Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief oktober 2019
Het World Food Center is ‘alive and kicking’! Een positief besluit van de gemeenteraad vorige week, de Dutch Food Week die voor de deur staat, de versterking van WFCD door BPD, en het concreter worden van de plannen rondom Werken, Experience en Wonen. Het ‘merk’ World Food Center wordt steeds krachtiger. Het perfecte moment dus voor een nieuwe ‘look and feel’ die we niet alleen doorvoeren in al onze communicatiemiddelen, maar ook in het gebied zelf. Nieuwsgierig geworden? Reden genoeg om langs te komen!
Ontdek het World Food Center, bekijk de video!
De uitdaging is duidelijk. De voedingsbodem is hier.
World Food Center - We Feed Each Other
Dutch Food Week op WFC
De Dutch Food Week is hét nationale podium voor voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie. Dit jaar is er een hoofdrol voor het World Food Center! De week zit bomvol met vanaf 5 oktober een bijzondere fototentoonstelling, op 7 oktober RABO Food Forward en op 16 oktober de Youth World Food Day en de slotbijeenkomst over circulaire voedselproductie. 
Voor het grote publiek start de Dutch Food Week op 5 oktober met de opening van de tentoonstelling ‘Wat eten we?’ in samenwerking met de Fotograaf des Vaderlands, Jan Dirk van der Burg  Hij reisde door het hele land om Nederlandse gezinnen rond etenstijd te portretteren. De tentoonstelling is tot en met 16 oktober gratis te zien op het World Food Center, buiten de Frisokazerne
Op 16 oktober - Wereldvoedseldag  vindt in Ede de Youth World Food Day plaats.  Dit is een vervolg op de succesvolle Youth Summit van vorig jaar.

Tijdens Youth World Food Day praten jongeren en opinieleiders samen over oplossingen voor voedselverspilling als een van de wereldvoedseluitdagingen.
Het voedselvraagstuk houdt ons allemaal bezig en heeft snel oplossingen nodig. Daarom organiseert de Rabobank de Food Forward Tracks, waarin deelnemers samen op zoek gaan naar duurzame oplossingen, nieuwe verdienmodellen en innovaties.
Op 7 oktober, aan het begin van de Dutch Food Week, is de start in het World Food Center (Mauritskazerne).

Op de laatste dag, 16 oktober, Wereldvoedseldag 2019, vindt  in het World Food Center het slotevenement van de Dutch Food Week plaats, met een ontbijt en een dagvullende conferentie.

Een belangrijk onderdeel van het ochtendprogramma is de lancering van het Netherlands Food Partnership

Zie hier het hele programma van de DFW
'Verschillende trends komen samen in World Food Center'

In juni dit jaar werd BPD (Bouwfonds Property Development) een belangrijke partner in de gebiedsontwikkeling van het WFC.

“Voor BPD was de toetreding tot World Food Center Development een logische stap”, zegt Arjen Kleijer, WFCD Locatiemanager voor het gebied. “BPD gelooft in zogeheten hybride gebieden, gebieden waar verschillende functies, zoals wonen, werken en beleven, bij elkaar komen. We hebben daar al veel ervaring mee en zijn ervan overtuigd dat dergelijke gebieden de toekomst hebben.”

Lees meer
Gemeente Ede kan verder met plannen WFC
De gemeente Ede kan door met het uitwerken van de plannen voor het World Food Center (WFC) gebied en de WFC Experience. Dit is de conclusie na de raadsvergadering van donderdag 26 september waar de gemeenteraad van Ede haar wensen en bedenkingen uitte op de plannen voor het WFC gebied. 
Lees meer
Nieuwe huisstijl voor World Food Center 
Nu het World Food Center op alle onderdelen een nieuwe fase ingaat, is het tijd voor een nieuwe huisstijl. Geleidelijk zal onze nieuwe huisstijl in alle communicatiemiddelen worden doorgevoerd. In tekst zowel als beeld. De video is een mooi voorbeeld, maar we zijn ook erg blij met ons nieuwe logo en de frisse kleuren! Tegelijkertijd is er een nieuwe brochure, die u hier kunt downloaden.
Download de brochure
Nieuwe website voor WFC Experience 
Aanvullend op de nieuwe huisstijl voor het hele gebied, en het onderbrengen van de World Food Center Experience in een eigen onafhankelijke stichting, heeft de Experience nu ook een eigen website: wfc-experience.nl. Hier zal vanaf nu alle informatie over de Experience beschikbaar zijn. 
Bezoek de website van de Experience
Shared Studio Portal op WFC
Kunstenaars, wetenschappers, bestuurders, buurtbewoners en food-ondernemers van over de hele wereld, die met elkaar praten, lachen, werken en innoveren in een persoonlijke en compacte setting. Vanaf 3 oktober heeft de Shared Studio Portal – een grote omgebouwde zeecontainer – haar deuren geopend op het terrein van het World Food Center in Ede.
Lees verder
Aanmelden voor deze nieuwsbrief
Twitter
Facebook
LinkedIn
Email
Aanmelden Nieuwsbrief
WFC houdt u graag op de hoogte van de vorderingen, onder meer via deze nieuwsbrief,
FacebookTwitter en LinkedIn

World Food Center | Nieuwe Kazernelaan 2–D42 | 6711 JC Ede | T+31 6 18480399 | Email: info@worldfoodcenter.net

2019 World Food Center