Copy
View this email in your browser
Kerro, kerro kuvakorttinen - ELLIn uudet kuvakortit
Ei ole varmaan yllätys, että me täällä ELLIssä tykkäämme kuvakorteista? Toki joku voisi väittää, että niillä on aika yksikertainen ja vanhanaikainen käyttöliittymä, mutta niiden monipuolisuus yllättää kerta toisensa jälkeen. Pelkistä sanastokorteistakin saadaan irti kaikkea kielenopetuksesta tarinankerrontaan.

Tässä uutiskirjeessä käymme läpi ELLIn uusia kuvakortteja. Valikoimaan on saapunut niin perinteisiä tarinankerrontakortteja kuin loogiseen päättelyyn ohjaavia kortteja ja kuvakorttejakin.
Lue kuvakorttien erilaisista käyttötavoista blogistamme
Mikä avuksi?

Mikä avuksi? on ongelmanratkaisuun kannustava kuvarkorttisarja. Paketissa on 20 yksittäistä kuvaa erilaisista ongelmatilanteista ja 50 apukorttia, jotka kuvaavat erilaisia esineitä ja ihmisistä. Korttien perusidea on valita ongelmatilanne on ja etsiä apukorteista jokin asia, josta olisi apua ongelmatilanteessa ja perustella ratkaisunsa. Tuotteen sivulta ladattavissa olevassa suomenkielisessä käyttöohjeessa on 4 erilaista vinkkiä korttien monipuoliseen käyttöön.
Mikä avuksi? -korttisarjan käytön tavoitteet:

• Oppia tunnistamaan, kuvailemaan ja ratkaisemaan ongelma- ja vaaratilanteita.
• Harjoitella loogista päättelyä ja argumentointia.
• Joustavien ajattelumallien kehittäminen.
• Mielikuvituksen ja luovuuden harjoitteleminen.
• Empatiataitojen opettelu.
• Erilaisten tilanteiden kuvailu.
Ole huomaavainen

Ole huomaavainen on perinteinen tarinakorttisarja, jonka tarinat keskittyvät huomaavaiseen käytökseen. Korttien avulla voidaan harjoitella paitsi tarinankerrontaa, myös oman toiminnan ohjausta sekä tunne- ja empatiataitoja.
Ole huomaavainen -korttisarjan käytön tavoitteet:

• Tarinoiden järjestyksen ymmärtäminen
• Tilanteiden ja niitä seuraavien käänteinen pohtiminen ja keksiminen
• Sanavaraston kehittäminen
• Muiden huomioonottamisen harjoitteleminen
• Oman ja muiden hyvinvoinnin huomioiminen
• Empatiakyvyn kehittäminen
Miten tarina päättyy?

Miten tarina päättyy? -korttisarjassa kortit muodostavat tarinan alun ja jännittävän käänteen - loppu jää käyttäjän keksittäväksi. Korttisarjan avulla voidaan kannustaa tarinankerrontaan lapsia, jotka pelkäävät sanovansa jotain väärin. Toki kortteja voidaan käyttää myös perinteiseen loogisen järjestyksen harjoitteluun. Korttien avulla voidaan myös kannustaa lapsia piirtämään omia kortteja tarinoiden jatkoksi.
Uudet Loogiset tarinat

Saimme valikoimaamme viime syksyllä uuden sarjan loogisen järjestyksen opetteluun suunniteltuja kortteja. Ihanan raikkaasti kuvitettuja Looginen tarina -kortteja voi tilata kolmen, neljän, viiden ja kuuden kortin sarjoina. Kuvituksessa on huomioitu erilaiset ihmisryhmät ja jokaisessa pakassa on kahdeksan loogista tarinaa.
Gambini-päättelykortit

Gambini-sarjan kortit harjoituttavat loogista päättelyä. Aiemmin saatavilla olleet Yläkäsitteet 1-, Yläkäsitteet 2- ja Osa - Kokonainen -kortit ovat saaneet kaverikseen Vastakohtia-korttisarjan.

Psst. Lisää yläkäsitteitä löydät Pupupelin Substantiivit ja yläkäsitteet 1- sekä Substantiivit ja yläkäsitteet 2 -korttisarjoista!
Vocabular-kuvakorttien uutuudet

Suosittu Vocabular-korttisarja sai kaivatun uutuuden verbikorteista. Pakkaus sisältää 84 verbejä kuvaavaa korttia. Muista myös muut Vocabular kortit ja niitä vastaavat kopioarkit:
  Sarjaan on tulossa myös Adjektiivit-kortit. Käy tykkäämässä meistä Facebookissa ja saat tietää, kun Adjetiivit-kortit saapuvat ELLIin.
Lue lisää erilaisista kuvakorteista aiemmasta uutisrkirjeestämme
ELLI Early Learning
Työpajankatu 10 C, 3krs.
00580 Helsinki
100m Kalasataman metroasemalta!

elli(ättä)earlylearning.fi
09 701 2011

Haluatko päivittää kiinnostuksenkohteesi tai poistua uutiskirjelistalta?