Copy
Fietsflits Haagse regio
 

Inhoud
- Fietsvoorzieningen bij Westfield Mall of Netherlands  schieten tekort.
- E-bikes zijn verdienmodel voor fietsendieven
- Maatregelen om verkeersveiligheid fietsers te verbeteren
- Fietsersbond Amsterdam wil fietspad weer veilig maken met max.20 km/uur  
- Veel steden willen regels voor flitsbezorgers 
- Nieuwe fietsenstalling geopend op de Korte Poten
   
 FIETSVOORZIENINGEN MALL OF THE NETHERLANDS SCHIETEN TEKORT 
 

De Fietsersbond afdeling Leidschendam-Voorburg heeft onderzoek gedaan naar de fietsvoorzieningen bij de Westfield Mall of the Netherlands (voorheen winkelcentrum Leidschenhage). Ze komt tot de conclusie dat de fietsvoorzieningen er bekaaid af komen. 
Ook zijn er allerlei verkeersproblemen op de aanrijroutes, zo zijn de fietspaden te smal en zijn er gevaarlijke kruisende verkeersstromen van en naar de autoparkeergarage op de Burg. Banninglaan. De Fietsersbond beveelt aan om zo snel mogelijk overkapte en bewaakte fietsenstallingen aan de Weigelia en de Burg. Banninglaan te realiseren. 
https://leidschendam-voorburg.fietsersbond.nl/2022/02/05/fietsvoorzieningen-in-en-rond-de-mall-of-the-netherlands/
 


 
E-BIKES ZIJN VERDIENMODEL VOOR FIETSENDIEVEN

 

Trouw besteedde op 8 februari jongstleden aandacht aan het feit dat er steeds meer E-bikes gestolen worden. In 2021 deden meer dan 22.500 mensen aangifte van een gestolen E-bike.
De oorzaak is dat er steeds meer E-biles verkocht worden, dat ze vaak gemakkelijk te stelen zijn en dat het veel geld oplevert.
De directeur van de Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal, Guus Wesselink, pleit voor betere beveiligingssystemen, zoals een gps of track-and-trace-systeem.
En de Amsterdamse fietsenmaker VanMoof heeft hiervoor zelfs een app ontwikkeld waarmee de eigenaar de fiets (accu) op afstand kan uitschakelen en op slot kan zetten. 
https://www.trouw.nl/binnenland/de-e-bike-is-een-geweldig-verdienmodel-voor-dieven-ruim-22-000-aangiftes-van-diefstal-in-een-jaar~b65936b8/ 

 
 
MAATREGELEN OM VERKEERSVEILIGHEID FIETSERS TE VERBETEREN
 


De fietser heeft het moeilijk, er komen elk jaar meer dan 200 fietsers om in het verkeer. De Fietsersbond vindt dat de overheid meer moet doen voor de veiligheid van de fietser en heeft een tiental punten opgesteld om dit te verbeteren.
De belangrijkste punten zijn het terugbrengen van de snelheid van de auto's (30 km/uur max in de bebouwde kom), verkeersstromen ontvlechten (zoveel mogelijk aparte fietspaden zonder snorfietsen), de fietspaden beter inrichten (paaltjes weghalen en vergevingsgezinde randen) en het ontmoedigen van autoverkeer op drukke plaatsen in de bebouwde kom. https://www.fietsersbond.nl/ons-werk/fietsers-en-veiligheid/top-10-maatregelen-verkeersveiligheid/
 AMSTERDAM WIL 20 KM/UUR OP FIETSPADDe Amsterdamse Fietsersbond wil de maximumsnelheid op de drukke en smalle fietspaden in Amsterdam terug brengen naar 20 km/uur. Dit is nodig omdat grote snelheidsverschillen leiden tot onveiligheid en het steeds meer afhaken van kwetsbare fietsers.
Het fietspad moet verder gereserveerd blijven voor gewone fietsen en gewone E-bikes. Andere voertuigen horen niet thuis op de drukke en vaak (te) smalle fietspaden. 
https://www.verkeersnet.nl/fiets/41663/ 
VEEL STEDEN WILLEN BEPERKING FLITSBEZORGING
 


Na Amsterdam en Rotterdam gaan ook Den Haag, Groningen, Arnhem en Amstelveen  flitsbezorgers reguleren. Dit omdat de snelle opmars van de supersnelle boodschappenbezorgers (Getir, Gorillas, Flink en Zapp) tot steeds meer overlast leidt. Het gaat om geluidsoverlast, grotere verkeersdrukte, verkeerd geparkeerde fietsen en toenemende onveiligheid op fietspaden. In Den Haag wil de gemeente de flitsbezorgers weren uit het centrum. Amsterdam en Rotterdam hebben al besloten om over te gaan tot een tijdelijke stop op nieuwe vestigingen. 

https://www.nrc.nl/nieuws/2022/02/14/ook-den-haag-groningen-arnhem-en-amstelveen-ondernemen-actie-tegen-flitsbezorgers-a4089407           

 


 
NIEUWE FIETSENSTALLING OP KORTE POTEN 

 

Deze week is er een nieuwe overdekte en bewaakte fietsenstalling bijgekomen op Korte Poten 27. Er is ruimte voor 250 fietsen en de stalling is gratis voor de eerste dag. Het beheer van de stalling vindt plaats door Biesieklette. https://www.rodi.nl/regio/denhaag/286602/nieuwe-fietsenstalling-op-korte-poten-in-den-haag


Our mailing address is:                                                                      

fietsflits@gmail.com
Klik hier:
als u zich wilt afmelden


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fietsersbond afdeling Haagse regio · Stephensonstraat 11 Den Haag · Den Haag, 2561XP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp