Copy

 
IN GESPREK MET WETHOUDER JEROEN JOON
 


 
Het hart op de goede plek


Beste inwoners,

Er gebeurt in deze tijd heel veel niet in Zuid en in Ugchelen. In de buurthuizen Maasstraat en Ugchelens Belang en ook in Ons Honk kun je niet terecht. Dat betekent een aderlating voor het sociale leven. Voor veel mensen zijn deze plekken belangrijk in de invulling van hun dag. Een bakkie doen, bijpraten, het mag niet zoals we gewend zijn.
We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Daarbij is het geweldig om te zien welke positieve energie en creativiteit er loskomt onder de mensen. Via Zuid doet Samen zijn mensen actief in de boodschappenhulp of contact met inwoners om te vragen hoe het gaat. Ook via Apeldoorn pakt Aan, en Noaberschap Ugchelen gebeurt er van alles, geholpen door wijk- en dorpsraad en ook de scholen en geloofsgemeenschappen zijn actief in hun kring. De crisis daagt ons uit naar elkaar om te kijken. De mensen in Zuid en Ugchelen hadden het hart al op de juiste plek en ik hoop dat we er sociaal nog sterker uitkomen dan we erin zijn gegaan. Maar we moeten eerst nog volhouden in het nu.
Intussen gaat het werk aan die toekomst door. Zo hebben we afgelopen maand de centrumvisie voor Ugchelen vastgesteld. Het is echt mooi wat de dorpsraad, de ondernemers, andere partners in het dorp, de inwoners en de gemeente samen hebben uitgewerkt. Nieuwe woningen, nieuwe inrichting en een dorpshart dat straks beter uit de verf komt.
Ik ben gewend om regelmatig in het dorp en de buurten te staan en benaderbaar te zijn. Gewoon op de markt, bij de winkels of op een andere plek. Dat kan nu niet, maar ik wil wel graag in contact blijven. Daarom hebben we iets bedacht. Via een Facebook Live sessie kunnen we in gesprek met elkaar en daar verheug ik me op!
Met hartelijke groet,
Jeroen Joon
wijkwethouder

Deelnemen aan de Facebook Live sessie met de wethouder? Tune dan op woensdag 13 mei om 20.00 uur in op de Facebook-pagina van Wijkraad A’doorn Zuid.


Wilt u reageren: neem contact op met Harriët Althof, stadsdeelmanager Zuidwest, via h.althof@apeldoorn.nl
Jeroen Joon tijdens een ochtend in de buurt [foto van vóór de corona-crisis]

Verslagen DR op de website
 
Het bestuur van de Dorpsraad vergadert maandelijks en doet kort verslag van waar zij mee bezig is en wat er zoal besproken wordt in de vergaderingen.
Benieuwd? Kijk hier!
Berichten over uw buurt
Via onderstaande link kan op postcode worden gezocht naar berichten over uw buurt. Denk aan formele besluiten zoals vergunningen, bouwplannen en plaatselijke regelgeving, die direct invloed op uw buurt hebben. De berichten zijn afkomstig van voornamelijk gemeenten, waterschappen en provincies..
 
Berichten over uw buurt
 
Facebook Live met wethouder Jeroen Joon

      

Heeft u een vraag? Wilt u iets met de stadsdeelwethouder van de gemeente delen? Inwoners van stadsdeel Apeldoorn Zuidwest kunnen digitaal in gesprek gaan met wethouder Jeroen Joon. Via een Facebook Live sessie kunnen zij de wethouder het vuur aan de schenen leggen. De live-sessie is gepland op woensdag 13 mei van 20.00 tot 21.00 uur.
“Normaal ben ik regelmatig in het dorp om een praatje te maken met dorpsbewoners. Door het coronavirus kan dat nu niet. En ik wil wel graag in contact blijven met de mensen, juist nu. Daarom ben ik blij dat we het via internet kunnen doen. Ik nodig iedereen uit Zuid en Ugchelen van harte uit om mij al hun vragen te stellen deze avond.” Aldus wethouder Joon.
Deelnemen aan de Facebook Live sessie met de wethouder? Tune dan op woensdag 13 mei om 20.00 uur in op de Facebook-pagina van Wijkraad A’doorn Zuid.

AGENDA
 

Klik onderstaand voor de speciefieke agenda Dorpsraad of voor de evenementenkalender van Ugchelen

 
agenda dorpsraad
agenda Ugchelen
KLIK HIER OM U UIT TE SCHRIJVEN VOOR DEZE NIEUWSBRIEFEmail Marketing Powered by Mailchimp