Copy
View this email in your browser

 

Det bästa med att våga.

 

Att gå på nudge är som att dansa disco med någon du inte känner. Som att vara med i en talkshow där du både är gäst och programledare. Men vi ställer frågorna.. och du får mat.

På en vanlig restaurang ligger fokus på maten. Här handlar allt om dig. Om samtalet med någon du inte känner, än.

Vad händer om vi säger ja till att äta med människor vi inte känner? Kan vi ha trevligt och utvecklas av samtal om saker vi inte ens visste att vi ville prata om? Jag vet inte, men jag är nyfiken på att se vad som händer om vi försöker.


Hej,
Jag plockar ner skylten nu. Experimentet är slut (och jag också). Tack ni som kom och gjorde det värt att försöka. Det är ingen överdrift att säga att ni gjorde min sommar.

Kommer det en fortsättning? Kanske, kanske inte. 

Seth Godin skrev "...but in every area of our lives, if we choose to lead, we can lead. Simply by beginning. It might be that few will choose to follow, but then we can learn to get better at leading. First we begin".

Precis så är det. Det handlar inte om hur många som gillar din idé eller vad du gör. Det räcker att någon gör det. I värsta fall är du ensam om att göra det och det gör ingenting (om du inte måste dra in miljoner). 

Gör din grej. Börja. 

👋🏼 

Jonas Här kommer tre saker
Ett. En sak att läsa om eller reflektera kring.
Två. En tanke eller något om nudge. 
Tre. En fråga till dig. Svara om du vill.   


Ett.
Är feedback viktigt? En del säger det. Missa inte Fun stuff to Click On. 

Två.
Det bästa med att våga. En lista om du vill träna på det.   

Tre.
Varför leker kändisar med andra kändisar? Kan vi vanliga dödliga lära oss något av det? Kan vi hitta en minsta gemensamma nämnare som gör att vi vågar närma oss varandra? Även fast vi inte är kändisar. 

Det var allt. Tre saker. 

Nudge är ett frö som kan bli något. Exakt vad behöver du vara med och forma. I en tid när många är tvärsäkra på mycket är det en utmaning att tillåta sig själv att glänta på en dörr utan att veta vad det ska leda till. För mig är nudge lika mycket en längtan efter att bygga något nytt som att träffa andra som också gillar att utvecklas.

Det är svårt att prata med någon vi inte känner. Det är jobbigt att vända och vrida på frågor vi inte ens visste att vi ville prata om. Det är nästan en absurd tanke att vi frivilligt ska sätta oss och äta mat med någon vi inte känner. Därför öppnar nudge.


Här kan du läsa tidigare nyhetsbrev.
 

Copyright © 2022 Restaurang Nudge, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp