Dit is een nieuwsbrief van Registerplein, kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals.
 

Kwaliteit & professionalisering blijven centraal staan

 

Registerplein is druk geweest het eerste kwartaal van 2017. Met goede voornemens en grootse plannen zijn we aan het nieuwe jaar begonnen. En al zijn de goede voornemens ondertussen wat naar de achtergrond verdwenen; aan de grootse plannen wordt hard gewerkt.

Zo wordt onze website www.registerplein.nl verbeterd; zijn we op steeds meer congressen te vinden; worden de voorbereidingen voor het nieuwe register voor klantmanagers getroffen en blijven we druk met het vormgeven van het brede register voor Sociaal Werkers. Het streven is om in 2017 het register mét de daarbij behorende criteria te mogen presenteren. 

Ondertussen hebben al ruim 900 sociaal werkers kenbaar gemaakt dat ze straks opgenomen willen worden in dit beroepsregister door aanmelding in het voorportaal. 

Kortom, hoog tijd dus voor een nieuwsbrief om jullie op de hoogte te brengen van alle ontwikkelingen. 

Veel leesplezier,
Team Registerplein

Kwaliteit & professionalisering centraal op Dag van de Sociaal Werker

Op 15 maart 2017 was Registerplein aanwezig op de Dag van de Sociaal Werker 2017. Veel sociaal werkers hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt en zich bij de stand van Registerplein direct aangemeld voor het voorportaal van het aankomende register Sociaal Werkers. Goed om te zien dat zoveel sociaal werkers kenbaar maken straks opgenomen te willen worden in dit beroepsregister. De teller staat nu al op ruim 900 sociaal professionals.

Lees hier de terugblik

Bezoek open dag Lister

Zaterdag 18 maart heeft Registerplein tijdens de Week van Zorg en Welzijn de open dag bezocht van de GGZ-instelling Lister aan de Noordzeestraat 114 te Utrecht. Lister werkt met sociaal professionals die bij Registerplein geregistreerd staan in o.a. het register voor GGZ-agogen en het register voor Maatschappelijk werkers. 

Lees hier alles over de open dag

Het beroepsregister voor Klantmanagers 

De BvK opent in 2017 een beroepsregister voor klantmanagers bij Registerplein.

De reden voor een beroepsregister voor klantmanagers? Bekijk het filmpje

Het wordt een hulpmiddel om klantmanagers verder te professionaliseren en hun dienstverlening nog beter te maken. Dat kunnen zij natuurlijk niet bereiken zonder input van de werkvloer en draagvlak bij klantmanagers. Daarom kun je meepraten tijdens de regiobijeenkomsten. Lees hier meer over.

Nieuwe voorzitter RvT Registerplein

Registerplein heeft sinds januari 2017 een nieuwe voorzitter RvT: Lieke van Zanten. ‘Sinds ik betrokken ben bij Registerplein heb ik pas echt ontdekt hoe belangrijk beroepsregistratie is voor het sociaal domein’.

Maak kennis met Lieke aan de hand van vijf vragen.
Lees hier het interview

Congresagenda 2017

Heb je vragen over jouw (toekomstige) registratie of wil je een opleiding laten accrediteren?
We helpen je natuurlijk graag telefonisch maar wil je écht met ons in gesprek? Kom dan naar één van onderstaande congressen en vind ons bij de stand.

Registerplein is aanwezig op de volgende congressen:

- Dag van het Jongerenwerk; 25 april 2017
- Dag van het Sociaal Domein; 11 mei 2017
- Wijkteam onder de loep; 23 mei 2017
- BCMB Vakdag voor cliëntondersteuners; 24 mei 2017

Op zoek naar een opleiding of cursus?

Gebruik onze cursusagenda.

In deze cursusagenda vind je alle geaccrediteerde opleidingen, congressen, bijeenkomsten en cursussen die relevant zijn voor jou; ingedeeld per beroepsgroep. 
Het volgen van een geaccrediteerde scholing levert registerpunten op. Vergeet niet je certificaat of diploma te uploaden in jouw online dossier. 

Twitter
LinkedIn
Registerplein.nl
info@registerplein.nl
Registerplein
Koningin Wilhelminalaan 3
3527 LA Utrecht
Telefoon: 030 711 88 51
U kunt hier afmelden.
 
© 2017 Registerplein