Copy
Fietsflits Haagse regio
 

Inhoud
- ALV Fietsersbond Haagse regio zoekt webredacteur
- Nu ook metalen drempels in de Soestdijksekade 
- Den Haag zoekt een nieuwe fietsburgemeester
- Irritatie op het fietspad tussen de verschillende gebruikers
- Fast ferry tussen Hoek van Holland en Maasvlakte komt misschien terug als recreatieveer
- Andrea Bruin is fietser van het jaar 2021 in Zuid-Holland
   
 FIETSERSBOND HAAGSE REGIO ZOEKT WEBREDACTEUR 
 

 
Onze afdeling zoekt een webredacteur voor de website en onze sociale media.
We willen graag onze leden, maar ook vele belangstellende voor de fietsvriendelijke ontwikkelingen in de stad en de regio, goed op de hoogte houden. Heb je enige ervaring met beheer van een kleine website, plaatsing van berichten op twitter en facebook? Heb je ambitie om de Fietsersbond in de Haagse regio goed aanwezig te laten zijn in discussies over de plek van de fiets in onze stad en regio? Meld je aan!
Enige ervaring met social media is vereist, tijdsbesteding is gering, een uur per week en eenmaal per maand vier uur voor groot onderhoud.
Graag reageren naar de voorzitter van de Fietsersbond Haagse regio, Jos de Jong, josdejong75@gmail.com , 0618877993.


 
NU OOK METALEN DREMPELS OP DE SOESTDIJKSEKADE
 
 
In de vorige Fietsflits (2021/12) vroegen we wanneer de gemeente Den Haag de nog resterende 3 matalen drempels gaat vervangen door gewone plateaus. Hier is snel een reactie op gekomen. De Weimarstraat tussen de Beeklaan en Valkenboskade is op dit moment afgesloten om de metalen drempels te vervangen.
Maar elders in de stad zijn er nog steeds metalen drempels te vinden zoals de Vissershavenweg op Schevingen :


en de Willem III straat in Loosduinen:


En wie schetst onze verbazing: op de Soestdijksekade tussen de Escamplaan en Loosduinsekade zijn er sinds kort ook een zestal nieuwe metalen drempels aangebracht om de snelheid van de auto's af te remmen.

 

Waarom niet gewoon fietsvriendelijke plateaus in plaats van fietsonvriendelijke drempels?DEN HAAG ZOEKT EEN NIEUWE FIETSBURGEMEESTER
 


De huidige fietsburgemeester, Marcel Kleizen, heeft de afgelopen twee jaar enthousiast het fietsgebruik in Den Haag gestimuleerd. Maar zijn termijn zit erop en BYCS, de organisatie die wereldweid  het fietsen promoot, is daarom op zoek naar een opvolger.
Hij of zij stimuleert het fietsen in Den Haag en draagt de boodschap uit dat steden veiliger, beter en schoner worden door het fietsen.
Het gaat om een vrijwillige functie voor 2 jaar. Aanmelding kan tot 4 februari via fietsburgemeesterdenhaag@gmail.com of simon@bycs.org. 
 
https://www.deposthoorn.nl/nieuws/algemeen/282650/den-haag-zoekt-nieuwe-fietsburgemeester

 
TOENEMENDE IRRITATIE TUSSEN VERSCHILLENDE GEBRUIKERS OP HET FIETSPAD
           

 
Uit een enqueteonderzoek van BAM Infra en de Universiteit van Amsterdam komt naar voren dat veel gebruikers vinden dat de situatie op het fietspad de laatste 5 jaar is verslechterd. Zo is er veel irritatie over andere gebruikers (met name scooters en racefietsers in groepen), de toegenomen drukte, de snelheidsverschillen en het slechte onderhoud van fietspaden.
http://cvs_79_verdeel_of_heers_problemen_en_oplossingsrichtingen_voor_conflictdefinities_tussen_verschillende_gebruikers
De onderzoekers pleiten ervoor dat bij het zoeken naar oplossingen voor de toenemende drukte op de fietspaden de verschillende gebruikers niet tegen over elkaar geplaatst worden.
 
FAST FERRY NAAR DE  MAASVLAKTE KOMT MISSCHIEN TERUG ALS FIETSVEER


In Fietsflits 2021/11 meldden we dat de Fast Ferry tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte per 1 januari 2022 opgeheven wordt. In plaats hiervan komt er een busverbinding van elk half uur in de spits voor forenzen naar de Maasvlakte. Dit omdat een busverbinding veel goedkoper is dan de huidige bootverbinding. 
Mede onder druk van de Fietsersbond heeft de Rotterdamse wethouder Judith Bokhove besloten te bezien of er een alternatieve bootverbinding kan komen. Eind maart is er waarschijnlijk meer duidelijkheid of er een doorstart komt in de vorm van een recreatieveer voor fietsers en voetgangers. 
https://www.ad.nl/voorne-putten/goed-nieuws-voor-fietsers-ferry-tussen-hoek-van-holland-en-maasvlakte-komt-mogelijk-terug-als-recreatieveer~a2b91b3c/

 
ANDREA BRUIN FIETSER VAN HET JAAR 2021 IN ZUID HOLLANDAndrea Bruin uit Wassenaar is gekozen tot fietser van 2021 in Zuid Holland door een jury ingesteld door Bereikbaar Haaglanden & Rijnland en De Verkeersonderneming. Zij fietst elke dag van Wassenaar naar Benoordenhout voor haar werk op de ZMLK school. 
https://www.deposthoorn.nl/nieuws/algemeen/281099/fietser-van-het-jaar-andrea-trapt-elke-dag-van-wassenaar-naar-den-haag

Our mailing address is:                                                                      

fietsflits@gmail.com
Klik hier:
als u zich wilt afmelden


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fietsersbond afdeling Haagse regio · Stephensonstraat 11 Den Haag · Den Haag, 2561XP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp