Copy
Dit is een uitgave van de Stichting Breedband Westerkwartier.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft aangemeld als belangstellende voor glasvezel in het Westerkwartier.
FiberFlits nr. 2, december 2016
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser

Stichting Breedband Westerkwartier

samen voor ons eigen glasvezelnetwerk

Ga naar de website

Het gaat door!

Het Westerkwartier krijgt zijn eigen glasvezelnetwerk.

De afgelopen maanden zal het u niet ontgaan zijn: het Westerkwartier is bezig om een eigen razendsnel glasvezelnetwerk te realiseren. 

Grote kans dat u bezoek hebt gehad van een van onze ambassadeurs. Dat zijn enthousiaste vrijwilligers die zich geheel belangeloos inzetten om ervoor te zorgen dat onze dorpen en buitengebieden de komende tientallen jaren mee kunnen doen met de ontwikkeling in onze informatiemaatschappij.

Grote belangstelling

Om het netwerk te realiseren is het nodig dat minimaal 65% van de huishoudens en bedrijven meedoet, in ieder geval in de buitengebieden.
Tot onze grote vreugde is dat gelukt! Dat betekent dat we verder kunnen gaan en dat een eigen netwerk van en voor het Westerkwartier mogelijk is.

 

Bij de presentatie van de resultaten van de peiling werd bekend gemaakt dat op dit moment 75% van de benaderde inwoners in de buitengebieden mee wil gaan doen en 45% van de bewoners in de dorpskernen. In het zuidelijke westerkwartier meldden zich totaal ruim 1.800 adressen aan!

‘Onze’ ambassadeurs
Dit succes is vooral te danken aan de tientallen ambassadeurs die huis aan huis bezoeken aflegden om de belangstelling te peilen. Geweldig met welke inzet men dat gedaan heeft! Luister hier naar een radiointerview met Rense de Wind, een van onze ambassadeurs.

Radio Westerkwartier
De stichting en haar doelstelling om in het hele westerkwartier snel internet te realiseren kwam uitgebreid aan de orde in het het programma Vanuit West. Daarin werden voorzitter Jan Hut en secretaris Piet van Til geïnterviewd. Ook werd op de website ruim aandacht besteed aan ons initiatief.

De belangstelling per dorp

Dorp

Buitengebied  

Dorpskern  

Gewogen
gemiddelde

 Boerakker

75%

65%

692%

 De Wilp

78%

33%

44%

 Jonkersvaart

30%

n.v.t.

30%

 Leek

100%

65%

76%

 Lucaswolde

80%

n.v.t.

80%

 Marum

81%

69%

79%

 Niebert

82%

63%

71%

 Noordwijk

73%

60%

66%

 Nuis

89%

57%

64%

 Tolbert

74%

60%

66%

 Tolbert noord

89%

n.v.t.

89%

 Zevenhuizen

65%

32%

42%

 

 Totaal score

73,43%

43,48%

55,71%

 Totaal aangemeld   

1006

863

1869

 Aantal adressen

1370

1985

3355

Aanmelden?

Wilt u zich alsnog aanmelden als belangstellende? Ga naar onze website!
Doorsturen?

Stuur deze nieuwsbrief door aan mensen in uw omgeving die ‘m niet kregen.
In de krant!

Ook in onze regiokrant Westerkwartier ruim aandacht voor ons glasvezelinitiatief.

De coöperatie

Nu nog een stichting, maar in de loop van volgend jaar een coöperatie. Waarom deze verandering? Daarmee wordt iedereen die een aansluiting krijgt op het glasvezelnetwerk automatisch mede-eigenaar. Daardoor bepalen we met z’n allen hoe we het netwerk inrichten en beheren. En we zijn onafhankelijk van grote marktpartijen en van de overheid. Wel zo’n aangenaam idee.

Volgende stappen

We gaan nu eerst de financiering verder uitwerken en daarna stap voor stap werken aan een gedegen uitvoeringsplan. De subsidie is aangevraagd bij de provincie. Daarnaast gaan we kijken welke providers in aanmerking komen als leverancier. Zodra die keuze is gemaakt gaan we in het Zuidelijk Westerkwartier (startgebied) de belangstellenden informeren over het programma-aanbod en de voorwaarden. Daarna kan er gestart worden met het afsluiten van abonnementen. 

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dat zouden wij natuurlijk jammer vinden, want dan mist u alle informatie over deze ontwikkeling in het Westerkwartier. Maar hieronder vindt u de mogelijkheid u af te melden. U kunt zich via de website altijd weer aanmelden als u van gedachten verandert.
Wilt u ons iets vragen of zeggen? Stuur een e-mail naar: info@glasvezelwk.nl

Ons postadres is:
Coöperatie WesterGlas
Haarsterweg 14
Marum, Groningen 9363 VD
Netherlands

Add us to your address book

Email Marketing Powered by Mailchimp
Wilt u deze nieuwsbrief niet of anders ontvangen?
verander uw voorkeuren
meld u af voor deze nieuwsbrief