Copy
Fietsflits Haagse regio
 
Inhoud
- ALV Fietsersbond Haagse regio op 8 december 2021
- Invoering helmplicht uitgesteld tot 1 januari 2023
- Metalen drempels in Weimarstraat zijn verwijderd
- 'Den Haag Fietst' opent Service & Info punt
- Verplicht reserveren fietsplek in trein geeft veel problemen
- Fast ferry tussen Hoek van Holland en Maasvlakte stopt per 1/1/22 
            .  


  
ALV FIETSERSBOND HAAGSE REGIO OP 8 DECEMBER IN HET KOORENHUIS  
 

De Fietsersbond afdeling Haagse Regio organiseert op woensdag 8 december vanaf 19.30 uur een Algemene Ledenvergadering in het Koorenhuis, Prinsegracht 27 Den Haag. In het eerste deel wordt onder meer de voortgang van het jaarplan 2021 besproken.
Voor het tweede deel (vanaf 20.15 uur) zijn uitgenodigd vertegenwoordigers van politieke partijen die deelnemen aan de Haagse gemeenteraadsverkiezingen in 2022 om toe te lichten hoe zij de komende vier jaar het veilig fietsen in Den Haag willen stimuleren.
In verband met de coronamaatregelen (beperkingen in aantal aanwezigen) graag de aanwezigheid melden bij de secretaris Jacob Tammens via: denhaag@fietsersbond.nl. Verder is bij toegang tot alle evenementen in het Koorenhuis een coronapas (QR-code) vereist. 
 
INVOERING HELMPLICHT SNORFIETS UITGESTELD TOT 2023


In de Fietsflits 2021/5 bespraken we de beslissing van wethouder van Asten om de snorfietsen toch maar niet te weren van het fietspad omdat dit te kostbaar en lastig uitvoerbaar zou zijn. Dit ondanks het feit dat het verbannen van de snorfiets naar de rijbaan in Amsterdam  geleid heeft tot een verbetering van de verkeersveiligheid en een vermindering van de drukte op de betreffende fietspaden.
Eén van de argumenten van de wethouder was dat hij verwachtte dat de invoering van de landelijke helmplicht half 2022 tot een sterke afname van het snorfietsgebruik zou kunnen leiden. 

Maar inmiddels heeft ook Utrecht besloten tot het snorfietsvrij maken van de fietspaden. Daar kan het wel en in Den Haag niet?
Daar komt bij dat de nieuwe demissionaire minister Visser van Infrastructuur en Waterstaat kortgeleden besloten heeft de (landelijke) helmplicht voor snorfietsen uit te stellen tot 1 januari 2023. De conclusie is dat we dus nog wel even opgescheept blijven met de snorfietsplaag op de fietspaden in Den Haag. 
DE METALEN DREMPELS UIT DE WEIMARSTRAAT ZIJN VERWIJDERD!

In de vorige Fietsflits 2021/10 vroegen we ons af wanneer de 5 metalen drempels in de Weimarstraat door de gemeente zouden worden vervangen door plateaus zoals beloofd door wethouder van Asten. Inmiddels zijn deze drempels in het deel tussen Valkenboslaan en Beeklaan verwijderd waarvoor hulde. De metalen drempels waren bedoeld om de snelheid van de autos af te remmen. Maar het probleem is dat fietsers hier veel last van ondervinden en automobilisten niet of nauwelijks.Nu is het de vraag wanneer de gevaarlijke metalen drempels in de Vissershavenweg worden vervangen door gewone plateau's.


 

En dat geldt ook voor de metalen drempels in de Willem III straat in Loosduinen.


 
'DEN HAAG FIETST' OPENT SERVICE & INFO PUNT
           

Op woensdag 3 november om 15.00 uur opent wethouder van Asten het eerste 'Den Haag Fietst' Service & Info punt in de Wagenstraat 185A. Hier kun je terecht voor informatie over fietslessen, leuke fietsroutes, fietsonderhoud en de aanschaf van een fiets . https://www.denhaagfietst.nl/nieuws/service-en-info/
Aansluitend organiseert de haagse fietsburgemeester Marcel Kleizen om 17.00 uur vanuit dit pand de Haagse Fietslichtjesparade: een optocht van fietsen met allerlei soorten verlichting.
 

VERPLICHT RESERVEREN VAN FIETSPLEK IN DE TREIN GEEFT  VEEL PROBLEMEN 
 

Evaluatie van de pilot verplicht reserveren van een fietsplek in de trein door Rover en de Fietsersbond heeft uitgewezen dat dit veel problemen bij de reizigers heeft gegeven. De organisaties roepen de NS daarom op geen gevolg te geven aan de pilot die duurde van 10 juli tot en met 15 september dit jaar.
De reservering bleek in de praktijk niets waard omdat het regelmatig voorkwam dat de fiets niet mee kon ondanks het feit dat er wel gereserveerd was. 
https://www.fietsersbond.nl/nieuws/pilot-reserveren-leverde-treinfietsers-veel-problemen-op/


 
FAST FERRY TUSSEN HOEK VAN HOLLAND EN MAASVLAKTE STOPT PER 1 JANUARI 2022


De Rotterdamse wethouder Judith van Bokhove heeft besloten te stoppen met de Fast Ferry tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte per 1 januari 2022. In plaats hiervan komt er een busverbinding van elk half uur in de spits voor forenzen naar de Maasvlakte.  Een belangrijk punt voor de wethouder is dat een busverbinding veel goedkoper is dan de huidige bootverbinding. https://www.rijnmond.nl/nieuws/1413601/Fast-Ferry-tussen-Hoek-van-Holland-en-de-Maasvlakte-stopt-op-1-januari-2022-met-varen
Tot nu toe is er niets geregeld voor de fietsers die gebruik maken van deze bootverbinding. Het gaat hierbij naast de werkforenzen om toeristen en toerfietsers die de bootverbinding gebruiken om naar Brielle te rijden of via Oostvoorne naar Hellevoetsluis of verder naar Zeeland. Wil je in het vervolg met de fiets naar de Maasvlakte dan moet je met de pont bij Maassluis de Nieuwe Waterweg over en langs het Brielse- en Oostvoornsemeer.  Vanuit Hoek van Holland is dat een omweg van 25 à 30 km.
Het is vooral wrang dat de busverbinding zoveel goedkoper is dan de huidige ferry omdat deze door de nieuwe Blankenburgtunnel bij Maassluis kan rijden. Met andere woorden de opening van een nieuwe autotunnel zorgt ervoor dat de bootverbinding voor fietsers opgeheven wordt. En opmerkelijk dat juist een Groen Links wethouder zo'n besluit neemt.Our mailing address is:                                                                      

fietsflits@gmail.com
Klik hier:
als u zich wilt afmelden


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fietsersbond afdeling Haagse regio · Stephensonstraat 11 Den Haag · Den Haag, 2561XP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp