Copy
Läs om de senaste produkterna från Rosenqvist

Clip Driver CD200 gjorde det omöjliga i Minneapolis, USA

Rich Brawner är teknisk produktspecialist och säljare för Industry-Railway Suppliers, som är vår distributör i USA. Rich är en veteran inom järnvägen och har jobbat 41 år på den amerikanska järnvägen. Men även Rich överraskades av att det fanns en lösning på nära håll för ett långvarigt problem som tunnelbanan i Minneapolis USA brottas med. Med tiden svetsas clips fast i skuldran p g a rost och annan miljöpåverkan och det är mycket svårt, nästan omöjligt, att få loss dem när de ska bytas. Men där andra maskiner har försökt och misslyckats, kunde nu Rosenqvist CD200 ta loss clipsen utan problem.
“Jag har aldrig sett clips som varit så hårt fastsvetsade mot rälsen som här”, säger Rich. ”Jag var inte övertygad att CD200 skulle klara jobbet, eftersom andra maskiner testats och misslyckats. Ni kan tänka er min glädje när clipsen trycktes ut vid första försöket”.

CD200 är byggd så att avbefästarstålet kan placeras inom ett fönster av 100 mm runt clipset, vilket snabbar upp processen men som också ger en större yta som verkar på clipset.
Bortsett från ett fåtal som behövde få en small av en slägga för att slå bort den värsta rosten, så avbefästes majoriteten av clipsen med bara 3-4 cykler. Nya clips installerades med 100% gott resultat. Men situationen visade på att järnvägsarbete kräver stor mankraft och ett gott samarbete.
“Vi blev järnvägsarbetare allihop. Vi turades om att slå på de värsta skuldrorna där mycket rost hade byggts upp”, sa Rich. ”Efter det fick vi ta en borste och rengöra skuldrorna så att vi kunde placera de nya clipsen i skuldrorna. Lutningen var 4% i området och det gjorde inte arbetet lättare.”
Resultatet talar för sig själv: det finns ingen annan maskin på marknaden som kan utföra arbetet lika bra I en sådan tuff miljö.
“Jag tror inte att det finns något jobb som inte CD200 klarar av”, säger Rich. “Operatörerna på arbetsplatsen höll med att CD200 maskinen var exakt det som behövdes för att få jobbet gjort”
För mer information om CD200, se vår hemsida
Se CD200 på YouTube
Vårt säljteam vid Rosenqvist CD200 el.

Innotrans Berlin


Vi vill tacka alla som besökte vår monter på Innotrans i Berlin. Tack för ert intresse för våra produkter och för alla intressanta diskussioner, ni bär oss framåt.
 
Under mässan visades även Pandrols nya rälsslip Alpha.

Utbildning på RCI system


Pandrol erbjuder kostnadsfri utbildning på RCI system i samband med leverans av en järnvägskonverterad grävmaskin. RCI står för Rated Capacity Indicator och är ett last-, höjd- och svängbegränsande system, som sedan 2015 krävs för samtliga spårgående tvåvägsfordon i Sverige och Norge. 
Utbildningen innehåller en del teori och en del praktik. Nyligen fick Andreas Hjort på Bergs Gräv AB testa RCI systemet på sin nya Volvo EWR150E genom att lyfta ett betongfundament på vårt provspår. Pandrol erbjuder också utbildning för nya förare som inte tidigare kommit i kontakt med RCI system. För mer information, kontakta oss på info.rosenqvistrail@pandrol.com eller tel 0650-16505.
 

Effektivt Slipersbyte


RailCom AS Norge har nyligen kört ett större slipersbyte åt Banenor AS. Arbetet ägde rum under helgen 21/9-22/9 på Brottum Station på sträckan mellan Hamar och Lillehammer och omfattade såväl inkörning och utkörning av sleepers, samt byte av 1800 betongslipers med Pandrol FE befästning.
RailCom AS som har stor erfarenhet av denna typ av projekt hade planerat allt mycket noga, vilket ledde till att man lyckades byta ut 1800 st slipers mellan tiden 07:00-22:00 Lördagen den 21/9. Arbetet utfördes med 4st spårgående maskiner utrustade med Rosenqvist slipersbytare SB60, vilka även var försedda med den effektiva Automastern som enkelt installerar befästningen på slipern. Automastern manövreras enkelt av maskinens operatör ifrån förarhytten.
Framkörning av dom nya sliprarna hade gjorts tidigare under veckan med en spårgående maskin utrustad med en slipersläggare Rosenqvist SL400. Arbetsledare Mikael Eriksson och Tom Andersson vid RailCom AS vill tillägga att om man skall lyckas med ett effektivt slipersbyte så handlar mycket om noggrann planering och att lägga upp arbetet på rätt sätt. Givetvis krävs också duktiga maskinförare och det har RailCom gott om!  
Se RailCom utföra slipersbyte på YouTube
BROCHURES
VIDEOS
PRODUCTS
We design, develop and manufacture equipment to make constructing and maintaining railways more efficient. Our smart machinery increases productivity, reduces possession times and improves the safety of those working in the industry.

Copyright © 2018 Pandrol AB, All rights reserved.


 
Twitter
Facebook
YouTube
Website
LinkedIn

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp