Copy
Bekijk deze mail in uw browser

 
Nieuwsbrief 2017 - 4

Algemene Ledenvergadering

Op dinsdag 11 april 2017 zal de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging De Dorpsraad Ugchelen plaatsvinden in het dorpshuis Ugchelens Belang. Aanvang 19.30 uur.
Klik HIER voor de vergaderstukken

Informatieavond Klompenpad Ugchelen.

Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een Klompenpad rond Ugchelen?
U bent van harte welkom op de startavond op dinsdag 18 april 2017. De avond begint om 20.00 uur in het Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel, Van Golsteinlaan 20 in Ugchelen. De koffie staat klaar om 19.45 uur.

Lees hier het hele artikel

Verslagen DR op de website

Het bestuur van de Dorpsraad vergadert maandelijks en doet kort verslag van waar zij mee bezig is en wat er zoal besproken wordt in de vergaderingen.
Benieuwd? Kijk hier!

Berichten over uw buurt

Via onderstaande link kan op postcode worden gezocht naar berichten over uw buurt. Denk aan formele besluiten zoals vergunningen, bouwplannen en plaatselijke regelgeving, die direct invloed op uw buurt hebben. De berichten zijn afkomstig van voornamelijk gemeenten, waterschappen en provincies..
Berichten over uw buurt

Ugchelen doet het! Samen: De zwerfvuilactieZaterdag 25 maart was er weer een zwerfvuilactie in Ugchelen. Er waren zo’n 30 deelnemers die grote hoeveelheden rommel van de wegen in/naar Ugchelen opruimden.


 
NOABERSCHAP, een begrip in Ugchelen!
 
Voor steeds meer mensen wordt het Noaberschap een begrip in Ugchelen. En dat is fijn!

Het is nu ruim anderhalf jaar geleden dat we vanuit de Dorpsraad Ugchelen gestart zijn met het Noaberschap, een manier om elkaar te helpen waar nodig. Het blijkt in de praktijk dat velen hun dorpsgenoten al bijstaan met allerlei hand- en spandiensten, zonder tussenkomst van het Noaberschap. Dat is mooi om te zien. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd: kinderen wonen ver weg of doen al heel veel, buren zijn ook al op leeftijd, enz. Daar kan het Noaberschap van toegevoegde waarde zijn.
De drempel om hulp te vragen blijkt vrij hoog, maar als men uiteindelijk de stap gezet heeft, zijn de mensen blij en dankbaar dat ze geholpen worden.  Tot nu toe zijn het hoofdzakelijk ouderen die gebruik maken van deze vorm van hulp. We willen nadrukkelijk aangeven dat ook jongere bewoners een beroep kunnen doen op het Noaberschap. Het kan om tijdelijke hulp gaan, maar ook om langdurige inzet van een vrijwilliger.  Incidenteel een helpende hand bieden is ook mogelijk
.
Lees hier het hele artikel
Dit was alweer de 4e Digitale Nieuwsbrief van de Dorpsraad Ugchelen in 2017. Opgezet om zoveel mogelijk mensen te informeren over de activiteiten van de Dorpsraad. Heb je suggesties, we horen ze graag. Laat het ons via onderstaand emailadres.

Wil je ook een bijdrage leveren aan het verbeteren van de leef- en woonomstandigheden in ons dorp, wordt dan gratis lis van de vereniging Dorpsraad Ugchelen. Met jouw steun, zal onze Ugchelse stem nog "luider" klinken binnen de gemeente Apeldoorn.
KLIK HIER OM U UIT TE SCHRIJVEN VOOR DEZE NIEUWSBRIEFEmail Marketing Powered by Mailchimp