Copy
Nyhetsbrev, februari 2017
 
View this email in your browser

Nyhetsbrev från Energikontor Norr
Vi tittar på hållbara företag och släpper ett webbverktyg för energiuppföljning

Förenkla energiplaneringen med vårt statistikverktyg


Inom kort lanserar vi ett webbaserat verktyg som visar statistik över energianvändningen i norr. Med det nya verktyget Energiluppen är syftet att hjälpa kommuner och andra aktörer i de två nordligaste länen att följa upp och planera sina energiåtgärder. Statistikverktyget är utvecklat av Energikontor Norr och släpps i början av mars.

 Klicka här för mer information om Energiluppen
 

Vi tittar på nyttan med företagens hållbarhetsarbete


I den första omvärldsanalysen för året tittar Energikontor Norr på affärsnyttan med hållbarhet och hur det ser ut bland de små och medelstora företagen i Norrbotten. Vi berättar bland annat att trycket för en hållbar utveckling i dag är så stort att många företag ser hållbarhet som en självklar del i deras profil och affärsutveckling.

 Läs omvärldsanalysen här
 

Energiguide som enkelt förklarar Norrbottens förnybara energitillgångar
 

Filmen om Norrbottens gröna tillgångar och utvecklingsmöjligheter som tagits fram inom projektet Gröna energiinvesteringar har visats och setts i en omfattning som vi på Energikontor Norr inte ens vågat drömma om; över 42 000 visningar och 100 delningar bara på Facebook. I samverkan med arbetsmarkandsförvaltningen i Luleå har projektet tagit fram en kompletterande energiguide för de som vill visa filmen men som känner sig lite osäkra på energifrågor. Det kan till exempel handla om handledare och kontaktpersoner som träffar nyanlända och vill visa filmen för dem. Filmen finns både på svenska och engelska.
 
För alla är förstås välkomna att komma in med förslag till hållbara energilösningar i Norrbotten! Filmen, energiguiden, tipsformuläret för nya förslag på hållbara energilösningar med mera hittas på länken nedan.

 Allt om Gröna energiinvesteringar
 

Slutkonferens i Frankrike för Data4Action

Data4Action inledde året i Bourdeaux med det allra sista projektmötet där Energikontor Norr berättade om hur vi arbetar med Borgmästaravtalet i Norrbotten. Emil Andersson från Energikontoret i Mälardalen pratade om hur de arbetar och hur vi stöttat dem i deras arbete. I Data4Action medverkar 13 regioner från 11 europeiska länder. Syftet är att bygga starka regionala partnerskap baserade på win-win samarbetsmodeller för datautbyte och att stödja arbetet med åtgärdsplaner för hållbar energi inom ramen för Borgmästaravtalet.

 Läs mer om Data4Action
 
Upptäck nya lösningar för tillväxt och hållbarhet på Crowdsourcing Week. I Luleå 15-16 mars och i Voullerim 16-19 mars hålls Crowdsourcing Week Arctic Circle Summit. Inger E Pedersen från Energikontor Norr kommer att vara på plats och prata om hur crowdsourcing och crowdfunding kan vara en väg till ett smartare och mer hållbart företagande här uppe i norr. Ange CSWARCTIC10 när du bokar biljett så får du 10% rabatt!

Läs mer om CSW och anmälan

Heldag om miljöanpassad offentlig upphandling 21 mars. För dig som arbetar med upphandling och inköp inom offentlig sektor håller vi tillsammans med bland annat Länsstyrelsen och Upphandlingsmyndigheten ett kostnadsfritt seminarium i Luleå.

 Läs mer om dagen och hur du anmäler dig

Nätverksträff för EEnet Västerbotten. I januari återsågs företagsdeltagarna i energieffektiviseringsnätverket i Västerbotten, denna gång hos värdföretagen Rototilt Group AB och Indexator Rotator Systems AB i Vindeln.

 Läs mer om nätverksträffen i pressreleasen

Träff också för #FörNyaNorrbotten. Liksom energieffektiviseringsnätverket i Västerbotten samlades även Norrbottensgänget, i detta fall på värdföretaget Pite Havsbad. Företagsdeltagaren Fortlax AB visade också upp sin verksamhet och under dagarna hölls ett utbildningstillfälle för alla företag om vad som händer efter en energikartläggning. Det handlade bland annat om etablering av strukturerat energiarbete, mål och åtgärdsurval. En utbildning som även hölls för nätverksföretagen i Västerbotten.
 


Är du intresserad av vad som händer inom energiområdet här uppe i norr och i övriga världen? Följ oss!Följ Energikontor Norr på Mynewsdesk 

energikontornorr.se

Energikontor Norr AB
Kungsgatan 46, 972 41 Luleå
0920-20 02 60


 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Energikontor Norr · Kungsgatan 46 · Luleå 972 41 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp