Copy
Trailer Morcoveata – Asociatia Vis-à-vis in FNT 2021

Am avut ocazia, în proiectul Școala de lectură Lege et Impera, să constat că vizionarea unui spectacol online de teatru este o oportunitate, mai ales pentru elevii care nu pot frecventa o sală de teatru, din motive obiective (distanță geografică, timp).

Festivalul Național de Teatru, ediția 31, din 6-14 noiembrie 2021 oferă posibilitatea vizionării de spectacole în regim de streaming cu titlu gratuit pe www.fnt.ro. În cadrul festivalului va putea fi văzut în premieră națională și spectacolul lectură “Morcoveață”, sâmbătă 13 noiembrie, începând cu ora 11, până luni 15 noiembrie, ora 11, accesând direct acest link https://fnt.ro/2021/morcoveata-de-jules-renard/

În martie 2021, am tradus și adaptat piesa într-un act Morcoveață, adăugând fragmente din excepționalul Jurnal al scriitorului Jules Renard. În distribuție, actorii Marius Florea Vizante (Morcoveață/Autorul), Emilia Popescu (Doamna Lepic), Richard Bovnoczki (Domnul Lepic), Adriana Moca (Anette). Spectacolul a fost produs de Asociația Culturală Vis-à-vis pentru FNT 2021.

Conform statisticilor, în fiecare oră, doi copii sunt victime ale unei forme de violenţă, în România. Poil de Carotte/Morcoveață, unul din textele celebre cu care au crescut cei născuți înainte de 1989, nu se adresează numai copiilor, cum s-ar putea crede la prima vedere, ci și părinților depășiți de nefericire, capitulând resemnați în fața ei. Tuturor adulților ce camuflează stângaci rănile copilului abandonat în tăcerea propriei familii, absente afectiv.

Vizionare plăcută!

 

Adriana Moca

Director Asociația Vis-à-vis

www.asociatiavisavis.ro

www.fnt.ro

 

Facebook
Website
LEGE ET IMPERA
un proiect al 
ASOCIAȚIEI CULTURALE VIS-A-VIS

www.asociatiavisavis.ro
 

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.


E-mail:
asociatiavisavis@gmail.com

Dorești să modifici modul în care primești acest newsletter?
Poți să îți actualizezi preferințele sau să te dezabonezi.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
CULTURA · Calea 13 Septembrie 13 · Bucharest 050711 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp