Copy
View this email in your browser
 
 
 
 
 
 

SMARTS onderwijs(t)!

3e editie - juli 2017

Iets vertraagd, maar daarom niet minder interessant.. Jawel, de nieuwsbrief staat weer voor u klaar! Lees gauw verder voor de laatste nieuwtjes.
AFGELOPEN VOORJAAR
Ook de derde editie van de module 'Een gewoon persoon' is ten einde gekomen! In totaal hebben drie klassen van OBS De Vlaamse Reus en de St. Jozefschool meegedaan met SMARTS. Om onze student-docenten klaar te stomen hebben we weer een informatieavond voor hen georganiseerd, waarbij eten en drinken is gefaciliteerd door Sodexo en Albert Heijn Sierplein. Sanquin bloedvoorziening heeft een gastles verzorgd waarin het belang van bloeddonatie is uitgelegd en de kinderen aan de hand van een oefenpop is laten zien hoe bloed wordt afgenomen. Albert Heijn heeft ons tevens gesponsord met eten en drinken voor het uitvoeren van verschillende proefjes om onder andere de smaakpapillen van de kinderen te testen. Via Het DM Bureau Kuiper & Ten Klei hebben we de certificaten, maar ook al het andere schriftelijk lesmateriaal kunnen laten afdrukken en verder hebben we van de textielafdeling van het VUmc doktersjasjes mogen lenen die bij hebben gedragen aan de feestelijke afsluiting van de lessenreeks. Wij willen alle betrokkenen, waaronder onze sponsoren, student-docenten, cooördinatoren en leerkrachten, ontzettend bedanken voor het waar maken van weer een geslaagde editie! 
SMARTS website under construction
Deze zomer gaan we aan de slag met het ontwerpen van de SMARTS website. We zullen onze ideeën gedurende de aankomende periode grafisch vormgeven. Binnenkort kunt u dus ook op onze website terecht voor meer informatie, foto's en contact.
Onder het mom van teambuilding zijn we met z'n allen, dagelijks bestuur en coördinatoren, gezellig wezen bowlen. De sfeer zat er goed in. En wat is een goed potje bowlen zonder enige competitie? Het was een nek aan nek race, maar er kan er maar één de beste zijn... Onze enige echte voorzitter, Najia!
Nieuwe module
Om ons aanbod te vergroten en hierdoor iedere basisschool wat wils aan te kunnen bieden, zijn we bezig met het ontwikkelen van een tweede module. Deze zal naast de normale biologie van de mens, zich wat meer focussen op het creëren van ziektebesef onder de leerlingen. Hierbij zullen onder andere bekende ziektebeelden zoals eczeem, hooikoorts en astma worden behandeld. 
 
VACATURES
Nu er een goede basis is gelegd, is het zo onderhand tijd voor het huidig bestuur om langzamerhand een stapje terug te nemen en anderen een kans te geven zich verder te ontplooien binnen de stichting. We zijn begonnen met het zoeken naar een nieuw bestuur, waarvoor de volgende vacatures open staan:

- Voorzitter
- Secretaris Internus
- Secretaris Externus
- Penningmeester

Het aannemen van nieuwe bestuursleden heeft voor nu nog geen haast. We streven ernaar om binnen nu en uiterlijk volgend kalenderjaar de posities te hebben opgevuld en het inwerktraject te starten. Studenten kunnen solliciteren door naar ons te mailen met een motivatiebrief en CV.
Nu we inmiddels ruim een jaar actief zijn als stichting, zit de routine er goed in. Taken zijn verdeeld, knopen zijn doorgehakt, en zo is ook besloten de nieuwsbrief vanaf nu tweemaal per schooljaar naar u toe te sturen. We organiseren immers twee lessenreeksen per jaar en juist de periode na zo'n reeks leent zich perfect voor onder andere een terugblik, verder actuele gebeurtenissen en eventuele toekomstplannen die we met u willen delen. De rest van het jaar laten we natuurlijk niet niks van ons zien of horen; we zijn nog altijd actief op Facebook en te bereiken via de mail. Tevens kunt u binnenkort ook op de website terecht. De volgende nieuwsbrief zal ergens rond de kerstvakantie in uw mailbox verschijnen. Maar voor nu wensen wij u, namens het gehele SMARTS team, een ontzettend fijne zomer toe!
Eerste bestuur der Stichting SMARTS onderwijs.
V.l.n.r.: Juliet Godthelp, Penningmeester - Najia Noor, Voorzitter - Yasmine Atef, Secretaris Externus - Leonie Kuiper, Secretaris Internus
        
Facebook
Email
In de tussentijd op de hoogte blijven? Houd ons in de gaten op social media of stuur een mailtje!
Copyright © 2017 Stichting SMARTS onderwijs, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp