Copy

 
Nieuwsbrief 2017 - 8

Sportcampus op het voormalige Wegenerterrein

Op deze locatie wil FSG Academy een sportcampus tot stand brengen: een campus waar tieners  met sporttalenten kunnen wonen, leren en sporten. Daartoe krijgen de gebouwen een andere functie die ondersteunend is voor deze activiteiten.
Op 12december heeft de dorpsraad zich laten informeren door FSG Academy en de gemeente over de beoogde ontwikkeling op dit terrein. Want ook deze locatie valt in het werkgebied van de dorpsraad.

Lees hier het hele artikel

Centrumontwikkeling Ugchelen.

 

 

Zoals  u ongetwijfeld weet vormt de aanwezigheid van het LPG-vulstation van Henry de Witte aan de Ugchelseweg een ernstige belemmering voor een verdere ontwikkeling van het centrum. Feitelijk komt het erop neer dat de hindercirkel van dit vulpunt betekent dat elke ontwikkeling “op slot” zit: binnen een straal van 150 meter kan eigenlijk niets.
In alle overlegvormen met de wethouder de afgelopen jaren hebben we er op aangedrongen dat het gemeentebestuur een actieve(re) houding dient in te nemen, gericht op verplaatsing dan wel opheffen van dit verkooppunt........
 

Lees hier het hele artikel

Zorgwoningen in Ugchelen?
 

 

Al een paar jaar spant de dorpsraad zich in voor de bouw van senioren- en/ of zorgwoningen. Helaas tot nu toe zonder resultaat ( zie ook het item Centrumontwikkeling). We zijn echter onlangs benaderd door een initiatiefnemer die een realistisch concept heeft ontwikkeld voor dit type woning. Deze initiatiefnemer is op zoek naar een locatie in Ugchelen.....
 
Lees hier het hele artikel

Transferium Hoog Buurloseweg
 

U weet het ongetwijfeld: Apenheul zorgt af en toe voor parkeeroverlast in de omgeving aldaar. Hoe je er ook over mag denken, het gemeentebestuur moet met oplossingen komen, zo heeft de gemeenteraad besloten. Één van de geopperde voorstellen betreft de aanleg van een transferium “ergens” aan de rand van Apeldoorn, vanwaar dan met pendelbusjes de bezoekers naar de attractie(s) worden vervoerd. De locatie Hoog Buurloseweg / A1 –westelijk van de Europaweg  is ook in beeld gebracht.......
 
Lees hier het hele artikel

Verslagen DR op de website
 
Het bestuur van de Dorpsraad vergadert maandelijks en doet kort verslag van waar zij mee bezig is en wat er zoal besproken wordt in de vergaderingen.
Benieuwd? Kijk hier!
Berichten over uw buurt

Via onderstaande link kan op postcode worden gezocht naar berichten over uw buurt. Denk aan formele besluiten zoals vergunningen, bouwplannen en plaatselijke regelgeving, die direct invloed op uw buurt hebben. De berichten zijn afkomstig van voornamelijk gemeenten, waterschappen en provincies..
 
Berichten over uw buurt
Agenda van Ugchelen
 

Klik hier voor het overzicht van de evenementen in Ugchelen.
evenementenkalender
Schoonmaken sprengkoppen Winkewijert 

Dinsdag 16 januari gaat de vaste groep enthousiaste vrijwilligers de sprengkoppen van de Winkewijert weer schoonmaken van 09.00 tot 12.00 uur. Iedereen die wil komen helpen is hierbij van harte uitgenodigd.
Handig om mee te nemen zijn: Rubberlaarzen, werkhandschoenen, een hark of een greep. Wij (de commissie water van de Dorpsraad) nemen zelf ook enkele grepen mee.
We verzamelen om 9.00 uur in het bosje aan de Richtersweg, waar de koffie klaar staat. 
In verband met de lunch en voor de verzekering van het Waterschap, graag vooraf aanmelden
bij Tineke Weidema, tineke.weidema@gmail.com 
tel: 06-37222775
Of bij Herman Geurts, hhgeurts@kpnmail.nl  tel: 06-13280437

Wilt u iets voor Ugchelen betekenen? Dan is deze bestuursfunctie iets voor u….

De dorpsraad is op zoek naar nieuwe bestuursleden. De dorpsraad maakt zich sterk om het woon- en leefklimaat in “ons dorp” Ugchelen te bevorderen.
Een bestuurslid verzorgt een goede en open communicatie tussen dorpsraad en de gemeente Apeldoorn.
Uw inzet betekent echt iets voor Ugchelen, solliciteer en maak deel uit van een inspirerend team. Wij zorgen graag voor een warm welkom. Uw interesse graag kenbaar maken op info@dorpsraadugchelen.nl
Voor meer informatie kijk op de website www.dorpsraadugchelen.nl

Schoonmaakactie Koppelsprengen

De jaarlijkse schoonmaakactie van de Koppelsprengen stond zaterdag 9 december op het programma.  Maar vrijdag kregen we onverwacht hevige sneeuwval en dat deed het ergste vermoeden.
Hoewel er wat afzeggingen waren door ziekte, stonden op zaterdagochtend toch nog 25 vrijwilligers klaar om de klus te klaren. Op zo’n moment zijn wij als Commissie Water erg trots dat we zo op “onze” mensen kunnen rekenen. Ook Dennis Dorman, gebiedsbeheerder van het Waterschap Vallei-Veluwe, offerde zijn vrije zaterdag op en was aanwezig om goede tips uit te delen over het werken onder deze omstandigheden. Zelfs Nel Appelmelk, met haar mooie fotoapparatuur, liet geen verstek gaan met dit weer en schoot weer leuke foto’s en filmpjes....
 

Lees hier het hele artikel

Nieuwjaarsborrel Ugchelen

Ugchelen stelt zichzelf voor!

Graag heffen wij het glas op het nieuwe jaar! Om met alle dorpsbewoners een gezamenlijke start te maken. Een begin van een jaar waarin u elkaar ontmoet en ontdekt wat Ugchelen te bieden heeft. Daarom nodigen wij u uit voor een gezellige en informele nieuwjaarsborrel. Deze zal plaatsvinden op

6 januari in de het Dorpshuis Ugchelens Belang
vanaf 16.00 uur staan de deuren voor u open.
± 17.00 uur uitreiking van de Dorpsprijs Ugchelen (15e keer)

Wij zouden het zeer op prijs stellen jullie in grote getale te mogen begroeten. Graag tot ziens in het nieuwe jaar en alvast een fijne kerst en jaarwisseling toegewenst.

Dit is alweer de 8e en tevens laatste Digitale Nieuwsbrief van de Dorpsraad Ugchelen in 2017. Opgezet om zoveel mogelijk mensen te informeren over de activiteiten van de Dorpsraad. Heb je suggesties, we horen ze graag. Laat het ons via onderstaand emailadres.

Wil je ook een bijdrage leveren aan het verbeteren van de leef- en woonomstandigheden in ons dorp, wordt dan gratis lid van de vereniging Dorpsraad Ugchelen. Met jouw steun, zal onze Ugchelse stem nog "luider" klinken binnen de gemeente Apeldoorn.
KLIK HIER OM U UIT TE SCHRIJVEN VOOR DEZE NIEUWSBRIEFEmail Marketing Powered by Mailchimp