Copy
We wensen iedereen ontspannen feestdagen en een energieke start in 2022. Blijf mobiel en blijf gezond!

Inhoud - december 2021

We staan klaar met advies over flexibel werken en reizen

Sinds enkele weken geldt weer het advies volledig thuis te werken als dat kan. Toch hebben 6 op de 10 bedrijven nog geen hybride-werken-plan voor hun organisatie gemaakt. Slim & Schoon Onderweg staat klaar voor werkgevers die advies of hulp willen over flexibel werken. Zo ook voor werkgevers die nu alvast willen nadenken hoe ze het woon-werkverkeer verduurzamen als reizen naar het werk weer mag.

Nieuwe logistieke campagne

Een schone, leefbare en bereikbare regio bereiken we ook met slimmere, duurzamere logistiek. Daarom is Slim & Schoon Onderweg een campagne gestart: Maak de beweging. We informeren, inspireren en adviseren organisaties om minder vervoerbewegingen te maken, of op een duurzame manier te vervoeren. Mogen we je helpen om ook deze beweging te maken?

Gratis mobiliteitsscan

Wil je het woon-werkverkeer van je medewerkers blijvend verduurzamen? Een gratis mobiliteitsscan brengt in kaart wat wat de meest kansrijke maatregelen zijn en wat het effect is van specifieke maatregelen op bijvoorbeeld reiskosten, reistijd, CO2-uitstoot, benodigde faciliteiten als parkeerruimte en vitaliteit. Doe de scan nu, dan ben je voorbereid als het thuiswerkadvies vervalt en reizen naar het werk weer mag.

Duurzaam Bereikbaar Heijendaal: update

Een goed bereikbare Nijmeegse campus Heijendaal voor de circa 50.000 studenten, 17.000 medewerkers en 5.000 polikliniekbezoekers die er dagelijks komen. Daaraan werken diverse partijen in Nijmegen samen. Zo bekeken we samen met omwonenden waar de grootste verkeersknelpunten liggen. Tegelijk dwong Covid-19 tot thuiswerken en thuisonderwijs. Tijd voor een update van het project Duurzaam Bereikbaar Heijendaal, een van de projecten van Slim & Schoon Onderweg. Laat je inspireren!

Hoe druk is het morgen op de A12?

Moet jij met de auto of vrachtwagen de A12 Arnhem-Duitse grens op? Kijk dan voor je op reis gaat op de interactieve kaart van A12 Slim Reizen. Daar staat allerlei handige informatie over reizen op en rondom het traject A12 Arnhem – Duitse grens. Al een dag van tevoren kun je er de verwachte drukte op de A12 zien. Zo weet je wat een handige tijd is om te reizen en welke reisalternatieven je hebt om sneller en prettiger naar jouw bestemming te komen. Ook kun je zien of er de komende tijd werkzaamheden gepland zijn. Zo ga je slim voorbereid op weg. 

Van Doorn stapt over op elektrisch:
van snoeischaar tot veegwagen

Het werk in de openbare ruimte wordt een stuk milieuvriendelijker met elektrisch materieel: gereedschappen, machines en voertuigen. Buitenruimte specialist Van Doorn kiest bij elke nieuwe aankoop standaard voor het meest duurzame alternatief, van handgereedschap tot busje. Daarmee beperken ze CO2-uitstoot, geluid- en stankoverlast en dat is prettig voor mens en omgeving. Volgens operationeel directeur Erik van Doorn is duurzaam ondernemen een mix van vooruit denken, gezond verstand gebruiken en klein beginnen.

 
         Slim & Schoon Onderweg brengt ons een stap dichter bij een schonere en beter bereikbare regio. We bieden oplossingen voor een gezondere, snellere, goedkopere, schonere reis. Daarmee zorgen we goed voor onszelf, voor het milieu en voor een betere doorstroming het verkeer. We helpen je om bewust te kiezen voor je onderweg gaat. Dit doen we samen met bedrijven, overheden en vervoerders in de regio Arnhem-Nijmegen. In Slim & Schoon Onderweg werken 18 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen nauw samen met provincie Gelderland, Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het bedrijfsleven (VNO-NCW, werkgevers) en vervoerders bij de uitvoering.

Copyright © 2021 Slim & Schoon Onderweg

info@slimschoononderweg.nl

Mailadres veranderen of afmelden voor de nieuwsbrief?
update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp