Copy
  World Food Center Nieuwsbrief
   
   

 Bekijk deze email in uw browser

Nieuwsbrief van juli 2019

Terwijl achter de schermen hard gewerkt wordt aan de oprichting van de stichting World Food Center Experience, worden er op het terrein van het WFC al tal van activiteiten georganiseerd. Met onder meer het Jaarcongres Gezonde Innovatie, de opening van een nieuwe evenementenlocatie in de Mauritskazerne, 'Eten op Rolletjes', 'Dinner in the Sky', en Food Unplugged. Het Stadsgesprek over de nieuwe Structuurvisie werd druk bezocht en op 13 juli a.s. vindt in het WFC een groot openbaar (en kosteloos) debat plaats. Over het PAS!
13 juli, debat in WFC: 'Hoe verder met het PAS'?
 

Het Programma Aanpak Stikstof (PAS) moest de stikstofvervuiling in Nederland aan banden leggen. Jarenlang waarschuwden juristen en actiegroepen dat de regelgeving die Nederland verzon, niet te verenigen is met Europese wetgeving. Recent haalde de Raad van State een dikke streep door het PAS.

Op zaterdag 13 juli organiseert Foodlog in het World Food Center een openbaar en kosteloos debat over de gevolgen van het PAS, voor boeren, voor de voedselproductie en voor de biodiversiteit. 

Meer info en kosteloos aanmelden
Foodvalley NL kijkt uit naar komst Experience
“De komst van de World Food Center Experience is iets waar wij reikhalzend naar uitkijken", zegt Roger van Hoesel, directeur van Foodvalley NL. 

"Juist om het brede en niet bedrijfsafhankelijke verhaal te vertellen, is het geweldig om in een kennisintensieve omgeving een neutrale plaats te hebben waar je mensen makkelijk kunt ontvangen, en snel een goed beeld kan geven van onze innovatiekracht. Zo kunnen wij onze brugfunctie en onze netwerkfunctie optimaal invullen.”

 
Lees het hele interview
Oprichting Stichting WFC Experience bijna rond
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de statuten, processen en organisatieonderdelen van de onafhankelijke stichting die de realisatie en exploitatie van de WFC Experience voor zijn rekening moet nemen. De statuten van de stichting gaan nu nog één keer voor een laatste goedkeuring naar de gemeente Ede en de provincie Gelderland... 
Lees verder
Veel interesse in Stadsgesprek WFC
Voorafgaand aan de inspraakperiode rondom de structuurvisie World Food Center organiseerde de gemeente Ede een nieuw stadsgesprek voor inwoners en ondernemers. De 100 belangstellenden die zich hadden ingeschreven kregen in het Akoesticum presentaties te zien en konden vragen stellen aan de gemeente, het WFC en de projectontwikkelaars. En als toetje kregen de bezoekers een rondleiding over het terrein, geheel in stijl met de militaire geschiedenis van het gebied.
Lees verder
Structuurvisie WFC ter inzage

De plannen voor het World Food Center staan op papier. In de structuurvisie WFC is beschreven op welke manier het gebied wordt ingericht. Waar komen huizen of juist bedrijven, welke mooie plekken willen we beschermen en hoe gaan we om met de natuur of het parkeren?

Structuurvisie downloaden

Gezonde Innovatie valt of staat met vertrouwen

Op 6 juni werd in het WFC het Foodlog Jaarcongres Gezonde Innovatie georganiseerd. vanuit geheel verschillende achtergronden spraken de deelnemers met elkaar over wat we kunnen doen om de consumptie van suiker te verminderen. In de soms zeer felle discussies konden mensen die normaal gesproken niet met elkaar om tafel zitten elkaar direct aanspreken. Precies het soort debat dat Marcel Goossens van WFC Experience, spreker op deze dag, ook in de toekomst vaak wil zien in het WFC...
Lees hier het Foodlog verslag
Mauritskazerne wordt evenementenlocatie
De locatie voor de toekomstige WFC Experience, de Mauritskazerne, heeft vooruitlopend hierop alvast een mooie nieuwe bestemming gekregen. Op 1 juli heropende het rijksmonument als locatie voor congressen, relatiebijeenkomsten en andere zakelijke evenementen. “In De Mauritskazerne onderzoeken en testen we alvast hoe we inspirerende, lokale en toekomstbestendige foodbelevingen kunnen bieden tijdens evenementen", vertelt Timo Kruft van de Mauritskazerne/TeKa.
Meer lezen
Food Unplugged weer succesvol
De 2019 editie van Food Unplugged was weer geweldig. Opnieuw bruiste het terrein van het World Food Center en konden alle bezoekers op de voormalige stormbaan zien wat er een geweldige plaats dit is voor food-gerelateerde activiteiten!
Peter Drenth nieuwe gedeputeerde voor WFC
Met het aantreden van de nieuwe Gedeputeerde Staten in Gelderland heeft CDA-er Peter Drenth de verantwoordelijkheid voor het World Food Center overgenomen van Bea Schouten.
Bea Schouten was een enthousiast voorstander van het WFC en een van de drijvende krachten achter het project. We danken haar hartelijk voor haar grote inzet en wensen Peter Drenth veel succes bij de verdere realisatie van het het WFC.
Op 19 juni mocht hij voor de eerste keer in de Provinciale Staten het woord voeren over dit onderwerp. 
NEON 6: 18 september, WFC
Op 18 september is de zesde bijeenkomst van NEON! Het thema van deze editie is: Van product naar merk. Tijdens de bijeenkomst laten verschillende  ondernemers uit Ede en omgeving zien hoe zij dit gevoel gecreëerd hebben rondom hun product en zo een sterk merk hebben gebouwd.
Meer info en aanmelden
World Food Prize voor 't eerst naar Nederlander
De World Food Prize, ook wel de Nobelprijs voor landbouw en voeding genoemd, is voor het eerst in 34 jaar, aan een Nederlander toegekend. Zaadveredelaar Simon Groot krijgt de prijs vanwege zijn grote en succesvolle inzet om miljoenen kleine boeren in meer dan 60 landen een beter economisch perspectief te bieden door lokale kleinschalige teelt van groenten.  

De prijs wordt op 17 oktober uitgereikt tijdens Wereldvoedseldag.
 
Lees meer
Aanmelden voor deze nieuwsbrief?
WFC houdt u graag op de hoogte van de vorderingen, onder meer via deze nieuwsbrief, Twitter en LinkedIn

World Food Center | Nieuwe Kazernelaan 2–D42 | 6711 JC Ede | T+31 6 18480399 | Email: info@worldfoodcenter.net
2019 World Food Center