Copy
Fietsflits Haagse regio
 

Inhoud
- Melden overbodige/gevaarlijke paaltjes op fietspad
- Directe oversteek Cornelis de Wittlaan naar Houtrustbrug afgesloten 
- Haagse stadsspelen 17/18 september 
- Opvoersetjes elektrische fietsen verkrijgbaar
- Den Haag Bakfiets beschikbaar bij servicepunt
- Alle fietsers tegelijk groen op het Monnikendamplein

 


  
 MELDEN OVERBODIGE/GEVAARLIJKE PAALTJES OP FIETSPAD


 
 
Zoals iedere fietser weet zijn er veel paaltjes op het fietspad op plaatsen waar dat niet nodig is en waar het kan leiden tot ongelukken. Zo zijn paaltjes jaarlijks verantwoordelijk voor ongeveer 2400 spoedeisende hulpopnames.
De Fietsersbond is daarom een actie gestart om overbodige/gevaarlijke paaltjes aan te melden om ervoor te zorgen dat deze paaltjes verwijderd worden of dat de weginrichting rond deze paaltjes wordt verbeterd. 
https://paaltjes.fietsersbond.nl/
In onze eigen regio (Den Haag, Leidschendam/Voorbutg, Rijswijk en Wassenaar) kun je een overbodig/gevaarlijk paaltje melden via het FOS meldpunt: https://haagseregio.fietsersbond.nl/probleem-melden/

 
DIRECTE OVERSTEEK CORNELIS DE WITTLAAN NAAR HOUTRUSTBRUG AFGESLOTEN
 

 

Tot voor kort kon je op de fiets vanaf de Cornelis de Wittlaan de Van Boetzelaerlaan direct oversteken om bij de Houtrustbrug te komen. Maar de gemeente Den Haag heeft deze oversteek inmiddels afgesloten met een hek aan de andere kant van de Van Boetzelaerlaan.  Fietsers worden nu geacht eerst linksaf het tweezijdige fietspad te nemen tot aan de President Kennedylaan om daar dan rechtsaf via het verkeerslicht de Van Boetzelaerlaan over te steken. De vraag is waarom de gemeente niet gewoon de oude directe oversteek in takt gehouden heeft.
Zie ook:
https://twitter.com/FB_HaagseRegio/status/1559602136035594240
  

 
 
HAAGSE STADSSPELEN 17 en 18 SEPTEMBER

 


In en rond de Sportcampus Zuiderpark worden op zaterdag 17 en zondag 18 september de jaarlijkse stadsspelen gehouden. Een sportevenement bedoeld om de Hagenaar kennis te laten maken met sport en bewegen. Met onder meer een wielerdorp, een dikke bandenrace, een BMX baan, en fietslessen. Zie verder:
https://denhaagfietst.denhaag.nl/nieuws/stadsspelen-den-haag-2022/  

 
OPVOERSETJES ELEKTRISCHE FIETSEN
 

 
Op het internet kun je op dit moment vrij eenvoudig voor bijna elke elektrische fiets een opvoersetje aanschaffen: https://www.elektrischefiets-opvoeren.nl/ , 
Hiermee kun je de snelheid van je elektrische fiets opkrikken van 25 km naar zo'n 45 km/uur. Volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) zijn het vooral jongeren die hierin geïnteresseerd zijn. En dit levert op de toch al drukke fietspaden in de grote steden levensgevaarlijke situaties op. 
De Tweede Kamer nam in juli jongstleden een motie van het CDA aan voor een verbod op het opvoeren van elektrische fietsen en een betere handhaving van de maximum snelheid van 25 km per uur. Maar we weten allemaal dat we niet te veel moeten verwachten van het handhaven van dit soort verboden.
/ 
DEN HAAG BAKFIETS BESCHIKBAAR OP SERVICEPUNT
 

 
Bij het Servicepunt aan de Wagenstraat 185A staat een bakfiets klaar voor bewoners van de Schilderswijk en de Stationsbuurt om korte tochtjes door de stad te maken. Het eerste half uur is gratis daarna kost het 3 Euro per uur via een Cargoroo app. Verdere informatie: https://www.denhaagfietst.nl/nieuws/bakfiets/
 
ALLE FIETSERS TEGELIJK GROEN OP HET MONNIKENDAMPLEIN
In de Fietsflits 2021/12 maakten we melding van een geval van 'alle fietsers gelijk groen' op het Emmaplein. Soms is dat wel het geval soms ook niet. We meldden toen ook dat dit erg verwarrend en ook gevaarlijk is voor de fietser.
Deze week stak ik met het groen licht het Monnikendamplein over in de richting van de Escamplaan en werd aan de andere kant door een elektrische bakfiets met grote snelheid komende uit de richting van de Volendamlaan geramd. Met als gevolg een grote slag in mijn achterwiel maar gelukkig geen lichamelijke kwetsuren.  De reden dat deze elektrische bakfiets met grote snelheid door zijn verkeerslicht reed was dat hij ook groen licht had. Weer een geval van 'alle fietsers gelijk groen'. En ook hier blijkt dat de verkeerslichten soms wel maar op andere momenten  niet tegelijk op groen worden gezet. Verwarrend en gevaarlijk voor de fietser.  
Ons advies aan de gemeente is daarom: zorg voor duidelijkheid. Of de lichten zijn om beurten groen òf er geldt de regel 'alle fietsers gelijk groen'. En als deze regel geldt dan moet de fietser gewaarschuwd worden dat fietsers vanuit andere richtingen ook door mogen rijden bij groen licht.  Veel gemeenten hebben hiervoor een speciaal verkeersbord:Our mailing address is:                                                                      

fietsflits@gmail.com
Klik hier:
als u zich wilt afmelden


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fietsersbond afdeling Haagse regio · Stephensonstraat 11 Den Haag · Den Haag, 2561XP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp