Copy
Pluspuntje nr. 26 - 13/03/20

Bekijk deze e-mail in je browser

Coronavirus


Het virus houdt ons allemaal bezig. Vanuit SKOBOS heeft u al diverse keren een bericht gekregen via de groepsmail. Ook op de SKOBOS website vindt u informatie. Tot nu toe reageren ouders en team nuchter en verstandig. We volgen de richtlijnen vanuit het RIVM.

Tot nu toe hebben we de klassen gewoon kunnen bezetten en hebben de kinderen les gehad van hun eigen leerkracht of een invaller. We weten niet hoe de omstandigheden gaan worden. Brabant gaat meer en meer op slot, evenementen worden afgelast. We lezen ook in de media en we horen van andere schoolbesturen dat er scholen dicht gaan. Over het scenario “scholen dicht” zijn we aan het nadenken.

Het kan zijn dat er teveel leerkrachten met klachten thuis moeten blijven conform de richtlijnen van het RIVM en we kunnen onvoldoende vervangers vinden of er komt een opdracht vanuit de overheid om scholen te sluiten (zoals in Italië). We horen iedere dag welke maatregelen er bijvoorbeeld in Italië genomen worden. Het zou kunnen dat we in Brabant of Nederland ook deze maatregelen gaan krijgen. We hopen natuurlijk van niet en dat het virus zich niet explosief verspreid. Mocht het zijn dat de scholen sluiten dan willen we hier op voorbereid zijn. Het team van de Plataan is al aan het nadenken over mogelijkheden om de kinderen thuis te laten werken.

In de groepen 5,6,7 en 8 is er op woensdagochtend uitleg gegeven over het werken met Teams. Per groep is er een team aangemaakt. Het is mogelijk om via een beeldscherm met elkaar in gesprek te gaan, uitleg te geven of te chatten. In alle groepen wordt nagedacht over lesbrieven die iedere dag per mail gestuurd kunnen gaan worden via mail. Als we van te voren weten dat de school dicht gaat, krijgen kinderen hun boeken mee naar huis. Kinderen kunnen werken in Bloon, Muiswerk en leerlingsoftware. Uitleg gaat via teams, chat, mail . Uitgeverij Zwijsen (van Veilig Leren Lezen) heeft al extra lessen voor groep 3 per kern klaar gezet. Ze hebben een informatiebrief gemaakt voor leerkrachten en ouders.

Informatie over het lesprogramma wordt per groep gegeven door de groepsleerkracht. Omdat de ontwikkelingen en maatregelen elkaar snel opvolgen wil ik u vragen uw mail steeds te controleren op nieuwe berichten. Het kan ook zijn dat wij de klassenouders vragen om in de groepsapp berichten te plaatsen. We doen ons best om u zo goed en zo snel mogelijk te infomeren. Preventief geven we de kinderen hun (werk)boeken mee naar huis. Mocht er na lestijd nog informatie komen dan hebben de kinderen in ieder geval hun spullen bij zich. De groepsleerkracht informeert u verder.
 

Protocollen


Dit schooljaar staan er een aantal protocollen op de planning.
Het protocol Begaafdheid gaat gemaakt worden door Marie-Annick Canoy, specialist hoogbegaafdheid. (Plusklas SKOBOS)
Over het Hitte protocol is al even nagedacht. We moeten hier nog verder over nadenken en dit met elkaar bespreken.
Het protocol Ziekte en Afwezigheid van leerkrachten is af. Dit zetten we zo spoedig mogelijk op de site. In dit protocol is te lezen hoe de Plataan handelt als een leerkracht zich ziek meldt.
Het protocol Verdriet en Rouw beschrijft hoe we op de Plataan omgaan met verdrietige gebeurtenissen. Het protocol is al besproken in het team en de laatste aanpassingen worden op korte termijn gedaan. Daarna plaatsen we dit protocol ook op onze site.

Er staan boxen klaar met alle informatie, theorieboeken, werkboeken en materialen. Op het moment dat het nodig is kan de leerkracht deze direct gebruiken.

Rathoportaal


Sinds enkele maanden maken de kinderen op school gebruik van het Rathoportaal.
Dit portaal is ook vanuit thuis te benaderen.

We krijgen regelmatig opmerkingen van ouders dat zij het portaal vanuit thuis niet kunnen benaderen. Gebruik hiervoor de volgende link: http://deplataan.rathoportaal.nl (dus GEEN www ervoor)

Het portaal werkt het best in Google Chrome.  

Kleuterthema Bouwen


Op school zijn we begonnen met het thema bouwen. In de kleuterklassen zijn we daarom bezig met het metselen van een muur. Dat konden de kinderen uit groep 1 al heel goed zelf. Maar om het huisje helemaal af te maken, moet er natuurlijk ook een dak op de muur geplaatst worden. Oei, dit was toch wel lastig te maken. Gelukkig kunnen de kinderen uit groep 2 heel goed uitleggen hoe dat moet. Wat een goede samenwerking!

Afgelopen donderdag kwam de opa van Alice de laten zien hoe een echte metselaar werkt. Dat was leuk! We mochten het zelf ook even proberen, dat is een stuk moeilijker dan het lijkt!
Bedankt opa van Alice, we weten nu al veel meer over bouwen!  👷

Thema Jagers en Boeren in groep 4


In groep  4 zijn de kinderen bezig geweest met het thema Jagers en Boeren.
De kinderen zijn enthousiast aan de slag gegaan met het maken van een grottekening.
Vroeger bestonden er nog geen tafels en stoelen, de kinderen moesten dus echt op de manier van Jagers en Boeren een ‘grottekening’ maken.
Dit was nog best lastig, maar geeft wel een erg leuk eindresultaat!
Donderdag 19 maart is er weer de Kangoeroewedstrijd. (Een speciale rekenwedstrijd)

Verschillende leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 doen hieraan mee. Het vindt plaats tijdens de rekenles. Na de Meivakantie krijgen alle deelnemers een certificaat met daarop het behaalde resultaat.
Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten.

Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek!

Dit jaar vindt De Grote Rekendag plaats op woensdag 25 maart 2020.
Na afloop kunt u natuurlijk gezellig even binnenlopen om te kijken wat er allemaal is gedaan!

*evt aanpassingen aan het programma ivm het coronavirus zullen tegen die tijd bekeken worden
 

DATUM

JARIGE

GROEP

18 mrt Diana 7
19 mrt Hugo 1/2B
22 mrt Jurre 4

Alle data zijn terug te vinden op de website. Daar staat de kalender al voor het hele schooljaar ingevuld.


vr 27 maart
09.00 - 11.30   Open dag (alleen voor nieuwe leerlingen)

wo 1 april
09.00 - 11.30   Open dag (alleen voor nieuwe leerlingen)

vr 10 april
Goede Vrijdag, vrij vanaf 12.00 uur

Deze nieuwsbrief doorsturen naar iemand anders? Gebruik dan de knop.
Zo word je niet zelf uitgeschreven als de ander op uitschrijven klikt.
Doorsturen
Doorgestuurd gekregen en u wilt zelf ook de nieuwsbrief ontvangen? Aanmelden

SCHOOLFRUIT

Nieuwsgierige ouders? Op deze pagina staat vanalles over schoolfruit èn over fruit en groenten in het algemeen voor kinderen.
 
Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de speciale oudernieuwsbrief. 
Aanmelden nieuwsbrief schoolfruit

EXTERN NIEUWS

Roefeldag 2020


We zijn weer gestart met de voorbereidingen voor Roefeldag Oirschot/Spoordonk 2020. Deze wordt gehouden op zaterdag 27 juni 2020. Noteer deze datum alvast in je agenda.
Tevens zijn we dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zonder nieuwe vrijwilligers, zal er waarschijnlijk geen Roefeldag 2021 in Oirschot/Spoordonk meer plaatsvinden.
Dus geef je op via Facebook of e-mail: roefeldagoirschot@gmail.com. Alvast bedankt.
 
Stichting Roefeldag Oirschot
www.roefeldag-oirschot.nl

De RTO Wandeltocht met geheel vernieuwde routes en nieuwe startlocatie!!!


Tijdens de RTO Wandeltocht op zondag 5 april 2020, ontdek je de mooiste plekken van de prachtige natuur van Oirschot en de Beerzen in aantrekkelijke geheel vernieuwde routes over 10, 15, 20 en 25 km. De routes zijn volledig bewegwijzerd, bovendien krijgen de deelnemers ook nog een routebeschrijving mee.

Onderweg is een rustpost ingericht met een zitgelegenheid. Hier kun je koffie, thee, vers gebakken appelkoek en andere versnaperingen kopen. De rustposten worden bemenst door de vrijwilligers van RTO. De wandelingen starten en finishen bij Café Andreas in de Kerk in Oostelbeers, Kerkstraat 10, 5091 BE. Starten kan vanaf 08.00 uur. De finishen kan tot tot 16.00 uur.
Het inschrijfgeld bedraagt € 4,50.
KNWB-leden betalen € 3,50.
Om deelname door de jeugd te stimuleren mogen de kinderen gratis deelnemen!

De opbrengst is bestemd voor de goede doelen van RTO … in actie voor mensen met kanker!

Kijk voor meer info op www.runningteamoirschot.nl
Kindcentrum de Plataan
Van Tuldenstraat 2    0499-55 03 45 (school)
5688 DB Oirschot    0499-57 2278 (Korein)
   deplataan@skobos.nl
facebook.com/de-plataan
deplataan-skobos.nl
© 2020 Kindcentrum de Plataan, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp