Copy

Wordt duurzaam de standaard? Opkomst warmtepomp, het bespaareffect en transitie naar circulair.
Als deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan hier

 
 

Column Vera: ja/ja tegen 2018

Een sprietje ben ik zeker niet, toch weegt het jaarlijkse reclamedrukwerk en huis-aan-huis-krantjes van 1 huis zonder nee/nee-sticker bijna 10 kilo zwaarder dan ikzelf. Slimmerds berekenen nu mijn gewicht. Maar échte slimmerds bedenken hoe ze van al die ongevraagde post afkomen. Amsterdam lost het op met de ja/ja-sticker. Wordt duurzaam de standaard? Lees verder

Hoe maken we de cirkel rond?

155x155

Het Grondstoffenakkoord ligt er nu bijna een jaar en in die tijd is er gewerkt aan transitieagenda’s voor de circulaire economie: concrete invullingen met ideeën en maatregelen. Milieu Centraal is betrokken bij Consumptiegoederen. Een enorm brede categorie, van meubels tot wegwerp-speelgoed en van textiel tot elektrische apparaten. 

Wat bespaar je met inzicht?

155x155

Door slimme meters is het aanbod van producten en diensten voor inzicht in eigen energieverbruik flink gegroeid. Samen met Netbeheer Nederland en Energie Nederland presenteert Milieu Centraal het aanbod van energieverbruikmanagers.nl. Maar wat is eigenlijk het bespaareffect? 

Warmtepompen steeds populairder

Warmtepompen zijn sterk in opkomst. Ongeveer 180.000 huizen in Nederland hadden in 2016 al een warmtepomp, en dit worden er steeds meer. Dat blijkt ook uit de populariteit van het onderwerp op de site. Met meer dan 162.000 bezoeken is de warmtepomp in 2017 het populairste onderwerp op milieucentraal.nl.