Copy
Kwaliteit voor de bouw herken je aan het KOMO-keurmerk

03-12-2020
Vernieuwde KiK-tool nu beschikbaar!
Vernieuwde KiK-tool detecteert kans, grootte én gevolgen bouwrisico’s

De KiK-tool, de softwareapplicatie die onderdeel is van het voor proefprojecten toegelaten Wkb-instrument KiK, is ingrijpend vernieuwd. De KiK-tool is de eerste applicatie die specifiek is ingericht voor de Wkb. De unieke eigenschap is dat het de kans op het optreden van een risico tijdens een bouwproces, de omvang van dat risico én de gevolgen structureert en vervolgens de basis legt voor een efficiënte borging. Aannemers, kwaliteitsborgers en initiatiefnemers gebruiken de KiK-tool om bouwprojecten volgens de Wkb uit te voeren. 
Lees meer
Nieuwsgierig naar de KiK-tool uit het voorgaande artikel? Wij stellen u graag in de gelegenheid een voorproefje te krijgen van de softwareapplicatie KiK-tool. Zo kunt u zien hoe de KiK-tool werkt en welke voordelen deze u biedt.
Demo KiK-tool aanvragen 
Samenwerking KiK-KOMO met Kiwa en SKG-IKOB
De samenwerking tussen KiK en de certificatie-instellingen Kiwa en SKG-IKOB verankert de toelating van de KiK-kwaliteitsborger, (externe) specialisten en personeel die de kwaliteitsborging uitvoeren volgens het KiK-reglement.
Lees meer
KOMO verwelkomt nieuwe medewerker en neemt afscheid van collega
De samenstelling van het KOMO-team wijzigt. Op 1 oktober verwelkomen wij Erik-Jan de Bont. Hij is operationeel manager en heeft primair de taak om de continuïteit en de integriteit van de KOMO-systematiek te managen. Op 1 november nemen wij afscheid van Jack van Everdink die deze functie vanaf 2013 heeft bekleed.
Lees meer
Nieuwe naam digiGO bekrachtigt ambitie digitaliseringsprogramma DigiDealGO
digiGo is de nieuwe naam van DigiDealGO, het nationaal Digitaliseringsprogramma Gebouwde Omgeving. KOMO omarmt het digiGO-intitiatief. Immers wij stellen gevalideerde data van KOMO-BRL’en en -certificaten beschikbaar aan de markt ten behoeve van onze certificaat- en/of attesthouders. Dat doen wij zo efficiënt en effectief mogelijk via systemen als BIM, maar ook Bouwbesluitonline.nl, KennisID, STABU, de KiK-tool en in de toekomst ook andere systemen.
Lees  meer
Altijd op de hoogte zijn?

Volg ons op LinkedIn voor de laatste nieuwtjes!
Volg ons op LinkedIn