Copy
KINDEROPVANG LES ENFANTS
View this email in your browser

Ouderportaal

Bij Les Enfants maken wij gebruik van een ouderportaal. In het ouderportaal kunt u alle gegevens van u en uw kinderen zien zoals ze bij kinderopvang Les Enfants bekend zijn. Daarnaast kunt u ook uw jaarbegroting, jaaropgave of een overeenkomst zien. De PM’ers plaatsen de foto’s die overdag worden gemaakt ook in het ouderportaal.
via onze website www.kinderopvang-lesenfants.nl kunt u de link naar het ouderportaal aanklikken. Het ouderportaal is zowel op uw PC als op uw mobiele telefoon goed toegankelijk. 

Heeft u nog nooit gebruik gemaakt van het ouderportaal? Dan dient u eerst een wachtwoord aan te maken. Dit kunt u doen door het emailadres in te voeren dat bij Kinderopvang Les Enfants bekend is. Vervolgens drukt u op ‘wachtwoord vergeten?’. Op het ingevoerde emailadres ontvangt u een link waarmee u uw wachtwoord kunt aanmaken. Vervolgens kunt u met uw emailadres en het aangemaakte wachtwoord inloggen.
 
Vanaf 14 november 2016 gaat de aanvraag van een ruil-dag en een extra-dag via het ouderportaal. Begin november ontvangt iedere ouder een handleiding via de mail. Hierin staat omschreven hoe dit precies in zijn werk gaat.

Juffenweek!Afgelopen week hebben wij juffenweek gevierd bij het kinderdagverblijf. Alle juffen vieren dan dat zij jarig zijn en maken voor elkaar een mooi cadeau. Deze keer was dat een kunstige hoed. In de ochtend was er voor ouders de mogelijkheid om samen met hun kindje deel te nemen aan ‘Kunstig4two’. Dat heeft hele mooie kunstwerken opgeleverd!
Samen maken we er wat moois van

Tarieven 2017Tijdens de oudercommissie vergadering is de nieuwe uurprijs voor het jaar 2017 besproken. Voor het kinderdagverblijf is dit € 6,89 per uur. Voor de buitenschoolse opvang wordt de uurprijs € 6,69. In de maand november ontvangen alle ouders een jaarbegroting voor 2017.

Herfstvakantie

Als de kinderen van de vossen en uilen in de herfstvakantie de hele dag naar de bso komen, hebben we de mogelijkheid om activiteiten te doen die we normaal gesproken tijdens schoolweken niet kunnen doen. Zo hebben we pompoen gesneden, hebben we meegedaan aan een dansworkshop, zijn we appels gaan plukken bij het landgoed Olmenhorst en hebben we zelf broodjes gebakken op een kampvuurtje.

Verbouwingsnieuws kinderdagverblijf

Iets meer dan een jaar geleden zijn wij de rupsjesgroep, voor kindjes van 3 maanden tot ongeveer 9/10 maanden, gestart. Daarmee kregen alle kleinste kindjes een apart plekje waar zij rustig konden verblijven gedurende de dag. Wij zijn nog steeds heel blij met deze plek en de kindjes kunnen op deze manier rustig wennen aan de geluiden die er zijn in ons kinderdagverblijf.
 
Doordat al deze kleinste kindjes niet meer in de rupsengroep waren gedurende de dag, begon langzaam ook de samenstelling van de rupsengroep te veranderen.
Op dit moment zijn er eigenlijk nog alleen kruipende of lopende kindjes in de groep aanwezig. Doordat de ruimte best groot is, hebben de kinderen genoeg bewegingsruimte. Maar die grote ruimte maakt het voor alle kruipende kindjes tegelijkertijd ook onrustig. Vaak kunnen zij nog niet snel genoeg opzij als er een lopend kindje door de ruimte gaat.
 
Daarom hebben wij besloten om een glazen wand te plaatsen die ons de mogelijkheid geeft om de ruimte in twee gedeeltes te verdelen. Hiermee is dus een nieuwe groep geboren; de konijntjesgroep. In deze groep verblijven vanaf nu alleen nog maar loopkindjes. Alle kruipende kindjes blijven gewoon in de rupsengroep.
Eigenlijk komt het er op neer dat wij net als buiten in de grote tuin nu een ruimte hebben waar de kruipers gewoon rustig kunnen spelen op de grond zonder dat een groter kindje heel snel langs ze loopt of bijvoorbeeld speelgoed afpakt.

Verbouwingsnieuws buitenschoolse opvang

Enkele weken geleden zijn we begonnen met het mooi maken van een tweede groepsruimte in het schoolgebouw van de Simon Carmiggeltschool. Deze ruimte is bestemd voor de vossen. Op dit moment zijn de schilder- en timmerwerkzaamheden afgerond en gaan we beginnen aan het inrichten van het lokaal. De komende tijd zijn we hier dus mee bezig en maken we het steeds een beetje meer naar onze zin.
Wintertijd!
Deze week is de klok een uur achteruit gegaan en daarmee komt ook de tijd dat wij steeds wat eerder terugkomen vanuit het bos  naar de bsolocatie. Bij terugkomst kunnen de kinderen kiezen of zij zelf nog buiten willen spelen op het plein of dat ze mee naar binnen gaan om nog deel te nemen aan een acitviteit. Dit zal voor de vossen en de uilengroep in hun eigen groepsruimte gebeuren.

Kinderboekenweek

Tijdens de kinderboekenweek zijn er opa’s en oma’s bij ons op bezoek geweest om spulletjes van vroeger te laten zien. Superleuk dat jullie bij ons op visite kwamen lieve opa’s en oma’s!!

Kerstfeest kinderdagverblijf

De Kerstfeestweek van het kinderdagverblijf zal in de week van 19 december t/m
23 december plaatsvinden. De ouders van het kinderdagverblijf ontvangen hiervoor nog een aparte uitnodiging.
Sluitingsdagen
 
Kerstsluiting KDV
26 december 2016 t/m 6 januari 2017

Kerstsluiting BSO
26 december 2016 t/m 30 december 2016

2e Paasdag
17 april 2017

Koningsdag
27 april 2017

Hemelvaartsdag
25 mei 2017

2e Pinksterdag
5 juni 2017
 
Zomersluiting KDV
17 juli 2017 t/m 4 augustus 2017

De BSO is de gehele zomer geopend
Copyright © 2016 Kinderopvang Les Enfants, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp