Copy
Pluspuntje nr. 29 - 03/04/20

Bekijk deze e-mail in je browser

Corona-tijden


De schoolsluiting is verlengd in ieder geval tot na de meivakantie. We horen voordat deze periode afloopt weer of we al dan niet nog een verlenging krijgen. Op de Plataan hopen we dat we na de meivakantie alle kinderen weer terug op school zien. Dat hopen we in ieder geval van harte.

Voor de meivakantie maken we in ieder geval een opzet voor de 10 weken na de meivakantie. We moeten prioriteiten stellen m.b.t. het onderwijs aanbod en goed moeten kijken waar de kinderen staan in het onderwijsleerproces.
 

Noodopvang

Op de Plataan zorgen we nog steeds voor noodopvang tot de meivakantie. Ouders die dit tot 6 april hebben gedaan, wil ik vragen voor de komende twee weken hun kinderen aan te melden als er een verlenging van de noodopvang nodig is. Het kan ook zo zijn dat de situatie op het werk inmiddels anders is geworden en noodopvang minder of niet meer nodig is. We merken dat ouders die afgelopen weken nog zelf de kinderen konden opvangen  nu juist wel de noodopvang nodig hebben om hun werk goed te kunnen blijven doen.

Je kunt mij mailen, appen of bellen; annemarievanaken@skobos.nl, 0629123546. 

Op vrijdagmiddag 10 april om 12.00  sluit  de Plataan i.v.m. Goede Vrijdag. 

Ouders die noodopvang nodig hebben op 10 april ‘s middags en in de meivakantie tot 6 mei, kunnen een beroep doen op de kinderopvang van Korein. Zij verzorgen buiten de onderwijstijden de noodopvang.

Dit kan ook als u eerder geen gebruik heeft gemaakt van kinderopvang. Zij helpen u graag. Stuur een mailtje met uw vraag en eventueel uw verklaring van de werkgever naar rademerstraat@korein.nl.
 

24-uurs noodopvang

De gemeente Oirschot kunt u bellen als u ’s nachts noodopvang nodig heeft voor uw kinderen. Dit is de 24-uurs opvang. Voor vragen hierover kunt u op de website kijken, of telefonisch terecht bij de gemeente: (0499) 58 33 33. 

INZAMELPUNT Rode Kruis


De mama van Jaro en Riva heeft een inzamelpunt voor spullen die het Rode kruis landelijk verdeelt op de plekken waar het het hardst nodig is.

Heb je spullen?
Zet die dan in een dicht geplakte plastic tas of vuilniszak voor de deur.
Dat kan op van Tuldenstraat 13, Oirschot. 

Alleen de volgende spullen zijn bruikbaar (dus géén andere spullen aanleveren):
  • Ffp2 maskers
  • Schorten
  • Handschoenen (wellicht heb je een pak plastic of latex handschoenen op je werk over, nu dit stil ligt of heb je thuis een doos handschoenen liggen voor het verven van je haar)
  • Beschermingsbrillen (denk aan vuurwerkbrillen!)
  • FFP1 en 3 maskers
  • Chirurgische maskers
  • Desinfectantia
  • Diagnostische testen (inclusief PCR-materiaal, swabs en media)
  • Beademingsapparatuur

Nieuw lid MR!


Enthousiaste ouder gevonden!
Naar aanleiding van een oproepje in het PlusPuntje is er een gemotiveerde ouder gevonden. In het schooljaar 2020-2021 komt Wesley Smetsers de oudergeleiding van de MR versterken.
Hij stel zich hieronder aan u voor:

Mijn naam is Wesley Smetsers, 35 jaar oud en getrouwd met Lara. Ik heb twee kinderen Pepijn (klas 1/2B) en Hidde (1,5 jaar oud). Van beroep ben ik beroepsmilitair met als functie radiodiagnostisch laborant en echografist. Als nevenfunctie heb ik van 2010 tot 2015 als docent op de Fontys paramedische hogeschool gewerkt.
Als vader vind ik het leuk betrokken te zijn bij de activiteiten rondom school.
Graag zou ik dan ook de MR willen komen versterken en willen nadenken over het behouden en bevorderen van de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van iedereen op school.

AVG en privacyverklaring


Waar we zijn, met wie we praten, wat we kopen, hoe gezond we zijn, wat onze politieke en seksuele voorkeur is. Er wordt enorm veel informatie over ons vastgelegd. Vaak zonder dat we dit weten. We delen ook steeds meer informatie over onszelf. Soms bewust, vaak onbewust.

Bij Kindcentrum de Plataan en bij SKOBOS verzamelen we persoonsgegevens van onze leerlingen. U en uw
kind moeten erop kunnen vertrouwen dat wij zorgvuldig omgaan met deze gegevens. Daarom zijn de belangrijkste regels voor de omgang met persoonsgegevens vastgelegd in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Er is een toezichthouder die de bescherming van persoonsgegevens bevordert en bewaakt. Die bedrijven en overheden stimuleert om zich aan de privacyregels te houden. Die controleert of ze dat ook echt doen. En dit zo nodig afdwingt. Die toezichthouder is de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

In de AVG staat dat wij de mensen waar we privacygevoelige gegevens van verzamelen, moeten informeren wat ons privacybeleid is en welke gegevens wij verzamelen en met welk doel we dat doen. Dat doen we met een privacyverklaring. SKOBOS heeft voor leerlingen een privacyverklaring opgesteld. Die verklaring is voor iedereen te vinden op de website van SKOBOS. Het is best een zakelijke verklaring, omdat zo’n verklaring aan specifieke regels moet voldoen.
 

DATUM

JARIGE

GROEP

6 apr Miral 1/2C
10 apr Fem 1/2B
10 apr Tessa 3
10 apr Juf Mirese 8
11 apr Emily 3

Alle data zijn terug te vinden op de website. Daar staat de kalender al voor het hele schooljaar ingevuld.


ma 20 april
Meivakantie 20 april t/m 5 mei

Deze nieuwsbrief doorsturen naar iemand anders? Gebruik dan de knop.
Zo word je niet zelf uitgeschreven als de ander op uitschrijven klikt.
Doorsturen
Doorgestuurd gekregen en u wilt zelf ook de nieuwsbrief ontvangen? Aanmelden
Kindcentrum de Plataan
Van Tuldenstraat 2    0499-55 03 45 (school)
5688 DB Oirschot    0499-57 2278 (Korein)
   deplataan@skobos.nl
facebook.com/de-plataan
deplataan-skobos.nl
© 2020 Kindcentrum de Plataan, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp