Copy
View this email in your browser
www.clasavie.ro

Clasa vie la final 

    
“Cunoașterea necesită lectură. Cărți.
Analize profunde….. Pentru asta avem nevoie de
povești, dar și de arta de a le spune”.

Elif Shafak

Pentru o parte din elevi vine vacanța, pentru cei de a VIII-a sau a XII-a urmează examene. Pentru profesori, teze de corectat, medii de încheiat, acte și încă multă bătaie de cap 😊 Tuturor vă mulțumesc pentru implicare, entuziasm și texte minunate. Peste 400 de elevi din Liceul teoretic Sebiș (Arad), Școala gimnazială Vădeni (Brăila), Școala generală nr. 1 Roata de Jos (Giurgiu), Colegiul Național Cuza Vodă din Huși (Vaslui), Liceul Teoretic Emil Racoviță (Vaslui), Liceul Tehnologic Vasile Cocea din comuna Moldovița  (Suceava) au participat la proiectul Clasa Vie. La finalul proiectului, spre cele șase instituții de învățământ au plecat: 83 de diplome de merit și 33 diplome de participare, 1.000 semne de carte, 137 de cărți și 45 de vouchere Cărturești prin care își pot achiziționa cărți dorite. 
Florin Bican spunea într-o întâlnire cu copiii că lectura e ca o hartă, iar cărțile sunt o formă concentrată de viață. Scopul principal al proiectului Clasa Vie a fost restaurarea noțiunii de intelectual devalorizată de prezența anti-modelelor din spațiul public, întâlnirea cu texte interesante și oameni valoroși.
Tuturor celor pe care i-am cunoscut în atelierele online le doresc o vară cu pace, armonie și sănătate. Să fiți buni cu voi înșivă și cu ceilalți. Fiți curioși, puneți întrebări, căutați răspunsuri, nu vă fie teamă să vă spuneți opinia argumentată, să acuzați nedreptatea sau să priviți cu ochii larg deschiși lumea. Citiți și împărtășiți povești, căci „poveștile ne unesc dar cele nespuse ne separă”. Și, sper, pe curând în alte proiecte de lectură!
Adriana Moca
Manager proiect Clasa Vie - Asociația Vis-a-Vis

O lectură pentru vacanță din colecția Arthuroteca!  

Pe canalul YouTube al editurii Arthur, puteți asculta fragmente din cărți proaspăt apărute, în interpretarea actriței Adriana Moca.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.
E-mail:
asociatiavisavis@gmail.com
Facebook Clasa Vie:
https://www.facebook.com/Clasa-vie-114027997860115
Site web:
www.clasavie.ro
Facebook
Website
Email
Copyright © 2022 ASOCIAȚIA VIS-A-VIS, All rights reserved.

Our mailing address is:
asociatiavisavis@gmail.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp