Copy
Läs om de senaste produkterna från Rosenqvist
Rosenqvist Entreprenad använder SB40 för byte av sleepers i Dalarna och Värmland.

Rosenqvist Entreprenad AB byter slipers med SB40

I slutet på augusti startade Rosenqvist Entreprenad ett projekt med def-slipersbyte i Hedemora, som beräknas vara färdigt i början på november. SRR Infrateknik med huvudkontor i Orsa, gav uppdraget till Rosenqvist Entreprenad att med fyra till sex maskiner på plats, plus kringutrustning byta ca. 6000st slipers. Sliprarna är utspridda från Mora i nordväst, Leksand med omnejd, runt Insjön och Borlänge, och från Falun till Storvik i öst, vidare till Avesta/Krylbo. Även Ludvika, Grängesberg och Kopparberg har besökts innan slutstationen söderut, Frövi, sätter punkt för detta projekt. När projektet är färdigt har sammanlagt nio olika bandelar fått ett välbehövligt lyft. Inför detta projekt har Rosenqvist Entreprenad införskaffat två slipersbytare av typen SB40 från Pandrol.
 
SB40 är från början framtagen för att användas på maskiner i 8-tons klassen; lätt, smidig och användarvänlig. Det har dock visat sig, med eftertryck, att de fungerar lika bra på en Huddig eller Volvo EWR150E, något som Rosenqvist Entreprenads maskinförare definitivt visat i praktiken de senaste veckorna! Att de är lätta och smidiga upplevs särskilt positivt av förarna.
Inför projektet levererades Pandrols nya tippvagn RRT, utrustad med 3-vägs tipp och trådlös fjärrstyrning av flak. RRT vagnen kan framföras både på vanlig väg och på spåret. Denna vagn har visat sig vara ett mycket bra tillskott till utrustningsparken för Rosenqvist Entreprenad och användningsområdet ökar allteftersom nya uppdrag kommer in.
Fakta: För att kunna genomföra detta projekt använder sig Rosenqvist Entreprenad av fem till sex maskiner, tre bytarblad, två flaktrallor med 17,5 tons maxlast, en RRT-vagn med
3-vägstipp, diverse skopor och gripar, ballastsop, vibba med maskinfäste, spårstoppare för grävmaskin samt en spårriktare. Förutom järnvägsmaskiner används även en kranbil för sliperstransporter, samt ett antal ekipage som sköter maskintransporterna är på plats periodvis.
För arbetet finns i storleksordningen 15-20 personer med olika kompetenser; bantekniker, TSM, tågvarnare, besiktningsmän och signaltekniker för att nämna några.
Rosenqvist Entreprenad AB passar på att tacka SRR Infrateknik AB för förtroendet och ser fram emot att leverera tills sista slipern är bytt!
 
För mer information om SB40, se vår webbsida
Rodney Anderson arbetar hos Pandrol i Hudiksvall med en CD400SP.

Vi är Pandrol

Rodney Andersson arbetar sedan 2016 som montör, servicetekniker och utbildare av Rosenqvist produkter hos Pandrol i Hudiksvall.
 
Hur ser en typisk arbetsdag ut?
Den kan se väldigt olika ut beroende på vad som ska levereras. Jag har ett väldigt varierande arbete med montage och testkörning av nya maskiner, samt service och igångkörning ute hos våra kunder. Just nu bygger jag två nya Clip Driver CD400SP till Kennards i Australien. När jag är ute hos kund är jag beredd på det mesta och ser till att vara väl förberedd.

Vilken är den mest exotiska resa du gjort för Pandrol?
Då måste jag nog säga igångkörningen och utbildningen av Clip Driver CD400SP hos Kennards Hire Rail i Rutherford, Australien i somras. Jag lärde känna ett härligt gäng där hos Kennards, och Australien är så annorlunda mot Sverige, varmt och med djur som inte finns någon annanstans.
Vad gör du när du inte jobbar?
Då mekar jag på min Desoto från 1960 eller på min Valmet 7000 traktorgrävare. Traktorn kommer väl till pass nu när jag renoverar mitt hus och min gård.
Desoton är ett rent nöje!
Rälsgående Volvo ECR38 och tippvagn.

Pandrol i LKAB:s gruva

Gruvbolaget LKAB I Kiruna använder sedan flera år tillbaka en grävmaskin, Volvo ECR38, tillsammans med en specialbyggd vagn med tippning i sidled och hydraulisk drift, som båda konverterats av Pandrol för järnvägsdrift. Den lilla, men ändå starka rälsgående grävmaskinen som drar tippvagnen är idealisk för arbete i gruvans järnvägssystem. Den spårgående grävmaskinen används även för andra typer av järnvägsunderhåll, som tex slipersbyte.
BROCHURES
VIDEOS
PRODUCTS
We design, develop and manufacture equipment to make constructing and maintaining railways more efficient. Our smart machinery increases productivity, reduces possession times and improves the safety of those working in the industry.

Copyright © 2018 Pandrol AB, All rights reserved.


 
Twitter
Facebook
YouTube
Website
LinkedIn

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp