Copy
Läs om de senaste produkterna från Rosenqvist

Ny Rälssax RG3000

Rälssaxen RG3000 är utvecklad för den Nordamerikanska marknaden och uppfyller AREMA standarden för lyftverktyg. Den lyfter säkert rälssegment upp till 3000 kg och kan också användas för att dra räls tack vare stöden på båda sidor om saxen. Stöden hjälper även till att hålla rälsen horisontellt under hela lyftet.
För mer information, se vår webbsida

Pandrol AB är nu certifierade mot ISO9001:2015

Vårt ledningssystem är nu certifierat mot den senaste kvalitetsstandarden ISO9001:2015.

Reservdelsservice

Vi är glada att välkomna Solveig Norin till vårt team. Solveig kommer att ansvara för reservdelsförsäljningen, alla frakter och tullärenden. Solveig kommer närmast från en tjänst hos Monitor ERP Systems och har mångårig erfarenhet inom försäljning och spedition och pratar både engelska och tyska.
En granskning av säkerheten utfördes av Network Rail för Rosenqvist CD400SP som både ägs och kördes av Speedy Services i Skottland.

Säker och effektiv neutralisering med befästningsmaskinen CD400SP

En granskning av säkerheten utfördes av Network Rail för Rosenqvist CD400SP som både ägs och kördes av Speedy Services i Skottland förra månaden. Granskningen visar att maskinen gör ett bra jobb med en kontinuerligt hög arbetshastighet. Operatören Kevin Norry är mycket erfaren, produktiv och var väldigt hjälpsam under det nattskift maskinen granskades. Standarden på utrustningen med dess effektiva arbetsbelysning håller hög nivå.

Revisorn och maskinspecialisten Bryan Young på Network Rail säger: “Jag tror att detta är en av de snabbaste maskiner jag har bevittnat för avbefästning av Fastclip, men jag tror bestämt att detta delvis också beror på operatören Kevin. Maskinen missade inte ett clips på hela arbetssträckan.”
Under granskningen tog Network Rail beslutet att använda sig av en maskin- och säkerhetsövervakare när CD400SP arbetade på spåret för att säkerställa att spåret är tomt och tillgängligt genom hela neutraliseringsoperationen. Speedy Services operatör Kevin Norry berättade att maskinövervakaren gör det möjligt för honom att koncentrera sig på maskinen för att få ut bästa möjliga produktivitet.

För Speedy Services har användandet av Rosenqvist CD400SP inneburit att neutraliseringsjobb kan utföras på väsentligt kortare tid jämfört med om man använder sig av den konventionella metoden med fyra mindre befästningsmaskiner och fyra operatörer. 
”CD400SP gör att vi blir mer kostnadseffektiva”, säger Colin Wight på Speedy Services, som är den som introducerade Rosenqvist Clip Driver CD400SP på det Brittiska järnvägsnätet. Speedy Services i partnerskap med Babcock Rail använder nu Rosenqvist CD400SP under varje helg och ibland även för uppdrag under veckan.
Pandrol AB i Sverige och Østlandske MaskinService AS i Norge har levererat och monterat ett nytt avancerat höjdbegränsningssystem från GKD Technologies.

Nytt höjd- och svängbegränsningssystem för grävmaskiner

Pandrol AB i Sverige och Østlandske MaskinService AS i Norge har levererat och monterat ett av GKD Technologies nya, avancerade höjd- och svängbegränsningssystem, där man kombinerat sin beprövade höjdbegränsande algoritm med en exakt svängbegränsare för att skapa en komplett produkt.
Systemet kan enkelt anpassas till begränsning för endast höjd, endast sväng eller kombinerad höjd och sväng genom olika konfigurationer och licensalternativ.Skärmen visar operatören aktuell maskinposition, inställda gränsvärden samt närmande av gränsvärden. Systemet har nyckelbrytare för att ge åtkomst till inställningsgränser och serviceområde. Maskiner med upp till fyra bommar kan övervakas.
För mer information, kontakta Pandrol AB
BROCHURES
VIDEOS
PRODUCTS
We design, develop and manufacture equipment to make constructing and maintaining railways more efficient. Our smart machinery increases productivity, reduces possession times and improves the safety of those working in the industry.

Copyright © 2019 Pandrol AB, All rights reserved.


 
Twitter
Facebook
YouTube
Website
LinkedIn

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp