Copy
Läs om de senaste produkterna från Rosenqvist

Sommarhälsning

Sommaren står I full blom I Sverige, trots att det bara är mitten av juni. Som vi alla vet är det mer vanligt att vi drar på samma jacka på midsommaraftonens kväll som vi använder på julaftonen.
På Rosenqvist har vi genomgått flera stora förändringar under årets första sex månader. I den nya organisationen i Delachaux-gruppen, har all järnvägsverksamhet samlats under det gemensamma namnet Pandrol. Detta har för oss inneburit att vi bytt namn till Pandrol AB, har ökat samarbetet inom gruppen och att vi nu representerar våra systerföretag Matweld och Vortok i Skandinavien. Det ökade samarbetet har gett oss tillgång till nya marknader och försett oss med möjligheter att demonstrera våra produkter på mässor och seminarier över hela världen.
I april höll vi vår första egna mässa under namnet Test & Drive, med syfte att demonstrera och erbjuda testkörning av våra produkter. Det gav oss också chansen att ta in värdefull information från er kunder om hur ni upplever våra produkter och service.
Vi har under våren startat ett samarbete med två företag inom Railway Supply Group, Industry-Railway Suppliers I USA och Davanac I Kanada, för att förbättra vår tillgänglighet och service till våra nordamerikanska kunder.
Just nu spelas fotbolls-VM i Ryssland och för första gången på 12 år har Sverige kvalificerat sig för turneringen. Eftersom jag är en stor fotbollssupporter så hoppas jag på en sommar klädd i gult och blått.

Jag önskar er alla en trevlig sommar!
 
Erika Berg, VD 
Rosenqvist CD 500 används vid spårbyte mellan Hobro och Langå i Danmark

Spårbyte med CD500 i Danmark

Leonhard Weiss genomför nu ett spårbyte mellan Hobro och Langå.
I projektet ingår byte av 130 000 gamla slipers till nya betongslipers med Pandrol Fastclip FC befästning. Samtidigt byts också ca 160 km räls.
Spårbytes utförs av Leonhard Weiss med ett av deras spårbyteståg och i anslutning till detta tåg befästs det nya spåret med en CD500 befästningsmaskin från Rosenqvist.
CD500 maskinen används också vid neutralisering med mycket gott resultat, strax över 4000 meter neutraliseras per arbetsskift. Detta är möjligt tack vare den höga produktionskapaciteten som CD500 har, ett normalt produktionstempo är mellan 50 till 60 sliper i minuten. Detta innebär att 1000 meter spår av-befästs på ungefär 30 min. I anslutning till avbefästningen lyfts skenan upp med Vortok neutraliseringsrullar, detta för att neutraliseringen skall bli av högsta kvalitet. Efter neutralisering och svetsning läggs skenan ner och befästningen kan börja. Efter ungefär 30 min är skenan befäst och banan är klar för att tas i drift.
 
Se Rosenqvist CD500 på YouTube
Rosenqvist CD200 Electric används som backupmaskiner vid spårbytesprojekt i Paris, Frankrike.

CD200 Electric rullar in i framtiden!

ETF i Frankrike har investerat i 7st CD200 Electric som backup maskiner för befästning och avbefästning i sina nya spårbyteståg man utvecklat tillsammans med Matisa. Tågen är framtagna för RVB ZD (high density populated area track renewal operation) och används just nu i och runt Paris området. Ett av de viktigaste syftena med konstruktionen är att ljudnivån ska bli så låg som möjligt vid spårbyte, detta för att kunna genomföra dessa arbeten nattetid i tätbebyggda områden.
 
Se Rosenqvist CD200 Electric på YouTube

Utbildning hos Huddig

Den 19 och 20 maj var Pandrol inbjuden till Huddig AB för att delta i deras satsning i att utbilda lärare från olika maskinförargymnasier runt om i landet. Pandrol deltog under utbildningen för att visa Rosenqvist nya slipersbytare SB40, som är ett bra verktyg tillsammans med Huddig-maskinen.
Utbildningarna för lärare kommer pågå under hela året. Vid det här tillfället var det lärare från Jämtlands Gymnasium i Bräcke som deltog i utbildningen. 
 
Läs mer om Rosenqvist SB40 på vår webbsida

Svenska Maskinmässan

I Maj 2018 ägde Svenska maskinmässan rum på Solvalla. Pandrol deltog med sina produkter i flera montrar tillsammans med våra maskinpartners.
Vi vill passa på att tacka de kunder som besökte oss under dessa dagar och visade intresse för våra produkter.
BROCHURES
VIDEOS
PRODUCTS
We design, develop and manufacture equipment to make constructing and maintaining railways more efficient. Our smart machinery increases productivity, reduces possession times and improves the safety of those working in the industry.

Copyright © 2018 Pandrol AB, All rights reserved.


 
Twitter
Facebook
YouTube
Website
LinkedIn

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp