Copy
Nieuwsbrief nr. 3
Bekijk deze mail in uw browser

Nieuwsbrief nr. 3, 21 maart 2018

 

Beste lezer,

Met deze Nieuwsbrief (die onregelmatig verschijnt) willen het Aartsbisdom Utrecht en bedevaartorganisatie VNB u net als bij vorige bisdombedevaarten naar Lourdes op de hoogte houden van het laatste nieuws. De informatie is ook na te lezen op www.aartsbisdom.nl. Mocht u van iemand in uw (digitale) omgeving vermoeden dat hij of zij belangstelling heeft voor deze Nieuwsbrief: stuur deze dan vooral door! Zij kunnen zich via onderstaande link aanmelden. (Voor de goede orde: u hoeft uzelf natuurlijk niet meer aan te melden.)
 
Aanmelden voor deze Nieuwsbrief

Beste medepelgrim,


Het aantal aanmeldingen voor onze vierde diocesane bedevaart naar Lourdes stijgt flink, er hebben zich inmiddels al ruim 800 pelgrims ingeschreven zoals u in deze Nieuwsbrief kunt lezen. En het aantal aanmeldingen blijft groeien! Inschrijven voor deze bedevaart is nog altijd mogelijk. Ook voor wie graag met het vliegtuig naar Lourdes reist zijn er mogelijkheden – vanaf Maastricht vertrekt op 28 april een vliegtuig naar Lourdes.

Mede namens de diocesane werkgroep bedevaarten wens ik u allen veel succes met de verdere voorbereidingen van onze Lourdesbedevaart.

Hartelijke groet,

Vicaris R.G.W. Cornelissen
Hoofdaalmoezenier Bisdombedevaart 2018

Ruim 800 pelgrims schreven zich al in


Het aantal aanmeldingen voor de bisdombedevaart naar Lourdes van het Aartsbisdom Utrecht is de afgelopen weken flink gestegen. Inmiddels hebben zich 827 pelgrims ingeschreven voor de bedevaart, ruim 100 meer dan twee weken geleden. En dit aantal zal zeker nog verder oplopen, zo melden de contactpersonen in de parochies. In diverse parochies en geloofsgemeenschappen staan bijvoorbeeld nog informatiebijeenkomsten gepland.

Vliegtuig toegevoegd als reisoptie


Goed nieuws voor wie graag mee wil met de bisdombedevaart naar Lourdes, maar per vliegtuig wil reizen: er is een aantal plaatsen beschikbaar gekomen in de vlucht vanaf vliegveld Maastricht naar Lourdes. Het vertrek is op 28 april, de terugreis is op 5 mei, de kosten bedragen € 899 per persoon (o.b.v. tweepersoonskamer). Voor meer informatie en/of aanmelden: bij reisorganisatie VNB.
 
Naar de website van VNB

Meer rust én informatie op het Heiligdom


De aanpassingen in het Heiligdom van Lourdes vorderen: zo zijn onder meer de kaarsenstandaards verplaatst. De aanpassingen zijn niet alleen vanwege de overstromingen enkele jaren geleden, het Heiligdom van Lourdes wil ook de rust op het Heiligdom en in het bijzonder bij de Grot bevorderen. Verder wordt tijdens grotere bedevaarten (zoals de jaarlijkse Maltezer bedevaart) een looprichting bij de Grot uitgezet om de doorstroming te bevorderen. Op diverse plaatsen op het Heiligdom komen meertalige informatieborden over de tijden van de vieringen, de processies, het weer en actuele wachttijden bij de baden. Daarnaast worden bij alle kerken en gebouwen op het Heiligdom kleinere informatieborden geplaatst met een korte uitleg over de naam en de historie van het gebouw.

Tientallen jongeren mee met bisdombedevaart


Er hebben zich tientallen jongeren ingeschreven voor de bisdombedevaart naar Lourdes. De ervaring leert dat deze bedevaart voor hen vaak een bijzondere ervaring is, voor sommigen is het zelfs het begin van een leven lang pelgrimeren naar Lourdes. De jongeren draaien deels mee met hun parochiegroep, maar er is voor hen ook een aantal aparte vieringen en activiteiten. Goed om te weten: de Jeugdfondsen uit de drie vicariaten Arnhem, Deventer en Utrecht geven 100 euro korting per jongere. Dat maakt het (financieel) extra aantrekkelijk voor parochies om jongeren mee te nemen naar Lourdes. VNB handelt dit af met de fondsen.

Zangers m/v gezocht voor gelegenheidskoor!


Net als bij de vorige bisdombedevaarten naar Lourdes is er ook dit keer een gelegenheidskoor dat de vieringen muzikaal zal ondersteunen. Er is nog plek in dit koor, aanmeldingen zijn zeer welkom. Wilt u deelnemen aan dit koor en aanwezig zijn tijdens de repetitiedag op zaterdag 14 april? Geef u dan nu op bij Ben Lokate.

Boek over spiritualiteit Bernadette


E.H. Régis-Marie de la Teysonnière, priester van het bisdom Tarbes en Lourdes, is chapelain van het Heiligdom O.L.V. van Lourdes en auteur van diverse boeken over de heilige Bernadette en Lourdes. Met zijn laagdrempelige boek ‘Lourdes, de spiritualiteit van Bernadette’ (vertaald door chapelain Mark Kemseke o.m.i.) wil de auteur de bedevaart naar Lourdes verdiepen, “door het innerlijk leven van Bernadette te leren kennen, in relatie tot Jezus Christus en Zijn evangelie.” Hij doet dat aan de hand van korte, thematische hoofdstukken als ‘het Onze Vader’, ‘de kruisweg’, ‘de Rozenkrans’ en ‘de zelfgave’. De Utrechtse hulpbisschop mgr. Woorts verzorgde als referent voor bedevaarten namens de Bisschoppenconferentie het voorwoord van het boek (116 blz.), dat verkrijgbaar is bij de boekhandel op het Heiligdom.

Deel jongerenkoor uit Ede mee op bedevaart


De parochie Zalige Titus Brandsma heeft het geluk dat naast een behoorlijke groep pelgrims ook een deel van het Jongerenkoor JKA uit Ede met hun dirigent gaat deelnemen. Dit koor zal bijdragen aan de vieringen of op een andere wijze muzikaal de bedevaart ondersteunen. Ook komen de jongeren op deze wijze als koor in contact met de verschillende aspecten van de bedevaart.

Misdienaars en acolieten


Met deze bisdombedevaart naar Lourdes gaan ook weer jongeren mee die in hun thuisparochie misdienaar of acoliet zijn. Tijdens deze bedevaart wil de organisatie graag vele misdienaars en acolieten betrekken bij de diverse Eucharistievieringen. Het is dan fijn om te weten wie hiervoor beschikbaar zijn. Graag willen we deze jongeren dan ook vragen om zich te melden. Opgave bij Ben Lokate, waarna de misdienaars en acolieten nadere informatie ontvangen.

Reisopties


Nog even de reisopties op een rijtje:
- TGV: 28 april t/m 5 mei
- Bus en VNB Lance: 27 april t/m 5 mei

Prijzen:
- € 899 (driesterren hotel, op basis van tweepersoonskamer)
- jongeren (t/m 25 jaar) € 599
- kinderen (t/m 11 jaar) € 499
 
Aanmelden voor de TGV
 
Aanmelden voor de bus
 
Aanmelden voor de VNB Lance
Facebook
Website
2018 Aartsbisdom Utrecht, Alle rechten voorbehouden.