Copy
Kwaliteit voor de bouw herken je aan het KOMO-keurmerk

23-05-2019

Mijn KOMO Actueel

Nieuwsbrief voor certificaat- en attesthouders - 2019 nr. 1

Wkb in de startblokken, bouwstelsel wijzigt ingrijpend
De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb; in de wandeling ook wel de Wkb wet bouw genoemd) staat in de startblokken. Doel van de Wkb is om de Nederlandse ‘bouwconsument’ een sterkere positie te geven, aansprakelijkheden helder te maken en door een bouwkolom-brede inzet een betere bouwkwaliteit te bereiken.
Lees meer
Uw KOMO-certificaten worden nu nog meer waard
De bouwer wordt verantwoordelijk voor alles wat hij bouwt en hij krijgt bewijslast. De aansprakelijkheid gaat gelden voor 20 jaar. Wanneer er in die periode een afwijking of fout wordt geconstateerd is de bouwer aansprakelijk, tenzij hij kan aantonen dat hij goed werk heeft geleverd (door middel van een correcte invulling van zijn bewijslast). Onder het nieuwe bouwstelsel dat Nederland krijgt, worden uw KOMO-certificaten dus nog meer waard dan ze al waren.
Lees meer
Met KOMO-online staat u helemaal vooraan in de keten
Alle KOMO BRL-en en bijbehorende certificaten plus bestekspecificaties zijn vanaf medio dit jaar online direct digitaal ontsloten via KOMO-online. KOMO-online, een nieuw onderdeel van de KOMO-website, heeft ook een directe link met de portal Bouwbesluitonline.nl. Als KOMO-certificaathouder staat u straks dus helemaal vooraan in de bouwketen!
Lees meer
Nieuws van CI’s: SKH en SKG-IKOB
In deze rubriek leest u nieuws van onze licentienemers: geaccrediteerde certificatie-instellingen (CI’s) die een licentie hebben om bedrijven voor KOMO te certificeren. Deze keer SKH over o.a. het afwerken van geveltimmerwerk in losse onderdelen en SKG-IKOB over de vernieuwde BRL 5212.
Lees meer
Mijn KOMO vernieuwd - ook voor certificaat- en attesthouders!
‘Mijn KOMO’ -het afgeschermde deel op de website van KOMO- is vernieuwd, uitgebreid en gebruiksvriendelijker. We hebben bij de voorbereiding van het vernieuwde Mijn KOMO veel aandacht besteed aan het gebruiksgemak en de overzichtelijkheid ten dienste van de Mijn KOMO-gebruiker. Mijn KOMO is ontwikkeld en toegankelijk voor diverse doelgroepen.  
Lees meer
KOMO betrokken bij grote koploperprojecten Wkb + KiK
Nu de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) is aangenomen, gaan direct al 10+-Wkb-trajecten van start. Doel is om te wennen aan het samenwerken onder de nieuwe regelgeving en praktijkervaring op te doen. Primair wordt er gewerkt aan vertrouwen, verduidelijken, verbinden en voordelen duidelijk maken. Onder andere KiK van KOMO gaat worden beproefd als ‘Wkb instrument’.
Lees meer