Voorwoord
De derde nieuwsbrief dit jaar van Stichting Thomas Bouwprojecten en zoals u ziet introduceren we hierbij ons nieuwe logo, ontworpen door Jona Pisters. Verder zijn er nog meer vernieuwingen en veranderingen te melden.
Na drie jaar penningmeesterschap zal Tom Odijk per januari 2020 stoppen met zijn activiteiten voor de stichting: in het THOMAS magazine dat in december uitkomt, kijken we met hem terug op deze periode. Per dezelfde datum zal een nieuwe penningmeester aantreden, waarover in onze volgende nieuwsbrief meer.
In de maand september heeft onze projectleider Jos Dijkers weer een rondreis gemaakt langs de diverse (geplande) projecten in India. We doen hiervan verslag en zullen met name inzoomen op het project in Walajabad.
Jos heeft laten weten dat dit zijn laatste bezoek aan India was en daarom doen we hierbij een oproep aan kandidaten met enige bouwkundige ervaring, die deze projectleiders rol wil overnemen. Mocht je geïnteresseerd zijn neem dan contact op via ons Secretariaat voor meer informatie.
We hopen op deze wijze u op de hoogte te houden van onze activiteiten en willen al onze sponsoren en donateurs danken voor hun bijdrage die ons werk voor de kinderen in India mogelijk maken.
Mede namens het bestuur wens ik u veel leesplezier !
Siet Egas Repáraz
|
|
|
|
Nieuw logo, nieuwe website…..
Het afgelopen jaar hebben we samen met Jona Pisters, die ook de lay-out maakt van ons THOMAS magazine, een nieuwe huisstijl en logo voor de stichting ontworpen. Met dit logo drukken we beeldend uit waar we voor staan: het faciliteren van onderwijs aan, met name meisjes, door de bouw van scholen in India.
Ook onze website was om diverse redenen aan vernieuwing toe. We hebben hiervoor een enthousiaste sponsor gevonden: Geert Jan Hoogeslag, eigenaar van UWKM uit Deventer. Samen met hem hebben we een mooie website gemaakt, die ook door onszelf makkelijker te onderhouden is. Kijkt u eens rond via deze link: Website
|
|
|
|
Update Beleidsplan
In de bestuursvergadering van 8 juli 2019 is de twee-jaarlijkse herziening van ons beleidsplan afgerond. We hebben hierin actuele ontwikkelingen verwerkt en een afstemming gemaakt met het beleidsplan (2019–2023) van de congregatie van de Franciscan Sisters of Joseph.
In het beleidsplan zijn de onderwerpen Privacy en Integriteit toegevoegd. Verder wordt specifiek aandacht besteed aan onze geplande inspanning om te helpen de sanitaire voorzieningen sterk te verbeteren: het Safe & Clean project. Lees hier ons Beleidsplan 2019 – 2023.
|
|
|
|
Reisverslag Jos Dijkers
Begin september vertrok Jos Dijkers weer voor 3 weken naar Chennai, om van daaruit zijn rondreis langs de verschillende projecten te maken. Als projectleider heeft hij in samenwerking met de zusters FSJ in Sri Kalahasti de aannemer geselecteerd voor het eerste sub-project dat we gestart zijn binnen het Safe & Clean project. Op de foto staan zr. Agnes en chauffeur Durai, zij geven aan waar het nieuwe toiletgebouw van 7 x 12 meter zal komen.
We hebben voor het Safe & Clean project met de zusters de volgende prioriteiten vastgelegd op basis van urgentie: Thiruvalandurai, Avadi, Pathiavaram, Chebrolu en P.T. Parru. Jos heeft al deze plaatsen bezocht en een inventarisatie gemaakt van wat er gedaan moet worden en met welke omstandigheden we dan te maken zullen hebben. In Pathiavaram bijvoorbeeld, waar de zusters een kostschool hebben voor zo’n 65 kinderen tussen de 5 en 13 jaar oud, moet de huidige wasgelegenheid vervangen worden door een fatsoenlijke badruimte. Op de foto zien we de situatie van de achterkant zoals die nu is: kapotte golfplaten doen dienst als lekkend dak. We willen hier 4 badcabines bouwen en ook de omheiningsmuur kan dan het beste opnieuw opgetrokken worden.
Onverwacht moest er veel tijd aan ons project in Walajabad besteed worden: het bezoek van Jos was bedoeld om bij de start van de bouw van het nieuwe schoolgebouw te zijn. In onze vorige nieuwsbrief lieten we het ontwerp van de architect zien, waarbij met alle nieuwe eisen die inmiddels zijn ingevoerd, rekening werd gehouden. Echter, een dag voor het bezoek bleek dat het schoolbestuur het ontwerp van het nieuwe schoolgebouw had verworpen. Het oude gebouw moet op dezelfde plaats herbouwd worden, wat de nodige beperkingen met zich meebrengt. Als de nieuwbouw op een andere plek op hetzelfde terrein gebouwd zou worden, moest er wederom een nieuwe onderwijs licentie worden aangevraagd. Dit betekent dat we een vertraging van zo’n twee maanden zullen oplopen. De verwachting is dat we met een tweede ontwerp in november eindelijk kunnen beginnen.
|
|
|
|
|
|