Copy
Fietsflits Haagse regio
       WINTERPRET EN (FIETSERS)ONGEMAKDe winter van 2021 is nu al gedenkwaardig met een etmaal sneeuw, een harde wind uit het Oosten en lange tijd matige vorst. Gevolg hiervan: alles ligt onder een dik pak sneeuw, winterpret met sleetje rijden maar ook wegen/fietspaden die moeilijk begaanbaar zijn. 

Het komt dan ook goed uit dat de gemeente Den Haag in 2016 een gladheidsbestrijdingsplan vastgesteld heeft. Daarin zijn hoofdwegen, doorgaande fietsroutes en kruispunten aangewezen waar bij gladheid gestrooid wordt.
Zie hiervoor: 
https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/natuur-en-milieu/gladheid-bestrijden-en-strooiroutes.htm

Met dit als leidraad is er op zaterdag (2 maal), op zondag (3 maal) en maandag/dinsdag (ook 3 keer) gestrooid. Maar als de sneeuw eenmaal in grote hoeveelheden gevallen is dan helpt zout strooien niet meer zoveel. En als het dan ook nog eens vast gereden is dan is sneeuw schuiven ook niet meer afdoende. 

Dit heeft op veel plaatsen geleid tot slecht begaanbare wegen/fietspaden, zoals hier in de Weimarstraat bij het Koningsplein. 
Maar op de Laan van Meerdervoort (kruispunt met Regentesselaan) zien we gelukkig in de loop van de tijd wel enige verbetering (onderstaande foto's resp. op zondag 7/2 en dinsdag 9/2).

Toch blijft het op sommige plaatsen moeilijk fietsen, zoals bij de oversteek van het Emmaplein naar de Constant Rebecquestraat (onderstaande foto op dinsdag 9 februari).
 


Ook de Grote Marktstraat is slechts voor een deel sneeuwvrij gemaakt.
En zoals te zien op onderstaande foto (dinsdag 9 februari op de Veenkade) is het voor fietsers nog op veel plaatsen glibberen door de vastgereden sneeuw.


 
 Wintertips: Sneeuw, kou en gladheid 
 
Op de website van de Fietsersbond staan een aantal handige tips voor fietsen in de (sneeuw)winter:  https://www.fietsersbond.nl/nieuws/wintertips-voor-de-fiets/

 
 
        

 

     

 
Our mailing address is:                                                                      

fietsflits@gmail.com
Klik hier:
als u zich wilt afmelden


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fietsersbond afdeling Haagse regio · Stephensonstraat 11 Den Haag · Den Haag, 2561XP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp