Copy

September 2016


Geachte lezer,

Fijn dat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrieven van KwalilteitsPlanten.nl.
Hierbij ontvangt u de nazomer-nieuwsbrief van 2016. Veel leesplezier gewenst!

ZOMER

Zomer, vakantieperiode.......  
Misschien bent u wel heel ver weg geweest. Of minder ver, of helemaal (nog) niet weg.
Waar u ook bent geweest, en wat u ook heeft ondernomen, ik hoop dat u heeft kunnen genieten van de zomer en dat u weer uitgerust aan het 'gewone' dagelijkse leven kunt beginnen.
Zelf heb ik enkele mooie tuinen en kwekerijen kunnen bezoeken in o.a. Duitsland. Het is fijn om mensen te ontmoeten die gepassioneerd met planten bezig zijn. En op andere kwekerijen kom je ook altijd soorten tegen die interessant zijn om in het assortiment op te nemen. Zo zijn er weer een tiental nieuwe soorten uitgeplant op de kwekerij om ze te testen. Als het goede planten zijn zullen ze t.z.t. worden vermeerderd en opgenomen in de webwinkel.
Heeft u tijdens uw vakantie ook leuke vaste planten gezien die nog niet in de webwinkel staan? Graag vernemen wij dat van u. Regelmatig krijgen wij tips van klanten over nieuwe soorten. Zulke tips zijn heel waardevol voor ons en wij nemen dat zeker mee in het bepalen van het assortiment. Wie weet, staat de door u voorgestelde plant over een tijdje in de webwinkel.

ASSORTIMENT

Ook op de kwekerij en in de webwinkel hebben wij vakantie gehouden. Maar anders dan u misschien verwacht, is de zomerperiode op de kwekerij een drukke tijd. Veel soorten planten zijn in het voorjaar uitverkocht geraakt en moeten daarom vermeerderd worden. Dat is te merken in de webwinkel. Aan het begin van het tuinseizoen waren er zo'n 3000 soorten  leverbaar, terwijl dat eind juni was teruggelopen tot minder dan 2000 soorten. Door de aanmaak van nieuwe planten zitten we nu weer op ongeveer 2800 soorten die leverbaar zijn. En dat gaat de komende maanden alleen nog maar toenemen. Veel keus dus voor u!
Er vinden ook veranderingen plaats in het assortiment. Sommige soorten verdwijnen en nieuwe soorten worden toegevoegd. Op deze manier houden wij altijd een verrassend en aantrekkelijk aanbod van vaste planten.
De meeste nieuwe soorten worden in de webwinkel eerst ondergebracht in een aparte categorie. Ideaal als u een echte plantenliefhebber bent. Klikt u hier maar eens. De nieuwste staan bovenaan.

BONTE BUITENBEENTJES

De meeste planten hebben groen blad waarbij de bloemen mooi afsteken. Maar er zijn ook vaste planten die vooral vanwege hun blad gehouden worden. Planten met bont blad kunnen een donkere hoek laten oplichten en aantrekkelijk maken. Maar ook in een border in de zon voegen bontbladige soorten een mooi accent toe tussen al het groen. Dat is vooral welkom in periodes dat er niet zoveel bloeit in de border.
In de webwinkel staan veel planten met bont blad. We denken dan al snel aan bijv. Brunnera, Hosta en Pulmonaria. Toch zitten er ook bontbladige cultivars tussen plantensoorten waar je het niet direct van verwacht. De buitenbeentjes. We hebben er een aantal van die minder bekende bontbladigen uitgelicht. Probeer ze eens en laat u verrassen door hun effect in de border.
Caryopteris clandonensis 'White Surprise'
Blauwe spirea, Blauwbaard
webwinkel
Phlox 'Goldmine'
Vlambloem, Floks
webwinkel
Heliopsis helianthoides 'Summer Pink'
Zonneoog
webwinkel
Lysimachia punctata 'Golden Alexander'
Puntwederik
webwinkel
Filipendula ulmaria 'Variegata'
Moerasspirea
webwinkel
Knautia mac. 'Thunder and Lightning'
Beemdkroon
webwinkel

UITPLANTEN

Kan ik nu wel planten in de tuin zetten? Kort gezegd kunt u dat bijna het hele jaar door doen. Dat kan omdat de planten in potjes opgekweekt worden. Daardoor beschadigen er nauwelijks worteltjes bij het uitplanten en groeien de planten gewoon verder in uw tuin.
Hopelijk krijgen we een mooie nazomer. Als we nog een droge periode met zomerse temperaturen krijgen dan zijn er even een paar punten waar rekening mee is te houden. Klik hier als u meer informatie wilt over uitplanten in een droge periode.
Zelfs in de (late) herfst kunt u nog prima planten in de tuin zetten. Voor vrijwel alle winterharde soorten is dat geen probleem, maar er zijn enkele soorten die u beter niet meer na eind september kunt uitplanten. Ze vormen niet zo snel wortels en slaan dan niet voldoende aan voordat de winter aanbreekt. Dat geldt bijv. voor Anemone (de hoge soorten) Rosmarinus, Penstemon, Agastache en Fuchsia. Tot hoe ver in het seizoen u planten in de tuin kunt zetten hangt natuurlijk ook af van het weer. Twijfelt u, dan adviseren wij u graag.

LEUKE AANBIEDINGEN

Graag wijzen we u op de nieuwe aanbiedingen die wij sinds kort in de webwinkel hebben. Het zijn stuk voor stuk sterke winterharde planten die het goed doen in vrijwel elke tuin.
Aanbiedingen
Klik op de afbeelding om naar de aanbiedingen in de webwinkel te gaan.


Exclusief voor de lezers van deze nieuwsbrief geven wij een korting van 35% op
Tricyrtis hirta 'Alba', een witte Armeluisorchidee!
Tricyrtis hirta 'Alba'
Van de meeste cultivars van de Armeluisorchidee zijn de bloemen violet of roze gekleurd, al of niet met spikkels. Sinds enkele maanden hebben wij ook een nieuwe witte vorm in het assortiment. De plant staat graag op een plek in de halfschaduw. De witte bloemen komen daar extra mooi uit.
Klik op de afbeelding om naar de aanbieding in de webwinkel te gaan. Aanbieding geldig t/m 30 september a.s. en zolang de voorraad strekt.

TENSLOTTE

Wilt u reageren op deze nieuwsbrief of heeft u vragen, opmerkingen of suggesties, geef het aan ons door en we zullen zeker reageren. U bereikt ons per e-mail (klik hier) of per telefoon: 06-15532854  /  0523-251953.
Wilt u zich uitschrijven voor onze nieuwsbrieven, dan vindt u onderaan een link.

Wij wensen u een fijne nazomer en veel tuinplezier toe!
Vriendelijke groet namens het team van KwaliteitsPlanten.nl,

Harry Boven


 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft aangemeld via onze webwinkel.
Klik hier om u uit te schrijven voor onze nieuwsbrieven.

Copyright © 2016 KwaliteitsPlanten.nl, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp