Copy
Klik hier om deze nieuwsbrief in de browser te bekijken.
Kwaliteit voor de bouw herken je aan het KOMO-keurmerk

11-05-2021
Woonconcepten met KOMO-certificaat en template in KiK
Bouwbedrijven verdiepen zich steeds meer in standaardisering en industrialisering. Met woonconcepten bieden zij totaaloplossingen voor woningbouw. De komst van de Wkb en de gewijzigde bewijslast voor de bouwer stelt de bouwer van woonconcepten voor een nieuwe uitdaging. Hoe toont hij aan dat zijn concept aan de eisen van de Wkb en het Burgerlijk Wetboek (bewijslast) voldoet? En hoe houdt hij de kosten voor de kwaliteitsborger betaalbaar?
Lees meer
Certificatieregelingen in KiK leveren bewijs voor bouwer
Gelijktijdig met de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) en de Omgevingswet is ook de aansprakelijkheid van de bouwer aangepast in het Burgerlijk wetboek. De gewijzigde bewijslast betekent dat de bouwer aansprakelijk is voor gebreken, ook na oplevering. Er is hem veel aangelegen om de bewijslast te managen. En dat kan met het (KOMO-)certificaat, nu ook in de KiK-tool!
Lees meer

Bekendheid geven aan uw KOMO-keurmerk?

Wilt u bekendheid geven aan uw KOMO-certificering? Een goed plan en wij zijn daar blij mee! Het KOMO-beeldmerk en het KOMO-woordmerk mogen echter niet ‘zo maar’ worden toegepast. Omdat een vergissing gauw is gemaakt, geven wij in dit artikel een toelichting hoe u de verschillende KOMO-merken kunt toepassen.
Lees meer

KOMO en ERM intensiveren samenwerking

Stichting KOMO en Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM) gaan structureel samenwerken, zodat bouwbedrijven zich kostenefficiënt kunnen certificeren voor zowel reguliere bouw als voor monumentenzorg. Het is de wens van het bedrijfsleven om zowel in de reguliere bouw als binnen het cultureel erfgoed te kunnen werken op basis van goed op elkaar aansluitende beoordelingsrichtlijnen. De samenwerking tussen KOMO en ERM vervult deze wens.
Lees meer
KOMO op LinkedIn
Hier vindt u een selectie van KOMO-bijdragen op LinkedIN
  • Samen bouwen aan een digitaal stelsel: DigiDare Award 2021
  • “Borgingsinspanning van de kwaliteitsborger (in tijd en kosten) neemt af bij een prefab woning en nog meer met een gecertificeerd woningconcept”, aldus Ton Jans tijdens de webinar ‘Snelheid met standaardisatie onder de Wkb'.
  • Wat houdt de informatieplicht voor aannemers onder de Wet Kwaliteitsborging in? Lees het in het artikel van Ottilie Laan van De Bouwadvocaat. 
  • Techniek Nederland roept onderaannemers op mee te doen aan Wkb-proefprojecten! Veel installateurs denken dat de Wet Kwaliteitsborging hen niet aangaat. Maar helaas, niets is minder waar. Voor de wet zijn ze aannemer, ook als ze onderaannemer zijn. Ook zij moeten bewijzen dat ze kwaliteit leveren. Lees de bijdrage.