Copy
Fietsflits Haagse regio


 
              ALV FIETSERSBOND 8 JUNI IN STAYOKAY 
 


 

Zoals eerder gemeld in de Fietsflits 2021/6 houdt de Fietsersbond afdeling Haagse regio op dinsdagavond 8 juni 2021 vanaf 19.30 uur haar Algemene Ledenvergadering.
Maar dat is in Stayokay Scheepmakersstraat 27 Den Haag (vlak bij station Den Haag Holland Spoor) en niet in Concordia. 

Voor de pauze staan onder meer de verkiezing van 2 nieuwe leden van het bestuur, de uitvoering van het jaarplan 2021 en het jaarverslag 2020 op de agenda.

Het tweede deel na de pauze (vanaf 20.15 uur) gaat over het fietsen in de Grote Marktstraat. In de gemeenteraad is er in januari een motie aangenomen om het fietsen in de Grote Marktstraat zo spoedig mogelijk aan banden te leggen. De gemeente onderzoekt nu of er een veilig en comfortabel alternatief mogelijk is via de Lutherse Burgwal en de Gedempte Gracht. Het bestuur wil in gesprek met de leden komen tot een standpunt van de afdeling hierover.
Na afloop is er de mogelijkheid om een drankje te gebruiken.

Leden die de vergadering willen bijwonen worden verzocht zich aan te melden bij de secretaris (haagseregio@fietsersbond.nl). Dit in verband met de Coronamaatregelen.   
 
 
IS ER NU WEL OF NIET EEN FIETSROUTE DOOR DE GROTE MARKTSTRAAT?
 
Toen de vernieuwde Grote Marktstraat geopend werd is er afgesproken:
"Fietsers blijven welkom in de Grote Marktstraat. Om voor een duidelijke en veilige fietsroute te zorgen, is voor hen een aparte strook in de bestrating gemaakt. Die strook heeft een ander patroon en ligt dieper dan de rest van de bestrating".
Destijds heeft de Fietsersbond er sterk op aangedrongen om deze strook duidelijk te markeren met een andere kleur en met fietssymbolen om de voetganger erop te attenderen dat ze niet zonder te kijken moeten oversteken. De gemeente heeft dit toen geweigerd met het argument dat dit niet pastte in het beeld van de dure bestrating en dat het niet mooi was. 
Jaren later zien we wat hiervan het gevolg is: een onoverzichtelijke situatie voor voetgangers en fietsers die zich niet veilig voelen.
Maar wie schetst onze verbazing. Nu kan de fietsstrook door de Grote Marktstraat wel 'opgeleukt' worden met kleurrijke plaatjes, teksten en een gigantische voetafdruk. Dit om duidelijk te maken dat de Grote Marktstraat bedoeld is voor voetgangers en dat fietsers slechts getolereerd worden. 

Ook zijn er digitale schermen opgesteld met een afbeelding van een wit gekleurde voetganger en een rood gekleurde fietser met de tekst: 'Voetgangers hebben voorrang'.      De Grote Marktstraat is met deze afbeeldingen nog onoverzichtelijker geworden dan ze daarvoor al was.

En ja, nu kunnen we kijken of er een goed alternatief mogelijk is, bijvoorbeeld via de Lutherse Burgwal en de Gedempte Gracht. Maar het is maar de vraag of dit een veilige en comfortabele fietsroute kan worden. Zelfs als wethouder van Asten het voor elkaar krijgt alle geparkeerde auto's er uit te halen is er nog het rijdende autoverkeer zolang er niets gedaan wordt aan de twee parkeergarages en het parkeerterrein van de Bijenkorf.  
       
   
 
 Our mailing address is:                                                                      

fietsflits@gmail.com
Klik hier:
als u zich wilt afmelden


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fietsersbond afdeling Haagse regio · Stephensonstraat 11 Den Haag · Den Haag, 2561XP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp