Copy

We zetten enkele apps, tests en tools op een rij die je helpen bij duurzame keuzes.  
Als deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan hier

 
 

Check onze handige tools

Bespaartips warm water

Klimaatwijs op vakantie

155x155

Een rondreis door Azië of 2 weken kamperen in Frankrijk: waar en hoe jij op vakantie gaat, maakt verschil voor het klimaat. Met deze tool reken je in een paar stappen uit hoeveel CO2-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. En je krijgt meteen tips voor een klimaatvriendelijker alternatief. Ga ook Klimaatwijs op vakantie.

Vind altijd de juiste afvalbak

155x155

Als wij ons afval beter scheiden is het makkelijker te recyclen. Twijfel je weleens bij het weggooien? De afvalscheidingswijzer wijst je op de juiste bak voor al je afval. Handig voor instinkers zoals een chipszak en aluminiumfolie. Zo voorkom je dat waardevolle grondstoffen onnodig verbranden.

Geschikt voor vloerisolatie?

155x155

Of je nu zelf onder de vloer kruipt of iemand inhuurt: vloerisolatie levert winst op voor het milieu en geeft jou een lagere energierekening. Ben je benieuwd of je vloer geschikt is om te isoleren? Vul de vragen voor jouw huis in en ontdek wat je moet doen voor lekker warme voeten.

Even zonnepanelen passen

155x155

Heb je nog geen zonnepanelen op je dak? Met deze test ontdek je in een paar stappen hoeveel panelen op jouw dak passen. Bij het advies voor jouw platte of schuine dak krijg je meteen te zien hoeveel de panelen gemiddeld kosten en wat ze kunnen opleveren.

Check het plaatje

155x155

Als je op een verpakking kijkt vliegen de vinkjes, blaadjes en andere plaatjes je om de oren. De keurmerkenwijzer vertelt je het praatje achter ieder plaatje. Zo weet je op welke keurmerken je kunt bouwen. Dat maakt bewust boodschappen doen een stuk eenvoudiger.