vind het als ouder leuk om een steentje bij te kunnen dragen aan Les Enfants!
 
Als oudercommissie vormen wij een gezellige, informele club van drie ouders die het leuk vinden om mee te denken (en te helpen) bij activiteiten zoals de juffenweek en het zomerfeest. Wij komen jaarlijks zo’n vijf keer bij elkaar samen met Linda en bespreken dan de actuele zaken die spelen binnen het kinderdagverblijf. Mocht je vragen voor ons hebben, dan kan je die stellen via: OCKDVLesEnfants@gmail.com.

In de eerste week van het nieuwe jaar hebben we een gezellig vakantieprogramma gehad! Zo zijn we twee keer gaan schaatsen bij de Schoemaker Plantage, waar sommige kinderen zelfs voor het eerst hebben geschaatst. We hebben bij de Ontdekhoek in Rotterdam veel ontdekkingen gedaan, zoals hoe je zelf zeep maakt en hoe je een overstroming voorkomt door een dam te bouwen. We hebben een speurtocht gelopen in het Delftse Hout. Tot slot zijn we een dag in de natuurspeeltuin geweest waar we een gezellig kampvuur hebben gemaakt, marshmallows hebben gegeten en liedjes met elkaar hebben gezongen. Het is jammer dat alle kinderen weer naar school moeten gaan, na zo’n hele leuke eerste (vakantie) week van dit jaar.

Nationale voorleesdagen
De nationale voorleesdagen zijn aan de gang van 25 januari tot en met 4 februari. Wij zijn vorige week met de vlinders en de vogels langs geweest in verschillende verzorgingstehuizen om daar voor te lezen voor alle ouderen. Dat was genieten om jong en oud samen te zien. Wat een plezier beleven wij allemaal aan zoiets simpels als het lezen van een boekje.

Het prentenboek van het jaar is ‘ de kleine walvis’ . Van dit boek hebben we een minitheater voorstelling gemaakt. De Vogels en vlinders hebben ademloos gekeken naar deze voorstelling.
De Rie heeft weer plaatsgevonden. Dat betekent dat wij de jaarlijkse inventarisatie hebben gedaan in en rondom het gebouw op het gebied van veiligheid en gezondheid. Uit deze inventarisatie komt dan naar voren waar we bijvoorbeeld nog iets moeten aanpassen in het gebouw of dat er een verandering nodig is in één van de instructieregels voor alle medewerkers.  Omdat ouders en soms opa en oma bij het brengen en halen ook gebruik maken van het gebouw, zijn er ook regels voor andere gebruikers dan de pedagogisch medewerksters.  U moet daarbij bijvoorbeeld denken aan het sluiten van een traphekje wanneer u er doorheen gaat, of dat gekolfde melk te allen tijde gekoeld vervoerd moet worden. Hetgeen wil zeggen in een koeltasje met koelelement
U ontvangt via de mail komende week de nieuwe huisregels. Wij verzoeken iedereen deze regels met zorg te lezen en in acht te nemen wanneer u bij Les Enfants bent.
Ellen komt op alle dagen in alle groepen om muziekles te geven. Met gitaar speelt zij altijd hetzelfde startliedje waardoor het voor de kinderen duidelijk is dat muziek gaat beginnen. Elke week leert Ellen ons een nieuw liedje waarbij we regelmatig allerlei attributen gebruiken, bijvoorbeeld watjes om de sneeuw na te bootsen. Of we spelen allemaal op een muziekinstrument. Zo leren we wat voor geluiden deze instrumenten maken en hoe ze heten, we leren ritme en goed te luisteren, wanneer zijn de trommels aan de beurt. Ook bij de allerkleinsten speelt Ellen op haar gitaar. Vaak is dit een eerste kennismaking met een instrument en voor sommigen is dit best spannend.
Mary, Diana en Evelien zijn op het moment gitaar aan het leren spelen. Dat vergt wat oefening, maar de eerste liedjes zijn al hoorbaar geweest.
Aan het einde van de muziek wordt de les altijd op zelfde wijze afgesloten. Meestal duurt een lesje ongeveer 10 tot 15 minuten. Alle leidsters zijn altijd bij de muziekles aanwezig zodat zij dadelijk misschien niet zo goed gitaar kunnen spelen als Ellen, maar wel heel goed in staat zijn om muziek op gevarieerde manier aan kinderen te bieden.
Copyright © 2017 Kinderopvang Les Enfants, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp