Copy
Pluspuntje nr. 28 - 27/03/20

Bekijk deze e-mail in je browser

Corona-tijden


Het is raar om op de Plataan te zijn zonder onze kinderen. We missen ze enorm! We merken dat iedereen een beetje begint te wennen aan het digitaal les krijgen via teams. Het team van de Plataan wordt ook steeds handiger en vindingrijker in het werken met dit systeem. Met grote dank aan meneer Patrick die steeds meehelpt en alle digitale problemen  probeert op te lossen.

Zo nu en dan komen er kinderen werk ophalen. Op de Plataan doen we ook aan noodopvang voor onze kinderen waarvan ouders een vitaal beroep hebben. Het ministerie heeft de vitale beroepen in een richtlijn opgenomen. We vinden het fijn te merken dat ouders ook hun netwerk in schakelen en oplossingen zoeken voor de opvang. Tot nu toe kunnen we het op de Plataan geregeld krijgen en is het nog niet nodig kinderen naar een andere locatie te sturen.

Wilt u bij het brengen en ophalen van de kinderen en ook bij het ophalen van werk in de klassen letten op de 1,5 meter afstand. Ook wil ik u vragen om niet in deuropeningen te gaan staan wachten of met elkaar in gesprek te gaan. Dit kan buiten zodat wij voldoende ruimte houden om zo veilig mogelijk te werken. Het is wat raar om echt op afstand van elkaar te lopen of iets te vragen of te vertellen maar veiligheid voor onze gezondheid heeft prioriteit.

In eerdere Pluspuntjes heb ik al aangegeven dat wij net als u afhankelijk zijn van de berichtgeving en de richtlijnen die gegeven worden. Ik voorzie nu dat we wellicht niet open gaan op 6 april, ik denk dat we tot de meivakantie dicht zullen zijn en de kinderen via teams en mail aan het werk gaan. U hoort hierover in de pers. Wij zorgen er in ieder geval voor dat we zijn voorbereid op een verlenging van de schoolsluiting. We hopen natuurlijk dat we kinderen weer snel op de Plataan zien.
 
De noodopvang op de Plataan, het woord zegt het al, is een noodvoorziening voor ouders met vitale beroepen. U kunt uw kinderen hiervoor aanmelden via: annemarievanaken@skobos.nl of 0629123546. Een appje sturen is ook geen probleem.

Een aantal kinderen is voor 3 weken nu aangemeld. Wordt de sluiting verlengd dan wil ik vragen om kinderen opnieuw aan te melden.  De richtlijnen blijven van toepassing, als uw kind koorts heeft, verkouden is, dan kunnen we niet voor opvang zorgen.
Na lestijden zorgt KoreinKinderplein voor noodopvang (ook in schoolvakanties). U kunt hiervoor direct contact met Korein opnemen. Ook als u nu geen gebruik maakt van kinderopvang. De gemeente is ook bezig met het realiseren van 24 uurs opvang. Berichtgeving hierover komt via de gemeente Oirschot.
 
In de groepen wordt iedere week een groepskrant gemaakt zodat u toch op de hoogte blijft van wat wij en de kinderen allemaal doen.

Annemarie van Aken

Bericht van de leraren


We hebben de kinderen al hard aan het werk gezet. Sommige kinderen vinden het zelfs wel leuk, dat huiswerk! Er ligt in bepaalde groepen alweer nieuw werk klaar om opgehaald of verstuurd te worden!

Niet alleen de kinderen werken hard, maar ook de juffen, meester en medewerkers van Korein zijn flink aan het werk op school. Van oppassen op de kinderen, uitleg geven via de laptop tot alles in de puntjes schoonmaken. Het gebeurt allemaal! Tussendoor gaan we ook even aan de wandel, even een frisse neus halen!

We vinden het jammer dat we jullie zolang moeten missen, maar gelukkig is daar de nieuwskrant op bedacht. Hopelijk zien we elkaar snel weer gezond en wel op school! 🥰

Nieuw lid MR!


Enthousiaste ouder gevonden!
Naar aanleiding van een oproepje in het PlusPuntje is er een gemotiveerde ouder gevonden. In het schooljaar 2020-2021 komt Wesley Smetsers de oudergeleiding van de MR versterken.
Hij stel zich hieronder aan u voor:

Mijn naam is Wesley Smetsers, 35 jaar oud en getrouwd met Lara. Ik heb twee kinderen Pepijn (klas 1/2B) en Hidde (1,5 jaar oud). Van beroep ben ik beroepsmilitair met als functie radiodiagnostisch laborant en echografist. Als nevenfunctie heb ik van 2010 tot 2015 als docent op de Fontys paramedische hogeschool gewerkt.
Als vader vind ik het leuk betrokken te zijn bij de activiteiten rondom school.
Graag zou ik dan ook de MR willen komen versterken en willen nadenken over het behouden en bevorderen van de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van iedereen op school.
 

DATUM

JARIGE

GROEP

30 mrt Avina 5
30 mrt Sofie 6
31 mrt Ben 4
1 apr Suze 1/2C
1 apr Lars 5
5 apr Femke 5

Alle data zijn terug te vinden op de website. Daar staat de kalender al voor het hele schooljaar ingevuld.


vr 10 april
Goede Vrijdag (evt vrij vanaf 12.00 uur)

ma 13 april
Tweede Paasdag 

ma 20 april
Meivakantie 20 april t/m 5 mei

Deze nieuwsbrief doorsturen naar iemand anders? Gebruik dan de knop.
Zo word je niet zelf uitgeschreven als de ander op uitschrijven klikt.
Doorsturen
Doorgestuurd gekregen en u wilt zelf ook de nieuwsbrief ontvangen? Aanmelden

EXTERN NIEUWS

INZAMELPUNT Rode Kruis


De mama van Jaro en Riva heeft een inzamelpunt voor spullen die het Rode kruis landelijk verdeelt op de plekken waar het het hardst nodig is.

Heb je spullen?
Zet die dan in een dicht geplakte plastic tas of vuilniszak voor de deur.
Dat kan op van Tuldenstraat 13, Oirschot. 

Alleen de volgende spullen zijn bruikbaar (dus géén andere spullen aanleveren):
  • Ffp2 maskers
  • Schorten
  • Handschoenen (wellicht heb je een pak plastic of latex handschoenen op je werk over, nu dit stil ligt of heb je thuis een doos handschoenen liggen voor het verven van je haar)
  • Beschermingsbrillen (denk aan vuurwerkbrillen!)
  • FFP1 en 3 maskers
  • Chirurgische maskers
  • Desinfectantia
  • Diagnostische testen (inclusief PCR-materiaal, swabs en media)
  • Beademingsapparatuur
Kindcentrum de Plataan
Van Tuldenstraat 2    0499-55 03 45 (school)
5688 DB Oirschot    0499-57 2278 (Korein)
   deplataan@skobos.nl
facebook.com/de-plataan
deplataan-skobos.nl
© 2020 Kindcentrum de Plataan, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp