Copy
 
 
 
 
 
 
Share
Read Later
Forward

SMARTS onderwijs(t)!

Nieuwsbrief najaar 2017 - voorjaar 2018

Stichting SMARTS onderwijs heeft er weer een succesvolle lesperiode op zitten, dus het is tijd voor de halfjaarlijkse nieuwsbrief! Mijn naam is Denise en als nieuwe Secretaris Externus heb ik de eer om jullie vanaf nu op de hoogte te stellen van het laatste nieuws. Veel leesplezier!
Een succesvolle periode!
In november zijn we voor de vierde keer gestart met de lessenreeks van de module 'Een gewoon persoon'. Na een sollicitatieprocedure hebben wij vier enthousiaste koppels student-docenten gevonden om drie klassen van OBS de Westwijzer en een klas van het Wespennest les te geven. De informatieavond, om hen zoveel mogelijk informatie en tips te geven over de module, was erg geslaagd en de student-docenten waren er helemaal klaar voor! Ik was zelf een van deze student-docenten. Door de lessenreeks ben ik zo enthousiast over de stichting geworden, dat ik ervoor heb gekozen om te solliciteren voor een bestuursfunctie. 

De student-docenten samen met de scholen- en studentencoördinatoren

De lessen waren zeer succesvol. Wederom werden de kinderen erg enthousiast door de gevarieerde proefjes. Ook konden we de kinderen aan het einde van de lessenreeks belonen met een certificaat. Voor het echte 'doktergevoel' hebben we de kinderen doktersjasjes aan getrokken, waarmee we ze allemaal op de foto hebben kunnen zetten. Zonder alle hulp van onze relaties was deze lessenreeks lang niet zo succesvol geworden. Wij willen dan ook alle betrokkenen hartelijk bedanken voor hun medewerking. 
"Iemand ziek? Geen paniek!"
Na een periode van creatief denken en veel overleg is er door onze modulecoördinatoren een nieuwe module ontwikkeld! Met trots presenteren wij 'Iemand ziek? Geen paniek!'. Onze eerste module 'Een gewoon persoon' gaat voornamelijk in op de werking van het gezonde lichaam. Met 'Iemand ziek? Geen paniek!' proberen we ons te focussen op het ziektebesef onder de leerlingen. Onder andere ziektebeelden als hooikoorts, eczeem en astma worden behandeld. In het voorjaar van 2018 zal er voor het eerst met de module gewerkt gaan worden. Wij kijken er ontzettend naar uit en hopen natuurlijk dat deze module net zo goed ontvangen wordt als onze eerste module!
Nieuw team
Zoals in de vorige nieuwsbrief is toegelicht, was SMARTS op zoek naar een nieuw bestuur met frisse energie en verrassende ideeën. Nu zijn we zo ver dat er bijna een geheel nieuw bestuur is aangenomen!
 
Als slotstuk van ons geheel zijn wij enkel nog op zoek naar een geschikte voorzitter die ons kan inspireren en verbinden. Studenten kunnen nog steeds solliciteren door hun CV en motivatie naar ons op te sturen. Langzaamaan zullen wij het stokje van de oprichters gaan overnemen. Wij hebben er ontzettend veel zin in om aan de slag te gaan!
We hopen u middels deze nieuwsbrief weer even voldoende op de hoogte te hebben gesteld. Wilt u meer weten of heeft u nog vragen? Neem dan vooral een kijkje op onze Facebook pagina! Daarnaast zijn we altijd bereikbaar via de mail. De volgende nieuwsbrief zal weer na de volgende lessenreeks verschijnen, die in maart van start gaat. Tussendoor houden we u graag op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen via social media!
Eerste bestuur der Stichting SMARTS onderwijs.
V.l.n.r.: Juliet Godthelp, Penningmeester - Najia Noor, Voorzitter - Yasmine Atef, Secretaris Externus - Leonie Kuiper, Secretaris Internus
        
Facebook
Email
In de tussentijd op de hoogte blijven? Houd ons in de gaten op social media of stuur een mailtje!
Copyright © 2018 Stichting SMARTS onderwijs, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp