Copy
Fietsflits Haagse regio
 
 
 
 
INHOUDSOPGAVE

+ ALV Fietsersbond Haagse Regio over het fietsen in de Grote Marktstraat
+ Petitie tegen verplichte reservering voor de fiets in de trein
+ Kruising Stadhouderslaan/Groot Hertoginnelaan moet veiliger voor fietsers
+ Nieuw: een kastje om voertuigen op fietspad/fietsstrook te tellen
+ Vissershavenstraat krijgt drempels tegen hardrijdende auto's
+ Een nieuwe grotere fietsenstalling voor Ter Heijde.


 
 ALV FIETSERSBOND HAAGSE REGIO OVER FIETSEN IN DE GROTE MARKTSTRAAT 
        


Op dinsdagavond 8 juni 2021 heeft de ALV van de Fietsersbond afdeling Haagse regio Jacob Tammes benoemd als nieuwe secretaris van de afdeling. Hij is hiermee de opvolger van de vertrekkende secretaris Jetse Timmers. 
Na de pauze is er uitgebreid gediscussieerd over hoe het nu verder moet met het fietsen in de Grote Marktstraat. Dit omdat de gemeente het fietsen daar aan banden wil leggen en een onderzoek doet naar een alternatief via de Gedempte Burgwal en de Gedempte Gracht. 
Conclusie van de vergadering was dat er snel duidelijkheid moet komen over het fietsen door de Grote Marktstraat. De alternatieve route via de Gedempte Burgwal/Gedempte Gracht is alleen aanvaardbaar als alle aanpassingen aangebracht worden die noodzakelijk zijn voor een veilige en comfortabele doorgaande fietsroute.  Onze voorzitter, Jos de Jong, houdt hierover kontakt met wethouder van Asten. 
 
 
PETITIE TEGEN VERPLICHTE RESERVERING VOOR FIETS IN TREIN 

        
Met het opstarten van het treinverkeer vorig jaar in coronatijd werd de fietsreiziger geconfronteerd met de maatregel dat er geen fietskaartjes meer gekocht konden worden in de kaartjesautomaat. Je kunt alleen nog maar een kaartje voor de fiets digitaal kopen. 
Nu heeft de NS het voornemen om deze zomer treinreizigers met een fiets ook te verplichten hun reis vooraf aan te melden. Dit zou nodig zijn omdat er (te) veel vraag naar fietsplekken is. Maar ja de NS heeft de afgelopen jaren stelselmatig het aantal fietsplekken verminderd en dan kun je verwachten dat er tekorten kunnen ontstaan. Zo is de benodigde ruimte voor het inbouwen van het toilet in de nieuwe sprinter ten koste gegaan van de ruimte voor fietsen.

De Fietsersbond is samen met Reizigersvereniging Rover, het Landelijk Fietsplatform en de Nederlandse wielersportbond NTFU tegen deze verplichte reservering. Dit omdat duidelijk is dat een reservering vooraf een deel van de reizigers zal ontmoedigen een fiets mee te nemen in de trein. Het legt ook een hoge druk op fietsers om de juiste trein te halen want bij vertragingen of pech onderweg wordt je reservering niet automatisch omgezet naar de trein die je nog wel kunt halen.
De vier organisaties vinden dat de NS ervoor moet zorgen dat er weer meer fietsplekken in de trein komen. Ze zijn daarom een petitie gestart tegen deze verplichte reservering: 
https://fietsmeeintrein.petities.nl/ 
KRUISING STADSHOUDERSLAAN/GR. HERTOGINNELAAN MOET VEILIGER VOOR FIETSER 
 
   


Op de kruising van de Stadhouderslaan en de Groot Hertoginnelaan zijn in 2020 en 2021 twee dodelijke ongelukken gebeurd met een fietsster en een snorfietser. Alle aanleiding om dit drukke kruispunt veiliger te maken.
De gemeente Den Haag wil dit gaan doen in combinatie met de invoering van bredere trams op lijn 16. Het plan is om een veilige oversteek voor fietsers te maken door beide tramhaltes naar de andere kant van dit kruispunt te verplaatsen en een vrijliggende fietspad aan te leggen. Nu maar hopen dat de plannen ook snel uitgevoerd zullen worden.

 
IN DEN HAAG WORDEN FIETSERS GETELD MET EEN SPECIAAL KASTJE: DE FIETSTELLER
De gemeente Den Haag wil graag weten hoe druk het is op het fietspad of de fietsstrook. Daarom zijn er op een aantal plaatsen in de stad kastjes opgehangen om de hoeveel fietsen en andere voertuigen, zoals scooters en brommers, te tellen. Bovenstaande fietsteller is aangebracht op de Pletterijkade niet ver van het Rijswijkseplein. 
VISSERSHAVENSTRAAT KRIJGT DREMPELS TEGEN HARDRIJDENDE AUTO'S


 
De Vissershavenstraat in Scheveningen staat al een tijd bekend om de straatraces die daar gehouden werden. Om dit tegen te gaan worden er deze maand verkeersdrempels aangebracht. Nu de gemeente daar toch bezig is kan ze misschien meteen ook iets doen aan de verschrikkelijke metalen drempels die al een tijdlang in de Vissershavenweg om de hoek liggen. Zoals te zien op bovenstaande foto worden fietsers door deze opstakels min of meer gedwongen een slinger naar links te maken richting autoverkeer. 
Ons advies: vervang deze metalen opstakels door gewone drempels en maak van de Vissershavenweg een 30 km straat. 
 


 
 

NIEUWE FIETSENSTALLING BIJ TER HEIJDE

 De bestaande fietsenstalling bij het boothuis van de KNRM in Ter Heijde was te klein geworden. In overleg met het Hoogheemraadschap van Delfland  is nu een oplossing op het duin bij Ter Heijde gevonden: een nieuwe stalling met veel meer ruimte.


 
maling address is:                                                                      

fietsflits@gmail.com
Klik hier:
als u zich wilt afmelden
 
 
  


 

 

 

 
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fietsersbond afdeling Haagse regio · Stephensonstraat 11 Den Haag · Den Haag, 2561XP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp