Copy
View this email in your browser
Het is alweer mei, wat vliegt de tijd! Een nieuwe maand waarin de situatie omtrent corona grotendeels hetzelfde blijft. Wel met het verschil dat basisschoolleerlingen vanaf 11 mei weer (gedeeltelijk) naar school gaan. Het speciaal onderwijs krijgt vanaf dan elke dag weer les.

Toch blijft het wennen, dat geldt voor ons allemaal. Daarom zijn de creatieve initiatieven die momenteel van de grond komen extra waardevol, ze geven ons inspiratie en nieuwe energie.

We zien het om ons heen bij scholen, leerlingen en bedrijven waarbij de mooiste ideeën ontstaan: #Samensterk staat dan ook centraal in deze nieuwsbrief. 
GWK ACTUEEL
 
Zoals we vorige nieuwsbrief al deelden, zijn we erkend als voedselonderwijsinterventie door het RIVM loket gezond leven. Wij besloten dat dit een goede reden was tot een klein feestje en wilden onze GrowWizzKidscholen daarom ook bedanken met gezonde cadeautjes. Zij zijn immers onze pioniers op het gebied van voedselonderwijs en maken zo de weg vrij voor anderen. Met de gezonde cadeautjes kunnen de kinderen thuis aan de slag met leuke challenges

We deelden pakketjes uit met verschillende zaadjes, een pootaardappel en een uitdagende thuiswerkopdracht, verbonden aan twee uitdagingen. De grootste krop sla of de beste aardappeloogst wint de #LEDitGrowchallenge. De gerechtjes die leerlingen met hun zelfgeoogste groente maken, worden ingezet voor de #VitamineCchallenge. Deze actie mondde uit in een andere actie: de Tas voor Thuis. Een tas gevuld met gezonde producten voor honderden gezinnen die het minder breed hebben, zo worden ook zij een beetje worden ontlast in deze tijd. De Tas is door ons gevuld met gezonde producten, bijbehorende recepten en opdrachtjes voor avonturen in en rondom het huis - zonder de noodzaak van digitale middelen.

Lees meer over het initiatief op onze website en geniet van onderstaand filmpje over het klaarmaken van de tassen.
 

GWK ONLINE

Naast de gebruikelijke content op onze social media kanalen, viel de oplettende kijker wat anders op: de gezichten achter GrowWizzKid stonden zelf in de spotlights. De reden hiervoor was een goede: de #vitamineCchallenge, opgestart door Rob Baan van Koppert Cress. Achterliggende gedachte? Je immuunsysteem boosten met extra vitamine C uit (kiem)groente of fruit.

GrowWizzKid's directeur Ida Hendricks betrok haar volledige gezin erbij en serveerde een smoothie met venkel, limoen, tuinkers, komkommer en drinkyoghurt. Klik hier voor de video om te zien wat haar kinderen van haar gezonde drankje vonden. 

Annebel Neppelenbroek gaat voor een lekker én gezond ontbijtje en verwent zichzelf met een bord vol met fruit in dit filmpje

Van de gedachte aan extra vitamine C werd Juliette Lepez heel blij en ze besloot een Thaise curry te maken waarbij (bijna) elk ingrediënt vitamine C bevatte. Het wachten is nog op onze andere collega's, we houden jullie op de hoogte!

Als (basis)school kun je natuurlijk meedoen met je klas of online met de leerlingen die graag willen. Druk op onderstaande knop voor meer informatie.
 
Doe ook mee aan de #vitamineCchallenge!
GWK in de PRAKTIJK

Op scholen verliep de dagelijkse praktijk de afgelopen maanden een tikkeltje anders dan normaal. Toch werd er thuis ook heel wat aandacht besteed aan de natuur, gezonde voeding en andere GWK-gerelateerde onderwerpen. We kregen dan ook verschillende foto's en filmpjes toegestuurd van enthousiaste leerlingen en juffen en meesters. Van kinderen die hun maaltijden zelf gezond maken tot hele achtertuinen die straks groen gaan zien van de spinazie en sla. Superleuk om te zien!
GOED OM TE WETEN
Sinds onze erkenning als interventieprogramma in de categorie voedselerkenning zijn we ook te vinden via Jong Leren Eten (JLE). JLE wil meer kinderen in aanraking laten komen met informatie en activiteiten rondom voedsel. Precies in ons straatje!

Zo kan de subsidie van JLE gebruikt worden om de GrowWizzKid aan te schaffen. Het aanvraagproces hiervoor loopt via mijn gezonde school en opent op 1 september. Medio oktober worden de selecties en toewijzingen kenbaar gemaakt. Ga naar de website om je te registreren.

 
GWK EVENEMENTEN-KALENDER

Wegens alle omstandigheden omtrent corona zijn alle evenementen uitgesteld tot 1 juni, daarna wordt er verder gekeken. Wij houden jullie up-to-date. 
Volg je ons ook al op onze social media kanalen? Hier vind je relevante updates en informatie over allerlei onderwerpen die met GrowWizzKid te maken hebben. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Copyright © 2020 GrowWizzKid, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp