Copy
Nieuwsbrief van de pastorale eenheid Sint-Franciscus
Meimaand
Traditiegetrouw plaatsen gelovigen de vijfde maand van het jaar in het teken van Maria, de moeder van Jezus. Velen vinden ook vandaag nog bij haar een steun en toeverlaat. Men merkt het aan de vele kaarsjes die in kapellen en kerken bij haar beeltenis worden gebrand. In coronatijden is het niet evident om meivieringen te organiseren. Toch nodigen we u uit om Maria ‘coronaproof’ te eren. Dat kan door o.a. thuis bloemen of een kaars bij het Mariabeeld te plaatsen of een bezoek te brengen aan het Mariapark en de grot in Meersel-Dreef. Uiteraard kunt u ook naar een kapelletje in de eigen buurt gaan. Het gebedskaartje van de pastorale eenheid voor de meimaand vindt u in verschillende open kerken en kapellen.

Door vzw Halte Merlet werd er in Meerle een kapellekenstocht uitgestippeld. De routebeschrijving is te verkrijgen aan 1 euro bij de Toeristische Dienst in Hoogstraten.
In Rijkevorsel zijn er twee kapellekenstochten in de parochie Sint-Willibrordus en Sint-Jozef. Meer informatie vindt u op de website van de pastorale eenheid.

Graag nodigen we u uit voor de meibedevaart met onze bisschop naar Meersel-Dreef. Fysiek aanwezig zijn, is niet mogelijk. Maar u kunt de eucharistieviering wel volgen via RTV op dinsdag 18 mei om 14.00 u.

Aan de Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van de Akker in Minderhout houden we een Mariawake op donderdag 20 mei om 19.00 u. Inschrijven hiervoor kan op dinsdag en woensdag tussen 18.00 en 19.00 u. via het telefoonnummer 03 314 51 54. Wie deelneemt, moet ongeveer 20 minuten kunnen rechtstaan of brengt een eigen vouwstoeltje mee.

We sluiten de meimaand af met het feest van Maria-Bezoek op maandag 31 mei. Dan vieren we om 19.00 u. aan de grot van de Eekhofstraat in Rijkevorsel. Ook hiervoor dient u te reserveren via het telefoonnummer 03 314 51 54.
Hemelvaart en Pinksteren
Komt u graag meevieren met Hemelvaart of Pinksteren? Er worden nog steeds maar 15 personen toegelaten in de kerk. Reserveer daarom telefonisch uw plaatsje:
  • Hoogstraten en Rijkevorsel – dinsdag en woensdag tussen 18.00 en 19.00 u. op het nummer 03 314 51 54
  • Meer – bij Gerda Pluym via het nummer 0470 21 80 46
  • Meerle – bij Stan Boudewijns op het nummer 0474 49 70 05
  • Meersel-Dreef - donderdag tussen 14.00 en 17.00 u. op het nummer 03 317 17 43
Sinds 8 mei mag er in het Mariapark opnieuw worden gevierd met 50 personen.
Meer informatie vind je hier.
Heilig Bloed
Ook dit jaar is er helaas geen Heilig Bloedprocessie. Op zondag 30 mei om 09.30 u. zendt RTV wel een viering uit. Net zoals vorig jaar worden er bij de meeste Hoogstraatse bakkers en apothekers noveenkaarsen met het Heilig Bloedlogo verkocht aan 7 euro. Hiermee ondersteunt u het Heilig Bloedcomité en de vernieuwing van de processie. Een extra gift is ook welkom op het rekeningnummer BE49 7360 6988 9271.

Tijdens de Heilig Bloedweek is de Sint-Katharinakerk dagelijks, behalve op maandag, geopend van 13.00 tot 17.00 u. (op zondag tot 16.00 u.) U kunt een kaarsje branden bij het Heilig Bloedschrijn, het beeld van Onze-Lieve-Vrouw of Sint-Jozef.
Space for Grace
In Meersel-Dreef gonst het van leven. Voor het Franciscaans Belevingscentrum bracht pater Kenny enkele maanden geleden een projectteam in stelling met subsidies van Porticus voor de ontwikkeling van een I-pad waarmee bezoekers kunnen verstillen, reflecteren en zich verdiepen in een Franciscaanse belevingskamer. Als blijk van erkenning ontvangt het team van de pastorale eenheid en het projectteam van Kenny op 19 mei een delegatie van Porticus met beiaardmuziek aan de Sint-Katharinakerk. Vervolgens fietst de delegatie met Jos Huybrechts naar Meersel-Dreef om er tussentijds poolshoogte te nemen en er een videoreportage te maken. De ontwikkeling van het I-pad-project is te volgen op de website ‘gelovenbeweegt’. Binnenkort zal het Franciscaans Belevingscentrum van de kapucijnen te Meersel-Dreef meer dan ooit een bezoekje waard zijn.”
Help ons om de nieuwsbrief ruimer te verspreiden
Deze nieuwsbrief van de pastorale eenheid wordt verstuurd naar bijna 300 medewerkers en geïnteresseerden. Graag willen we die nog ruimer verspreiden.
Je kan ons helpen door deze nieuwsbrief door te sturen en de mensen uit te nodigen om zich in te schrijven door een e-mail te sturen naar info@sintfranciscus.com of gebruik te maken van het formulier op de website.
https://www.francescofilm.com/
facebookpagina Vierdezondag
Website pastorale eenheid Sint-Franciscus
Copyright © 2021 Pastorale Eenheid Sint-Franciscus.