Copy

                                  

    
TIJD voor een frisse start? 
View this email in your browser
Is voeding jouw valkuil? Maak jij dit najaar een frisse start?
De vakanties lopen ten einde. Ben je lekker tot rust gekomen? Dan heb je vast ook het besluit genomen om dat gevoel straks zo lang mogelijk vast te houden. Helaas blijkt in de praktijk al gauw dat je wordt opgeslokt door werk of studie en voor je het weet verval je weer in oude gewoontes of ritmes. Is voeding je valkuil? Wil je daar iets aan veranderen? Wil je weten of je voldoende essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt? Of lukt het maar niet om die overtollige kilo's kwijt te raken? Dan is dit het moment om nieuwe keuzes te maken. En ik help je daarbij. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak, telefonisch of persoonlijk om eens kennis te maken. www.deblauwezone.nl
   NIEUWS  -- NIEUWS  --  NIEUWS  --  NIEUWS  --  NIEUWS

                                   
Vorige maand heeft De Blauwe Zone officieel het SKAL-keurmerk toegekend gekregen. Dat betekent dat de pannenkoekenmixen en koekjesmixen het biologisch vignet mogen voeren. Een nieuwe mijlpaal dus waar we heel trots op zijn!           
TIPS EN WEETJES
MAGNESIUM is nodig voor de energiestofwisseling in het lichaam, de overdracht van zenuwprikkels en het goed functioneren van de spieren. Verder geeft magnesium stevigheid aan het skelet en is het nodig voor de opbouw van spieren. Het draagt ook bij aan de energievoorziening van ons lichaam. De meest natuurlijke manier om Magnesium binnen te krijgen is om regelmatig het volgende op je menu te zetten: spinazie, snijbiet, pompoenzaad, quinoa, pure chocolade, amandelen, avocado, zalm, makreel en bonen. Een handje pompoenzaad kan al 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) aan magnesium geven. Als je dan nog een portie spinazie erbij eet, zit je al over de ADH van magnesium heen

ZINK kennen we vooral van de zalf die zoveel toepassingen heeft. Maar zink is ook een belangrijk mineraal voor ons lichaam. Slaap je slecht? Dan kan het zomaar zijn dat je meer zinkrijke voeding zou moeten eten. 
Zink zit in eiwitten zoals vlees, eieren, gevogelte, zeevruchten (vooral oesters) en lever, bonen, noten (bijvoorbeeld amandelen, pinda’s en pecannoten), zaden (zoals sesamzaad, pompoenpitten), haver, zilvervliesrijst, tarwekiemen, pompoen, zeewier en doperwten. Ook haring, champignons, shi-take, spinazie, asperges, gember, snijbieten en Miso bevatten zink.
 

BEN JIJ EEN ECHTE ZOETEKAUW?  Grote kans dat je regelmatig vermoeid bent en ook andere klachten hebt die daardoor worden veroorzaakt. Juglen Swaan heeft 146 punten op een rijtje gezet die je wilt weten.
10 symptomen van een suikerverslaving:

  1. Je hebt constante zin in iets zoets
  2. Je koopt een Mars of Twix omdat je zin hebt in suiker, maar je eet die zo mindless op dat je achteraf eigenlijk alleen nog maar nóg iets zoets wilt eten.
  3. Je hebt last van een middagdip
  4. Na je broodjeslunch voel je je slaperig, futloos en opgezwollen.
  5. Als je uit eten gaat kun je niet van het stokbroodje vóóraf afblijven
  6. Je bent dol op toetjes en een koekje bij de koffie hóórt erbij!
  7. Je voelt je slap en bibberig als je een paar uur niets hebt gegeten.
  8. Je voelt niet echt het verschil tussen honger en trek hebben.
  9. Koffie en thee zonder suiker lust je niet.
  10. Je drinkt elke dag (light-)frisdranken.
Herken je veel van bovenstaande symptomen? Laat mij je eens adviseren hoe je van deze verslaving af kunt komen. Voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek: www.deblauwezone.nl
facebook.com/deblauwezone
Stuur door naar een vriend
Copyright © 2017 De Blauwe Zone Voedingsadvies en - coaching


Wijzigen ontvangst Nieuwsbrief?
Klik op: wijzig gegevens of schrijf uit van deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
De Blauwe Zone Voedingsadvies en - coaching · Koningin Julianalaan 53 · Leersum, Utrecht 3956 XK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp