Copy
SMARTS onderwijs(t)! - nieuwsbrief 1
View this email in your browser
 
 
 
 
 
 

SMARTS onderwijs(t)!

1e editie - najaar '16

Stichting SMARTS onderwijs presenteert met trots de eerste editie van haar eens per kwartaal terugkomende nieuwsbrief. Op deze manier stellen wij u op de hoogte van de zaken waar SMARTS zich mee bezig houdt. Zo geven we verslag van wat er de afgelopen periode heeft gespeeld, waar we op dit moment mee bezig zijn en wat we verder nog van plan zijn te ondernemen. Door u te informeren hopen we onze samenwerking te bevorderen en onze band warm te houden. Wij zijn erg benieuwd naar uw eerste indruk en staan open voor feedback!

In het kort
  • SMARTS werkt dit najaar samen met drie scholen uit Amsterdam West
  • De sollicitatieprocedure is afgerond en vijf enthousiaste studenten komen het SMARTS-team versterken
  • De informatiebijeenkomst voor de student-docenten werd mede mogelijk gemaakt door Sodexo Nederland & Albert Heijn Sierplein
AAN DE SLAG
 
De 7e Montessorischool, Goeman Borgesiusschool en Louis Bouwmeesterschool zullen dit najaar gebruik maken van onze module (Een gewoon persoon). Vandaag gaan de eerste lessen al van start. We beginnen de module met de eerste les (Van mond tot kont), waarbij de leerlingen erachter zullen komen welke reis het voedsel door hun lichaam maakt. In de weken die volgen zullen de lessen onder andere gaan over het hart, de zintuigen en bacteriën. Als kers op de taart zal de lessenreeks worden afgesloten met een bezoekje aan Micropia. 

INFORMATIEBIJEENKOMST

Om de lessen te realiseren hebben we vijf enthousiaste geneeskunde studenten aangenomen. Op donderdag 13 oktober heeft de informatiebijeenkomst voor de geselecteerde student-docenten plaatsgevonden. Het doel van de avond was om elkaar beter te leren kennen en de studenten optimaal klaar te stomen voor het onderwijzen van onze medische lessen.
Ageeth de Waal, oud-tutor van het bestuur en tevens inspirator van SMARTS, was ook aanwezig. Zij heeft een les didactische vaardigheden verzorgd en de studenten flink aan de tand gevoeld door middel van een rollenspel.

Al met al was het een ontzettend geslaagde avond en zowel de student-docenten als het SMARTS bestuur hebben heel veel zin in de aankomende periode!

Student-docenten Omaima El Tahir, Nouhaila Hallich, Fadoua Bouhab, Jiwanjot Singh en Firdaouss Abalhaj, welkom bij het SMARTS team!
Coming up
  • Start module Een gewoon persoon
  • Scholen werven voor voorjaar '17
  • Nieuwe sponsors werven 
TOEKOMST 
 
SMARTS heeft zich mede dankzij u het afgelopen jaar verder weten te ontwikkelen en daarom hopen wij deze samenwerking in de toekomst wellicht voort te kunnen zetten. Tevens kunt u de volgende nieuwsbrief rond midden januari verwachten. Mocht u na het lezen nog verdere vragen en/of opmerkingen hebben, hopen wij dit graag van u te horen!
In de tussentijd op de hoogte blijven? Houd ons in de gaten op social media of stuur een mailtje!
Facebook
Email
Eerste bestuur der Stichting SMARTS onderwijs.
V.l.n.r.: Juliet Godthelp, Penningmeester - Najia Noor, Voorzitter - Yasmine Atef, Secretaris Externus - Leonie Kuiper, Secretaris Internus
        
Copyright © 2016 Stichting SMARTS onderwijs, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp