Copy
Pluspuntje nr. 33 - 29/05/20

Bekijk deze e-mail in je browser
We zijn fijn met de kinderen aan het werk gegaan. We vinden het jammer dat we niet de kinderen iedere dag naar school mogen laten komen.

We blijven hopen dat dit vanaf 8 juni wel mag. Het protocol voor de herstart op 8 juni zou op 27 juni gepubliceerd worden. Helaas laat dit op zich wachten.

Het protocol wordt opgesteld in samenspraak met de RIVM en het OMT.  Het protocol vraagt om zorgvuldigheid, er is nog steeds overleg over de richtlijnen.  Zodra we het protocol hebben maken we een vertaling voor de Plataan. Na advies van de MR informeren wij u. Ik ga er van uit dat een groot deel van de richtlijnen uit het protocol van 6 mei gehandhaafd zullen blijven. Voor nu kunnen we alleen afwachten.
 
Tijdens het onderwijs op afstand heeft de Plataan nieuwe schoolshirts laten maken. Dankjewel ouderraad, we zijn er super blij mee.

De studiedag van 2 juni gaat niet door. Wij geven deze dag liever onderwijs aan de kinderen.  De inhoud van de studiedagen laten we terugkomen op 20 en 21 augustus.
 
Let op! Volgend schooljaar verandert de eindtijd van de schooldag naar 14.15 uur.
We zijn in augustus 2018 overgestapt naar gelijke lestijden voor alle kinderen. Voorheen kregen de kinderen in de onderbouw minder uren les, dit werd in de bovenbouw gecompenseerd. Door de lestijden gelijk te trekken voor onderbouw en bovenbouw verviel de compensatie in uren. Om te zorgen dat alle groepen toch eind groep 8 aan voldoende uren komen (7520 uur), hebben we 2 jaar een kwartier per dag langer gewerkt met de kinderen. Vanaf schooljaar 2020/2021 is dit niet meer nodig.

Berichtje van de kleuterjuffen


Wat zijn we trots op onze kleuters. Ze komen zelfstandig naar binnen en gaan prima om met alle veranderingen die het Corona virus met zich meebrengt. Ook al missen de kinderen soms hun vaste vriendjes en vriendinnen, de helft van je klasgenoten in de groep heeft ook voordelen. Je kunt makkelijker iets kiezen om mee te spelen wat je leuk vindt, de juf heeft meer tijd om gezellige gesprekjes te voeren en ook op de speelplaats heb je alle ruimte en materialen om mee te spelen.

Er ontstaat in bijna elke hoek mooi spel. Zo ook op deze foto waar een groepje kinderen een winkeltje heeft gemaakt met een picknickplaats, houten paaltjes als toilet en voetstappen die de anderhalve meter afstand aangeven.

‘Juf kom je iets bij ons kopen’, maar wel opletten voor de afstand, want dat moet met corona ’.

Leve het spontane kleuterspel!!!!

MR Vergadering


Afgelopen maandag heeft de MR middels de digitale weg overleg gehad. Uiteraard is er o.a. stil gestaan bij de aangepaste wijze van onderwijs geven van de afgelopen periode. We hebben de signalen besproken hoe het voor kinderen, leerkrachten en ouders is ervaren. Dankzij de goede voorbereiding, met waardevolle en snelle ondersteuning van  het team zijn we goed gestart. Het concept van de schoolgids is besproken. Alle feedback wordt teruggekoppeld aan Annemarie.
Hopelijk kunnen we de volgende vergadering, op 15 juni, gewoon weer bij elkaar aan tafel zitten.
 

DATUM

JARIGE

GROEP

1 jun Benz 3
4 jun Isra 8
7 jun Imke 1/2A

Alle data zijn terug te vinden op de website. Daar staat de kalender al voor het hele schooljaar ingevuld.


ma 1 juni
Tweede Pinksterdag

di 2 juni
GEWONE SCHOOLDAG (studiedag vervalt)

Deze nieuwsbrief doorsturen naar iemand anders? Gebruik dan de knop.
Zo word je niet zelf uitgeschreven als de ander op uitschrijven klikt.
Doorsturen
Doorgestuurd gekregen en u wilt zelf ook de nieuwsbrief ontvangen? Aanmelden

EXTERN NIEUWS

Kindcentrum de Plataan
Van Tuldenstraat 2    0499-55 03 45 (school)
5688 DB Oirschot    0499-57 2278 (Korein)
   deplataan@skobos.nl
facebook.com/de-plataan
deplataan-skobos.nl
© 2020 Kindcentrum de Plataan, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp