Copy
Inschrijfronde Segment B | Bijeenkomst 12 april | RAP

Nieuwsbrief Regionale Specialistische Jeugdhulp

Maart 2018
In deze nieuwsbrief leest u over de openstaande inschrijfronde segment B, plus de bijeenkomst op 12 april voor gecontracteerde jeugdhulporganisaties.

Vriendelijke groet namens het Regionale Ondersteuningsteam,
Nicole Hendriksma

Derde inschrijfronde segment B sluit op 5 april

Op 5 maart is de derde inschrijfronde voor specialistische jeugdhulp segment B van start gegaan. De derde inschrijfronde verschilt niet van de voorgaande inschrijfronden en is gebaseerd op de oorspronkelijke inkoopdocumenten met bijlagen. De inschrijfronde sluit op 5 april. Wilt u meedoen? Vergeet niet de bewijsstukken tijdig aan te vragen. Meer informatie >>>

Om de nieuw gecontracteerden op weg te helpen, vind eind mei een bijeenkomst plaats. Tijdens deze bijeenkomst worden de nieuw gecontracteerden (n.a.v. de derde inschrijfronde) op de hoogte gebracht van de minimale eisen en kennis om te werken met de werkwijze specialistische jeugdhulp. Meer informatie over de datum en het programma volgt binnenkort op de bijeenkomstenpagina.

Programma regionale bijeenkomst op 12 april bekend

Op 12 april vindt de eerste brede inhoudelijke bijeenkomst van 2018 plaats voor alle gecontracteerde jeugdhulporganisaties in segment B en segment C. Afgelopen tijd heeft de regio de thema’s geïnventariseerd die uit de vragen van jeugdhulporganisaties en gemeenten naar voren komen. Op 12 april worden deze inhoudelijke thema’s besproken. De bijeenkomst is in het Planetarium, Amsterdam en start om 13.00 uur. Alle gecontracteerde jeugdhulporganisaties hebben per mail een save the date ontvangen. Bekijk hier het programma en meld u aan >>>

Belangrijke data

  • 5 april sluiting derde inschrijfronde segment B.
  • 12 april regionale bijeenkomst voor gecontracteerde jeugdhulporganisaties segment B en C. Bekijk hier het programma en meld u aan.
  • Eind mei bijeenkomst voor nieuw gecontracteerde jeugdhulporganisaties segment B (n.a.v. de derde inschrijfronde). Op de bijeenkomstenpagina volgt binnenkort meer informatie.

Regionaal administratieplatform beschikbaar voor jeugdhulporganisaties

Het Regionaal Administratieplatform (RAP) is vanaf half februari beschikbaar voor alle gecontracteerde jeugdhulporganisaties. Alle gebruikers hebben hierover een persoonlijk bericht ontvangen. Het RAP ondersteunt gecontracteerde jeugdhulporganisaties bij het administratieve proces. In het RAP hebben de organisaties inzicht in de SPIC productcodes, vastgestelde tarieven en de actuele status van de administratieve afhandeling van hun cliënten. Op dit moment uploaden alle veertien regiogemeenten wekelijks indicaties in het RAP, nog niet alle gegevens zijn beschikbaar. De regio is druk aan het werk om dit zo snel mogelijk volledig te krijgen. Meer informatie over RAP >>>

Nieuwe documenten op Zorgomregioamsterdam.nl

Recentelijk zijn de volgende documenten online gekomen op Zorgomregioamsterdam.nl:
  • Factsheet Escalatie
  • Factsheet Crisisdienst
Bovenstaande documenten zijn te downloaden op de documenten en toolkit pagina. Daarnaast zijn alle veel gevraagd pagina's eind maart geactualiseerd. Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact op met het Regionaal Ondersteuningsteam.

Snel naar...

Heeft u een vraag of opmerking? Neem contact op!
Sinds 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdhulp. De veertien gemeenten in de regio’s Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland kopen gezamenlijk specialistische jeugdhulp in die onder de Jeugdwet valt. Ook werken zij samen aan de verdere vernieuwing van het jeugdhulpstelsel. 

Copyright © 2018 Jeugdhulp regio Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland, All rights reserved.


Wilt u uw voorkeuren aanpassen?
U kunt uw contactgegevens hier aanpassen of u afmelden voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp