Copy
View this email in your browser
EEN GEZONDE START
De lente, heerlijk! Toch wel een beetje synoniem voor een nieuw begin na de schoolsluiting van de afgelopen winter. Veel scholen zijn gelukkig weer of voor het eerst opgestart met bouwen en verbouwen, zowel binnen als buiten. Andere scholen planten het zaadje voor een nieuw schooljaar en verkennen de mogelijkheden van GrowWizzKid voor hun curriculum. Of het nu gaat om de structurele aanpak voor gezonde en duurzame schoolomgeving of vernieuwde onderwijsvisie op gebied van meer samenhang tussen vakken, doorlopende leerlijn en meer leren in, van en met de praktijk… we delen graag onze ervaringen over visie, beleid en implementatie anderen. Lees door en ga ervoor!
GWK ACTUEEL - Internationaal
GrowwizzKid van start in Kenia

De Netherlands School Society is een Nederlandse basisschool die al sinds 1971 kinderen van 20 nationaliteiten in Kenia onderwijs biedt. De schoo wertkt thematisch met IPC en maakt nu de koppeling met GrowWizzKid. Leerlingen maakten kennis met het systeem en de lesmethode door GrowWizzKid's internationale partner Florensis. Wij hebben de school in verbinding gebracht met een IPC school in Nederland om samen op te trekken. Het staat nog in de kinderschoenen, maar de plannen zijn groot! Burgerschap, internationalisering, innovatie, voedseleducatie en duurzaamheid gaan alle kinderen van de wereld aan. Hoe mooi is het als je dat samen kunt doen!
GrowWizzKid in Kenia
Ondersteuning en budget (3000 euro)
Maak je belangstelling kenbaar uiterlijk 19 april
GrowWizzKid is een Gezonde School activiteit. Wil of heeft jouw school gezonde voeding structureel in visie, beleid en curriculum? Gebruik dan de financiële bijdrage van het Ondersteuningsaanbod om GrowWizzKid aan te schaffen voor betekenisvolle structurele voedseleducatie. Meer weten? Neem contact met ons op of klik hier voor meer info. Meteen aanvragen? 
Vraag uiterlijk 19 april Ondersteuningsaanbod aan
GWK in de Praktijk - PO & BSO
De Kleine Prins met Bouw-Certificaat klaar om te kweken
Jessey en Miró uit groep 7 bouwden aan de GrowWizzKid en ontvingen namens hun school het bouw-certificaat van GrowWizzKid bedenker Ida Hendricks. Op het certificaat staan allerlei vaardigheden en technieken genoemd die tijdens de opbouw aan bod kwamen. Leerlingen werkten goed samen, leerden een handleiding lezen en problemen oplossen. De school werkt samen met onderwijsassistenten van BSO van KindeRdam, die ook met het systeem aan de slag gaat. Een mooie samenwerking vanuit Citylab010, bekijk hieronder de video of Lees hier meer
 
Jessey en Miró van De Kleine Prins zijn super trots op het bouwresultaat.
En wij op hen! #LEDitGrow
GWK in de Praktijk - Bijzonder (&) Gewoon
Horses & Co staat te trappelen om succes te oogsten
Elke omgeving waar GrowWizzKid staat is uniek, maar deze is een wel heel speciale: tussen de paarden! (nou ja, bijna dan ;-), in het lokaal ernaast. Zorgboerderij Horses & Co is in februari gestart met de bouw van het systeem en inmiddels staat de GrowWizzKid al vol met plantjes. Horses & Co is een zorgboerderij die naast coaching en begeleiding ook onderwijs geeft. 
Lees hier meer.

 
GWK in de Praktijk - VO
Een implementatietraject maakt GrowWizzKid nóg leuker!
Bij aanschaf van de methode GrowWizzKid krijgt elke school een implementatietraject. Onder begeleiding van ons, verkennen docenten de leeromgeving. Samen maken we praktische en theoretische koppeling met het huidige curriculum. Op dit moment staan wij midden in dit traject samen met Curio effent (mavo) uit Oosterhout. Lees hier meer.
Curio effent aftrap met implementatietraject
GWK in de Praktijk - STO
GrowWizzKid ontwikkelt mee in Sterk Techniek Onderwijs

GrowWizzKid draagt haar maatschappelijke ‘stekje’ bij aan de uitvoering van de doelstellingen om tot een duurzaam technisch beroepsonderwijs in de regio Brabantse Wal te komen. We vinden het belangrijk dat het onderwijsaanbod van met name PO en VO scholen zich bij structureel innovatief techniekonderwijs richt op de topsectoren in de regio, waarbij in geval van GrowWizzKid topsectoren ‘Biobased en Agri&Food’ de boventoon voeren. GrowWizzKid levert een bijdrage in de vorm van zitting in projectgroepen en zal actief zijn in een klankbordgroep. Lees hier meer over de regioplannen.
GWK Online - Virtuele hulp
Facetimen en bouwen, voor leerlingen van BS de Fonkel een eitje!
"Ik wist niet dat ik zulke Bob de Bouwers in mijn groep had. Een aantal leerlingen heeft me echt verrast”, juf Annebel is trots op haar groep 8. “De leerlingen hadden echt vertrouwen in de handleiding, terwijl ik zelf af en toe dacht, wat nù? Met hulp van de doorzetters en een facetime-momentje met het GrowWizzKid team was de onzekerheid snel weg. Heel prettig dat ze daar meteen de tijd voor namen.” Op BS Fonkel in Den Dungen is het opbouwen van het GrowWizzKid systeem verbonden aan het Jeelo project ‘veilig handelen’. Het resultaat? Een veilig en juist aangesloten teeltsysteem dat op een veilige plek in de school staat. Daarbij wordt ook een veilige voedselomgeving meegenomen. Bij het opbouwproces werd bovendien ingezet op de volgende doelstellingen: ‘Van kritiek tot feedback: kinderen leren omgaan met feedback, met kritiek geven en met complimenten ontvangen’. 

Na project ‘veilig handelen’ gaat het project ‘omgaan met de natuur’ van start. De door Jeelo voorgestelde uitsplitsing naar onderwerpen per jaargroepen kunnen met de lessen, middelen en mogelijkheden van GrowWizzKid goed ingevuld worden.   
BS Fonkel in Den Dungen verbindt met Jeelo
GWK Online - Gratis webinar in april
Kennis maken met de structurele aanpak van GrowWizzKid omtrent een gezonde, duurzame schoolomgeving? Daar is binnenkort weer gelegenheid toe. Schrijf je in voor een 45-minuten durend GrowWizzKid-webinar.
  • Webinar PO/SO/VO | Dinsdag 6 april | 15:30 uur 
  • Webinar PO/SO/VO | Woensdag 7 april | 14:00 uur
Een webinar op maat voor jouw collega's, vakgroep of bestuur? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Neem hiervoor contact op met ons via info@growwizzkid.nl.
Nu inschrijven webinar
31-3 Online congres Gezonde School 2021
Ga je naar het Gezonde School Congres NEXT? Bezoek ons dan op de online informatiemarkt. 

15-4 Jubileumcongres Duurzame PABO: Leren voor een Duurzame Toekomst
 
Duurzame Pabo zet zich al meer dan 15 jaar in voor Leren voor een Duurzame Toekomst. Om dit jubileum te vieren organiseert Duurzame Pabo een congres in samenwerking met Leren voor Morgen en SME. Omdat GrowWizzKid perfect in dit plaatje past, zijn we uitgenodigd een workshop te geven. De workshop is een kweekbodem voor nieuwe inzichten en inspireert. Zo kun je ontdekken hoe GrowWizzKid bij jouw school en visie aansluit. 
GWK Online - Quotes
Tegeltje hier, tegeltje daar

Sinds december delen we quotes die representeren wie GrowWizzKid is en waar wij in geloven. We kunnen ten slotte allemaal wel een beetje positiviteit gebruiken in deze tijd. Mocht je ze nog niet hebben gezien, vind je ze hier! Je mag de quotes natuurlijk gebruiken en delen. Volg ons op social media voor de overige 'tegeltjes'. 
GrowWizzKid quote 11
GrowWizzKid quote 12
Facebook
Twitter
Website
Instagram
LinkedIn
Copyright © 2021 GrowWizzKid, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
Email Marketing Powered by Mailchimp